Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ !...

Ευτυχώς τα γεγονότα ήρθαν έτσι, και τα σημαντικά, βρίσκονται μπροστά κι απαιτούν τη συνεχή ενασχόληση και παρέμβαση του πρωθυπουργού, με αλλεπάλληλα ταξίδια και επί τόπου επισκέψεις στις ευρωπαϊκές χώρες. Οι θιασώτες της προσφυγής στις πρόωρες κάλπες δεν μπορούν να ελπίζουν στη διακοπή αυτού του προγράμματος, ούτε προλαβαίνουν να υλοποιήσουν την επιδίωξη για κήρυξη εκλογών στο 18μηνο με λίστα. Οι προθεσμίες φεύγουν, σε λίγες ημέρες. Ευτυχώς !...
Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται, σήμερα, η Ελλάδα είναι πρόωρες εκλογές και είσοδό της σε μια νέα πολιτικάντικη αντιπαράθεση, πέρα από την ουσία και τα πραγματικά προβλήματα. ΄Ισως και να επρόκειτο για την τελευταία πράξη του δράματος, μια τέτοια εξέλιξη !...

Το βασικό οικονομικό, πολιτικό και εν πολλοίς υπαρξιακό ζήτημα, για τη χώρα, έχει τεθεί, εξελίσσεται και αντιμετωπίζεται, από τον καθένα, ανάλογα με τα λόγια του και τις πράξεις του : η αποτροπή της χρεοκοπίας και η δημιουργία των προϋποθέσεων για μια νέα πορεία ανάπτυξης. Είναι ο διττός στόχος, που δεν παίρνει αμφισβήτηση.
Η επανάκριση της κυβέρνησης από το λαό στο μέσον (κι όχι ακριβώς) της θητείας της, με όλα τα μέτωπα ανοιχτά, όλα τα σκληρά μέτρα σε εφαρμογή και χωρίς, ακόμα, τα όποια αποτελέσματα χειροπιαστά, είναι μια διαδικασία περιττή και εφ΄ όσον πρόκειται για αυτοπροωθούμενη (από κυβερνητικής πλευράς) είναι μια απόπειρα αυτοκτονίας με βέβαιο το μοιραίο !

Ο ελληνικός λαός, περιμένει να δει τους καρπούς και την απόδοση των όποιων μέτρων έχουν παρθεί, περιμένει να δει την καλυτέρευση της οικονομίας, τη μείωση των ελλειμμάτων, την επαναφορά των θετικών δεικτών ανάπτυξης, την πτώση του πληθωρισμού, τη αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας, περιμένει να υπάρξει αντίστροφη πορεία στις αμοιβές.
Ο κυβερνητικός, ο φίλος, ο οπαδός και ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, αυτά τ΄ αποτελέσματα προσδοκά για να επιβεβαιώσει την επιλογή και την υποστήριξή του, βγαίνοντας και λέγοντας, πως «ναι πάρθηκαν σκληρά μέτρα, αλλά ήταν για καλό και, να, απέδωσαν ... Η Ελλάδα γύρισε σελίδα !...».
Τώρα, στη μέση της όλης υπόθεσης, χωρίς αποτελέσματα και με τις προβλέψεις απροσδιόριστες έως αρνητικές, ποιος να βγει να υποστηρίξει την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ και τι να πει ; «Ξαναψηφίστε το για να πάρει νέα μέτρα, χειρότερα ?...».

Καλά θα κάνουν, λοιπόν, οι όποιοι ακροβάτες, ασκούμενοι επί χάρτου, αποκομμένοι από την κοινωνία και τα συμβαίνοντα στο εσωτερικό της, να σταματήσουν τα παιχνιδάκια τους και να αφοσιωθούν στη δουλειά τους και μόνο. Αρκετές μαλακίες έχουν κάνει ως σήμερα, αρκετή ανακατωσούρα και θολούρα έχουν προκαλέσει με τις ιδέες και την συμπεριφορά τους, ίσως ο Πρόεδρος, στον ανασχηματισμό που θα κάνει, μόλις, η τρέχουσα, κρίσιμη, συγκυρία (με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις) περάσει, θάπρεπε να τους δείξει την πόρτα της εξόδου, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τα ηγετικά κομματικά όργανα !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: