Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !...


Ο κορυφαίος, σύγχρονος, γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας, σε χθεσινό βαρυσήμαντο άρθρο του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, δεν εκθειάζει, απλά την απόπειρα του Γ. Παπανδρέου να προκαλέσει Δημοψήφισμα του ελληνικού λαού για το μέλλον του στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, αλλά προχωράει πιο βαθιά, χαρακτηρίζοντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ως προσπάθεια αποκατάστασης της αξιοπρέπειας της Δημοκρατίας !

Τα χαρακτηριστικότερα αποσπάσματα του άρθρου, σε ελεύθερη μετάφραση, έχουν ως εξής :

Οι πρωταγωνιστές στη σκηνή της κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ, που σπαρταρούν πιασμένοι. από το 2008, στα αγκίστρια της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας, εξοργίστηκαν που κάποιος προσπάθησε να ξεσκεπάσει τους, τάχα, σκληρούς αγώνες τους.

Ο Παπανδρέου τρομοκράτησε μεν, αλλά κατάφερε, τελικά, να καταδείξει, πως το κεντρικό ζήτημα δεν είναι οι ατέρμονες διαπραγματεύσεις μεταξύ ευρωκρατών και τραπεζιτών, αλλά η αποφασιστική και καθοριστική συμμετοχή στις εξελίξεις, των θιγόμενων, δηλαδή, των λαών !

Ο ελληνικός λαός είχε και έχει κάθε δικαίωμα να βγει έξω από το δίλημμα "πανούκλα ή χολέρα" και ν΄ αποφανθεί, έστω και εκ των υστέρων, για μιαν απώλεια κυριαρχίας, κάτι που έχει επέλθει με τις επιταγές της τρόϊκας. Δεν είναι μόνο ζήτημα Δημοκρατίας, αλλά και αξιοπρέπειας !...

Μόλις διαφάνηκε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου πέφτει, το Ευρώ ανέκαμψε και τα χρηματιστήρια ανέβηκαν. Αποκαλύφθηκε, έτσι, "το κυνικό νόημα του ελληνικού δράματος" : αυτό που βολεύει τις αγορές είναι η λιγότερη Δημοκρατία !...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος να τα δει και να τ΄ αναγνωρίσει αυτά ; Η καφρίλα που διαφεντεύει τις τύχες της χώρας ;

boom είπε...

Αταλάντευτος είναι ο μπαγάσας, στην αντιμνημονιακή του πολιτική και τη σθεναρή όσο και ανυποχώρητη στάση του απέναντι στους ευρωπαίους !
Σ΄ όλα όχι είπε, μέχρι τέλος, ο Αντωνάκης !

Blash είπε...

Kala kanete re Pasokoi kai panigyrizete afoy o Samaras apodeixtike pio yes men apo ton Papandreou!