Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΝΕΚΩΝ !...


Δυο χρόνια τώρα στα πλαίσια της πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης, της σκληρότερης πολιτικής λιτότητας που επιβλήθηκε ποτέ σε λαό και σε χώρα, πληρώσαμε – σαν πούστηδες – το μάρμαρο, που αποδεδειγμένα άλλοι έσπασαν και έφθειραν.

Πρόχειροι υπολογισμοί ανεβάζουν τα ποσά που έχουν αφαιρεθεί – με κάθε τρόπο και μέτρο – από τον εργαζόμενο λαό, κοντά στα 18 με 20 δισ. €.

Δυο χρόνια τώρα, αντιδράσεις, απεργίες, πορείες, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, εκατοντάδες χιλιάδες λαού ενάντια στην τροϊκανή κυβερνητική πολιτική και την κυβέρνηση. Κι όμως εκείνη παρέμεινε στη θέση της και συνέχιζε, όπως συνέχιζε…

Όταν ήλθε η ώρα στην κάλυψη και την αποκατάσταση των ζημιών του «μάρμαρου» να συμμετάσχουν και εκείνοι που διαχρονικά εκμεταλλεύτηκαν τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και πολλαπλασίασαν τα πλούτη τους, η κυβέρνηση έπεσε ! Γιατί ; Επειδή πρότεινε προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία !!!

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Η διαπλεκόμενη μεγαλοαστική τάξη αφού ξέγραψε τον Γ. Παπανδρέου έκανε προσκλητήριο των πολιτικών της αυλής της κι όλα δείχνουν πως ετοιμάζεται κυβέρνηση νενέκων. Να τη χαιρόμαστε και ας οπλιστούμε με ακόμα περισσότερο κουράγιο, για να τους αντέξουμε !...

Ερωτήματα, απορίες και άλλα παρόμοια μπουρδολογήματα, περί του ποιος διαφεντεύει αυτή τη χώρα, μόνο με τη μορφή του ανέκδοτου μπορεί να τεθούν !...

3 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Το λάθος του Παπανδρέου είναι ότι ξεκίνησε ανάποδα.
Πρώτα έπρεπε να καλέσει να πληρώσουν το μάρμαρο όσοι το έσπασαν και μετά το λαό. Πρώτα να πληρώσουν οι τράπεζες, οι μεγαλοκαρχαρίες και οι μεγαλοκλέφτες και μετά ο παππούς με τα 300 € σύνταξη.
Το πήγε ανάποδα και αφού εξάντλησε τα όρια του λαού και αποδείχθηκε ότι και πάλι τα νούμερα δεν βγαίνουν, αποφάσισε να βάλει να πληρώσουν και οι μεγαλοπούστηδες. Οι οποίοι ήσαν πεπεισμένοι πως θα μείνουν αμέτοχοι να παρακολουθούν από απόσταση. Γι’ αυτό και τσινάνε και κάτι μου λέει πως θα τους «περάσει».
Τελικά τι κατάφερε; Αν είχε ξεκινήσει την αντίστροφη πορεία θα είχε όλους τους Έλληνες στο πλευρό του. Σήμερα, καλώς ή κακώς, είναι όλη η Ελλάδα εναντίον του. Ακόμη και η κοινοβουλευτική του ομάδα.
Και το δυστύχημα είναι ότι εμφανίζεται ένας επικίνδυνα άχρηστος σαν …λύση στο αδιέξοδο. Ας φάμε στη μάπα λοιπόν τους κάθε λογής Τρελαντώνηδες για να στρώσουμε…!

Ανώνυμος είπε...

Το 1965 είχαν χρησιμοποιήσει την ορολογία "κατεψυγμένοι πρωθυπουργοί", για όλους εκείνους που ήθελαν να αποφύγουν τη λαϊκή ετυμηγορία και να κάτσουν στον πρωθυπουργικό θώκο. Τους παρομοίαζαν με τα ... "ψάρια Ευριδίκης" ( κατεψυγμένα της μόδας εκείνη την εποχή.
Τώρα μια από τα ίδια...

Ανώνυμος είπε...

Τόσες και τόσες προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Ν.Δ. έχουν γίνει κατά καιρούς αλλά τέτοια δημοκρατική ευαισθησία δε δείξατε! Τώρα που κάποιοι θέλουν να αποσυνδέσουν τη μοίρα τους από τους περίεργους και επικίνδυνους ακκισμούς της ηγεσίας τους, επισείετε τον μπαμπούλα της "αποστασίας" που κρατάτε καλά κρυμμένο στην κατάψυξη για να φαίνεται κάθε φορά φρέσκος!
Έλεος ρε παιδιά πότε θα περάσετε στην εφηβεία!