Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ !...


Όλα όσα είχε δρομολογήσει ο Γ. Παπανδρέου για να γίνουν τους επόμενους μήνες, παρουσίασε ως δικές του προγραμματικές δηλώσεις ο Λ. Παπαδήμος και δεσμεύτηκε πως θα κάνει κάθε τι, ώστε να εφαρμοστούν.

Βλέποντας τα πράγματα στο σύνολό τους, ο μέσος πολίτης αναρωτιέται, ποιος, τελικά ηττήθηκε από τις εξελίξεις και τη δημιουργία της κυβέρνησης συνεργασίας : ο Παπανδρέου, που έχασε την πρωθυπουργική καρέκλα ή ο Σαμαράς, που χάνει τη στρατηγική του και, απ΄ ό,τι φαίνεται, και το κόμμα του ;

Ο Γιώργος πέτυχε αυτό που επεδίωκε μήνες τώρα και βλέπει την πολιτική του να εφαρμόζεται από μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ...μπλέ κόκκους, να ψηφίζεται από 260 βουλευτές και να θεωρείται, πια, ως η σωτήρια συνταγή για τη διάσωση της χώρας !

Ο Αντωνάκης είδε τη στρατηγική του να κουρελιάζεται και σακατεύτηκε στις κωλοτούμπες, μπροστά στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε. Το βάπτισμα της ήττας, σε νίκη, ούτε την αναταραχή, με τις αποχωρήσεις και τις διαγραφές, στο κόμμα του σταματούν, ούτε την αποκάλυψη του κουτσαβάκη που κρύβει μέσα του, εμποδίζει. Και πούναι ακόμα : η Μέρκελ δεν πήρε, ακόμα, ό, τι ήθελε να πάρει !

Κατά τάλλα δεν συγκυβερνά, παρ΄ όλο που στην κυβέρνηση Παπαδήμου, έβαλε τους δυο αντιπροέδρους του και τους δυο πιο σημαντικούς συνεργάτες του !

Το επόμενο χρονικό διάστημα προβλέπεται εφιαλτικό για τον αρχηγό της Ν.Δ. αφού : θ΄ αναγκαστεί να υπογράψει το χαρτί με τις δεσμεύσεις που ζητάνε οι ευρωπαίοι, θα ψηφίσει το νέο μνημόνιο κι όλα τα μέτρα που συμπεριλαμβάνει και, πιθανότατα, θα δει την ημερομηνία ορόσημό του, (19/2/2012), να περνάει, και εκλογές να μη γίνονται, όπως θα ξεκαθαρίσουν σε λίγο, ορθά κοφτά, οι εταίροι - δανειστές μας !...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Λογοπλοκε μου. Συμφωνω απολυτα σε οτι γραφεις και χωρις να ειμαι της δουλειας, αυτα ακριβως σκεπτομουνα εδω και παρα πολυ καιρο. Ομως εγω για να ικανοποιηθω θα πρεπει να μου περιλαβεις με ειδικο τροπο την Βαψ, τη Ευα την Τονια τον Λινζτερη κλπ παρεα που αναγκασανν τον Γιωργο να ταπεινωθει για να δουν οι παραπανω κυριοι και κυριες τον Αβραμοπουλο και τους ακροδεξιους στα Υπουργικα εδρανα. Δηλαδη αν καταλαβα καλα δεν θα εχουν τωρα κανενα προβλημα συνηδεισης να ψηφισουν τα παντα που ναι μεν δρομολογησε ο ΓΑΠ αλλα θα τα φερουν παλι οι ιδιοι Υπουργοι με την διαφορα υπο την προθυπουργια ενος Τεχνοκρατη. Παιδια, αυτα ειναι πολυ αστεια πραγματα και μεγαλη κοροιδια και πολυ φοβαμαι οτι μαλλον θα σας παμε σε ποσοστα μικροτερα του ΣΥΡΙΖΑ αν συνεχισετε αυτο τον εμφυλιο. Θα αποκαταστησετε την Γιωργο πληρως και μετα θα σας αδειασει την γωνια να κανετε οτι σας κατεβασει η κουτρα σας.

Ανώνυμος είπε...

Δρομολόγησε ?
Τι δρομολόγησε ?
Θεωρητικές αμπελοφιλοσοφίες,
αν δέν γίνουν πράξη,
παραμένουν αμπελοφιλοσοφίες,
και παραμένουν εσαεί,
ανηρτημένες δρομολογήσεις
στον πίνακα δρομολογίων.
Λέει αβασάνιστα ότι του κατέβει,
δέν κάνει τίποτε,
και αν το πραγματοποιήσει κάποιος άλλος,
καμαρωτός-καμαρωτός λέει εγώ το σκέφτηκα πρώτος.
Μου θυμίζει το 'Προσεχώς Βουλγάρες'
Μπορεί να μην έρθουν ποτέ,
αλλά πάντως δρομολογήθηκαν.

ακυβέρνητος είπε...

Κουτρουμάνης, Κουκουλόπουλος και Σπηλιόπουλος σπρώχνουν το Loverδο ή μου φαίνεται;
Άλλη ερώτηση:
Ο Πάγκαλος, τι ακριβώς έκανε στη προηγούμενη κυβέρνηση που κρίθηκε τόσο απαραίτητη η συμμετοχή του και στη τωρινή;

Ανώνυμος είπε...

@ Πέτρος Κ
Πάγκαλος -> χωρίς λόγια!

(βάλε τα δικά σου!)
Μαρία