Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«ΜΠΛΟΦΑΡΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ» !...


Με ενα editorial τιτλοφορούμενο "Η μικρή νίκη του Παπανδρέου", η βελγική εφημερίδα "L' Echo" εξαίρει τις πολιτικές επιλογές του έλληνα πρωθυπουργού, θεωρώντας ότι παρά την πικρή γεύση που άφησαν στην Ευρώπη, οι κινήσεις του Γ. Παπανδρέου συνιστούν στην πραγματικότητα πολιτική νίκη.

Ποιος είναι πραγματικά; "Ασυγχώρητα αφελής; Κυνικός υπολογιστής;" αναρωτιέται η εφημερίδα και προσθέτει: "Δεν θα μάθουμε ποτέ με σιγουριά τι ακριβώς συνέβαινε στο κεφάλι του Παπανδρέου εκείνη τη Δευτέρα (όταν ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα). Αν υπολόγισε ή όχι τις σεισμικές επιπτώσεις της απόφασής του, λίγο μετράει. Κατάφερε μια πολύτιμη πολιτική νίκη.

Γνώριζε, επιστρέφοντας από την σύνοδο της 27ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες ότι το τέλος ήταν κοντά. Στην Ελλάδα οι αντίπαλοί του, μεταξύ των οποίων (κι εκείνοι) εντός του κόμματός του, τον υπέβαλαν σε μια δυσβάσταχτη πίεση" γράφει η L' Echo και αναρωτιέται:

"Τι καλύτερο από ένα ανέφικτο δημοψήφισμα για να βγει κανείς από τα πολιτικά μπερδέματα; Τι καλύτερο από την λαϊκή απειλή για να αναγκάσει κανείς μια αντιπολίτευση αμβλύνοιας, να συναινέσει στο μόνο αξιόπιστο σχέδιο διάσωσης;"

"Παρά την πικρή γεύση που άφησε στην Ευρώπη, ο Παπανδρέου κατάφερε να δώσει στην Ελλάδα τη βουρδουλιά που είχε ανάγκη για να συσπειρωθεί γύρω από το σχέδιο της 27ης Οκτωβρίου" αποφαίνεται η εφημερίδα για να καταλήξει:

"Φεύγει (ο έλληνας πρωθυπουργός) με το κεφάλι ψηλά και το κόμμα του σε θέση ισχύος. Ήρωας παρά τη θέλησή του ή παρεξηγημένη ιδιοφυΐα, ο Παπανδρέου έκανε μια τεράστια μπλόφα και κέρδισε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: