Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ !


Τη ρήση - απαίτηση του ελληναρά "μωρέ, κάντε με, για μια μέρα πρωθυπουργό και θα σας δείξω εγώ !...", την έχουμε ακούσει αρκετές φορές, από διάφορους καβαλημένους τύπους, που νομίζουν, πως τα ξέρουν όλα και μπορούν να τα κάνουν όλα.

Θα το παραφράσω κι αυτό και θα πω : "βρε κάντε τον για ένα μήνα πρωθυπουργό, να δει τι εστί βερίκοκο !". Ο λόγος για τον Τσίπρα, που μετέτρεψε το ΣΥΡΙΖΑ σε δύναμη ...εξουσίας !

Τον φαντάζεστε να διακόπτει το δανειακό πρόγραμμα και να λέει στους συνταξιούχους, τους υπαλλήλους, τους προμηθευτές, στα νοσοκομεία, τα σχολεία και σ΄ όλο το δημόσιο τομέα, πως "λεφτά δεν υπάρχουν για να πληρωθείτε, κάντε υπομονή, για να δούμε τι θα κάνουμε !...".

Φαντάζεστε τον υπουργό οικονομικών Κοράκη ή Βαρουφάκη, (αν προτιμάτε...), να λέει στους ευρωπαίους και στο ΔΝΤ, "βάλτε το μνημόνιο στο κώλο σας" και να εξαγγέλλει τον μηδενισμό του χρέους ;

Φέρνετε στο μυαλό σας τα "αγανακτισμένα πλήθη", ν΄ αλαλάζουν στο Σύνταγμα βγάζοντας ουρανομήκεις κραυγές για την απελευθέρωση της Ελλάδας και στήνοντας χορούς και πανηγύρια, τη συνοδεία γκρουπούσκουλων μουσικών και του Λάκη Λαζόπουλου άδοντος ;

Τα συνθήματα "φταίνε οι άλλοι" και "η Ελλάδα ελεύθερη", θα δώσουν και θα πάρουν τις πρώτες ημέρες, θα εξακολουθήσουν αποδεκτά, την πρώτη εβδομάδα, υποφερτά τη δεύτερη, από την τρίτη και μετά, μάλλον, θα έχουν δύσκολη μεταχείριση.

Στο τέλος του μήνα τα συνθήματα των "αγανακτισμένων" θα απευθύνονται στην ...απελευθερωτική κυβέρνηση και θα ζητάνε τους μισθούς και τις συντάξεις τους. Τότε είναι που ο πρωθυπουργός Αλέξης, στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, σε ένδειξη ταπεινότητας, θα εξακολουθεί να συνεδριάζει στην Κουμουνδούρου κι όχι στο Μαξίμου, θα βάλει το μεγάλο ερώτημα : "και τώρα τι κάνουμε ?..."
Στα χέρια του θάχει το χαρτί του προοδευτικού αντιΣαχινίδη, που θα λέει, με μεγάλα γράμματα : χρειαζόμαστε, άμεσα, τόσα δισεκατομμύρια Ευρώ !

΄Οταν οι σύντροφοι των συνιστωσών θα εμβαθύνουν στις περισπούδαστες αναλύσεις τους και ο υπουργός. παρά τον πρωθυπουργό, Λαφαζάνης θα περιγράφει το πως θα κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και το πως θα κατασχεθούν οι καταθέσεις των ...πλούσιων, για να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες, ο Αλέξης θα περιφέρει τη σκέψη του αλλού, ψάχνοντας δρόμους διαφυγής και ψελλίζοντας, με βλέμμα απλανές, το παροιμιώδες "τι τόθελε η αλεπού το παζάρι ?...".

3 σχόλια:

Α.Π.Μπερνωρίτης είπε...

Προς το παρόν, λογοπλόκε, έχουμε βάλει εμείς το μνημόνιο στον κ... μας. Οι δικοί μας είναι εκείνοι που την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια και δεν κατεβαίνουν για υποψήφιοι για να γλυτώσουν το μεγάλο πήδημα του λαού. Όσο αφορά την απειλή για το Υπουργείο Οικονομικών θυμίσου: Σαχινίδης (γίγαντας), Βενιζέλος (υπερήρωας), Χρυσοχοΐδης (το μυαλό!), Παπακωνσταντίνου (το παλικάρι). Συγγνώμην αλλά από όλους αυτούς ο Βαρουφάκης είναι 1000 φορές προτιμότερος. Υ.Γ. Στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ της 3/9/2012, ο Βαρουφάκης ήταν εισηγητής σε πάνελ και ήταν εξαιρετικός.

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας "έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέει", μέχρ να χορέψει, οπότε του φέυγει η μαγκιά!

Ανώνυμος είπε...

@12.28
Χαίρω πολύ κι ο Παπακωνσταντίνου τον Σεπτέμβριο του 2009 (είναι το σωστό κι όχι του 2012 που γράφεις) ήταν "εξαιρετικός"!