Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΕΝΣΑΡΚΩΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ !...


Κι όμως, ο ολίγον ατσούμπαλος, εμφανισιακά. Φρανσουά Ολάντ, ενσαρκώνει τις ελπίδες του γαλλικού λαού, αλλά και των άλλων λαών της Ευρώπης, για το ξεκίνημα της πορείας απαγκίστρωσης από τα δεσμά και τα δεινά της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, που πνίγει την Ευρωζώνη, αλλά κι ολόκληρη την Ε.Ε.

Ο γάλλος σοσιαλιστής αποτελεί τον ενσαρκωτή της ελπίδας και του ελληνικού λαού, μιας και παρουσιάζεται ο «εξολοθρευτής» του ενός πόλου, από το ισχυρό δίπολο, που ηγεμόνευσε τα τελευταία χρόνια στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και υπαγόρευσε τις αποφάσεις και τα μέτρα, τα οποία οδήγησαν, αφ΄ ενός την ισχυρότερη οικονομία του κόσμου, στην κρίση, το μαρασμό και την ύφεση, αφ΄ ετέρου, δε, την Ελλάδα στη διάλυση και τους έλληνες στη δυστυχία.

Η αναμενόμενη νίκη του Ολάντ και, κυρίως, η προδιαγραφόμενη συνεργασία του με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, δημιουργεί την προσδοκία μιας διαφορετικής προσέγγισης των προβλημάτων και ενός άλλου μίγματος εφαρμοζόμενης πολιτικής, αντιμετώπισης και επίλυσής τους.

Ο έλληνας πολίτης σωστά περιμένει το λασκάρισμα των ασφυκτικών μέτρων λιτότητας και την πρόταξη των πολιτικών ενίσχυσης της αναπτυξιακής ανάτασης της ελληνικής οικονομίας. Οι αυριανοί κυβερνήτες της Γαλλίας, πέρα από την σκληρή κριτική που έχουν ασκήσει στις πολιτικές των Μερκελοσαρκοζήδων, έχουν παρουσιάσει και σειρά προτάσεων, για την αντιμετώπιση της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και για την βελτιωτική παρέμβαση στις εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα.

Στο εσωτερικό, το ΠΑΣΟΚ είναι, αν όχι το μόνο, το κύριο κόμμα, που δικαιούται να εκπροσωπεί αυτό το νέο πολιτικό ρεύμα, που αναπτύσσεται στην Ευρώπη, με αφετηρία τη Γαλλία και, συνάμα, είναι ο κύριος πολιτικός φορέας, που υποχρεούται να μεταλαμπαδεύσει τις ελπίδες που, το ρεύμα αυτό, διαμορφώνει στον χειμαζόμενο και διψασμένο, για, λίγες, σταγόνες αισιοδοξίας, ελληνικό λαό. Αυτά, όμως, που δικαιούται και υποχρεούται να κάνει το ΠΑΣΟΚ, τα κάνει ;

Εδώ βγαίνουν και μιλάνε για την αλλαγή στη Γαλλία, οι διάφοροι Τσίπρηδες κι είναι έτοιμος να εμφανιστεί, ως εκπρόσωπός της κι ο ίδιος ο Σαμαράς και το ΠΑΣΟΚ «αγρόν αγοράζει» και μεταφορικά και στην κυριολεξία !

Αντί να τριγυρνάει στους αγρούς και τα λαγκάδια, ο Πρόεδρος, μήπως θάπρεπε να πεταχτεί μέχρι τη Γαλλία (3 ώρες «δρόμος»...) και να εμφανιστεί στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ ; Μήπως αυτό θάπρεπε να είχε γίνει αυτή την εβδομάδα, στην κεντρική ομιλία του γάλλου σοσιαλιστή ηγέτη ; Λέω, μήπως ?...

Δεν υπάρχουν σχόλια: