Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΤΕΛΙΚΑ, ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ?...



Πριν ένα χρόνο τα "μεγαλοστελέχη" της παράταξης ξεκίνησαν μια έντονη πίεση στον τότε Πρωθυπουργό για να αναλάβει "πρωτοβουλίες". Τα μεγαλοστελέχη αυτά στηρίχτηκαν - χωρίς καν να τηρούνται τα προσχήματα - από συγκεκριμένα ΜΜΕ με πρώτο από όλα το ΜEGA.

Η πίεση αυτή κορυφώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν το ένα μετά το άλλο, τα γνωστά μεγαλοστελέχη, κουνούσαν, με θράσος, το δάχτυλο και ζητούσαν την παραίτηση του Παπανδρέου. Η μια δήλωση διαδεχότανε την άλλη και τα ...δάκρυα που προκαλούσε η κοινωνική ευαισθησία των συγκεκριμένων στελεχών δεν είχαν τελειωμό.

Δεν δίστασαν να λένε - σε προεκλογική περίοδο (Λοβέρδος) - ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ψηφίσουμε Σαμαρά, αν εκλεγεί πρώτο κόμμα η ΝΔ, (σε ποια χώρα του κόσμου ένα κόμμα λέει εκ των προτέρων τι θα πράξει), έτσι ώστε να αναρωτηθεί, λογικά, ο ψηφοφόρος, "αν είναι να ψηφίσω Σαμαρά μέσω του ΠΑΣΟΚ γιατί να μην ψηφίσω κατευθείαν τη ΝΔ ;". Αντί δηλαδή, να αυξήσει τα ποσοτά του, για να έχει μεγαλύτερο ρόλο στο σχηματισμό κυβέρνησης, εκ των προτέρων δήλωνε ότι θα στήριζε ενα δεξιό σχηματισμό.

Και τέλος, πολλά από τα μεγαλοστελέχη έβλεπαν τον εαυτό τους στην Κυβέρνηση Σαμαρά και έδιναν μάχες, με ότι αυτό σήμαινε για τον εκλογικό αγώνα, που διεξήγαγε το κόμμα τους, το ΠΑΣΟΚ. Είναι άλλη συζήτηση το εάν έπρεπε να συμμετέχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και άλλο ότι θα έπρεπε να συμμετέχουν τα συγκεκριμένα.
Μπορεί η σημερινή λύση (κυβέρνηση συνεργασίας) να ήταν η μοναδική ρεαλιστική, τα ερωτήματα όμως που παραμένουν αναπάντητα είναι:
Τελικά τι πέτυχαν τα στελέχη μας αυτά που ξεκίνησαν την "επανάσταση" πέρσι τον Ιούνιο ;
Να ρίξουν τον Παπανδρέου, να διαλύσουν την παράταξη και να φέρουν στην Κυβέρνηση τον Σαμαρά και την ΝΔ.

Δηλαδή, να φέρουν στην κυβέρνηση αυτούς που "έβαλαν την φωτιά και όχι αυτούς που με ενδεχόμενα λάθη έδωσαν τιτάνιο αγώνα να την σβήσουν".

Για εμάς, ο αγώνας τώρα αρχίζει. Αγώνας για να κατακτήσουμε την Δημοκρατία στο κόμμα και να θέσουμε τέλος στην κυριαρία από όλα αυτά τα στελέχη που με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον πλήγωσαν και πληγώνουν εκατοντάδες χιλιάδες φίλους της δημοκρατικής παράταξης.

Τώρα ασφαλώς, ΠΑΜΕ-MAZI !...

12 σχόλια:

χ.κ. είπε...

Τοεμποδιο ηταν ο Γαπ τωρα συνθηκολογησαν ,και συνεννοηθηκαν διαπλεκομενοι,ρουσφετολογοι,πολιτικαντηδες της κακιας ωρας,ειμαστε μια ωραια ατμοσφαιρα.Βγαινει και ο Μανωλης και λεει οτι το εκαναν για να μην γινουν εξεταστικες για το μνημονιο,περιμενω την Βουλτεψη που μισει σφοδρα οτ εχει σχεση με το ονομα Παπανδρεου να του δωσει μια απαντηση,για τις δικες της ενεργειες περι αυτου,οπως επισης και του Γαπ να αρχισει επιτελους ναμυνεται kai να επιτιθεται GAP KEEP WALKING.

Ανώνυμος είπε...

Χ.Κ, Οχι, ο ΓΑΠ ειναι Κυριος δεν κανει τετοιες ασχημιες οπως αυτοι.

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι τωρα εκεινα τα αρχιδ.α. Ο κ.τιποτα Χρυσοχοιδης Ο πολυλογας κ.Λοβερδος και η σουπια κ.Σκανδαλιδης.Πρωτοκλανατα στελεχη. 1944

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΕ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ
maria

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρεου οταν μιλησει, ολοι αυτοι οι σαλτιμπαγκοι θα μπουνε στη θεση τους, δηλαδη στο περιθωριο της πολιτικης.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΥΤΟΥΣ? ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΕΞΟΥΣΙΟΛΑΓΝΕΙΑΝΙΩΘΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΑΤΟΙ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΕΣ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ..ΑΧ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΑΦΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

μιλάμε για την πλέον αντιδραστική κυβέρνηση που θα μπορούσε να γίνει. η κυβέρνηση αυτή με δυο λέξεις είναι η "κυβέρνηση της αντιμεταρρύθμισης". δε θα μπορούσε όμως να περιμένει κανείς τίποτε περισσότερο από σαμαροβενιζέλους.

νομίζω λοιπόν ότι είναι πλέον αναγκαία η ρήξη στο πασοκ. διαφορετικά δε θα μιλάμε για πασοκ αλλά για κόμμα βενιζέλου. στο κόμμα αυτό εγώ δεν έχω καμία θέση.

και δηλώνω ότι θα πάω με όποιον πρώτος μιλήσει και αμφισβητήσει ανοιχτά το βενιζέλο (με εξαίρεση το χρυσοχοίδη ο οποίος υπήρξε άθλιος στη δημόσια συμπεριφορά του απέναντι στον παπανδρέου - δε θα ξεχάσω τις δηλώσεις του στο κανάλι της διαπλοκής και στον άθλιο αναγνωστάκη). είτε τον λένε λοβέρδο, είτε διαμαντοπούλου είτε ραγκούση. διαφορετικά δεν υπάρχει επόμενη μέρα. όχι για το πασοκ. για τη χώρα...

Ανώνυμος είπε...

"Για εμάς, ο αγώνας τώρα αρχίζει."
Καλό μας αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Να την χαίρεστε την κυβέρνηση Σαμαρά μαζί με τον Βενιζέλο .
Εμείς ψηφίσαμε ΠΑΣΟΚ για να ξαναγίνει υπουργός ο Αβραμόπουλος ? . Καλά αυτός δεν ήταν υπουργός υγείας του Κουρασμένου που μας άφησε χρέη 6 Δις ευρώ ? .

Δεν παιζόμαστε με τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρέου να πάει σπίτι του! Το ίδιο και ο Καραμανλής, γιατί με αυτά που έχουν κάνει έπρεπε καί οι δύο να είναι στην φυλακή. Άντε γιατί το κακό παραπήγε με αυτά τα κακαομάθημενα πλουσιόπαιδα που ΔΙΕΛΥΣΑΝ την Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια μην απαντησει κανεις στο φτωχοπαιδο τον 02.11 δεν αξιζει αφου βαζει στο ιδιο τσουβαλι τον ΓΑΠ με τον αλλο καταλαβαινετε το υψος και το βαθος του IQ.

Ανώνυμος είπε...

Μη φοβάστε "Γαλάζια παρένθεση" είναι και θα περάσει.
Όσο για το Β.Β. θα φύγει από το Κίνημά μας νύχτα, όπως και εμφανίστηκε!