Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΔΗΜΑΡ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ?...



Μπροστά στο ενδεχόμενο να μπει ο Φώτης Κουβέλης σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μου έρχονται μερικές απορίες.

Πρώτον γιατί η ΔΗΜΑΡ δεν θέτει τώρα ως αναγκαίο και απαράβατο όρο να μπει στην κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τώρα μεγαλύτερο ποσοστό και άρα πολιτική δύναμη και αν μετά τις 6 Μαίου ήταν μία φορά απαραίτητος σε ένα κυβερνητικό σχήμα τώρα είναι δέκα (όσες και οι μονάδες, που αύξησε το ποσοστό του).

Δεύτερον, αφού το κύριο ζητούμενο, όπως μας λέει τώρα ο κ. Κουβέλης και κάποιοι άλλοι της ΔΗΜΑΡ είναι η προγραμματική σύγκλιση (και ορθώς που είναι έτσι) γιατί αυτή δεν αναζητήθηκε και μετά τις 6 Μαίου; Να καθίσουν δηλαδή, όπως του έλεγαν τότε οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος (ιδίως ο δεύτερος) και να αναζητήσουν μία προγραμματική σύγκλιση – αν μπορεί να υπάρξει τώρα, θα υπήρχε και τότε.

Τρίτον, σε συνέχεια του παραπάνω: Γιατί η ΔΗΜΑΡ, εάν το έχει σοβαρό σκοπό να μπει στην κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν το έκανε στις 6 Μαΐου; Με αυτό τον τρόπο θα είχαμε αποφύγει τις δεύτερες εκλογές, την ακυβερνησία, την πόλωση και όλα όσα ζήσαμε στο μεσοδιάστημα. Το όλο πρόβλημά της λύθηκε τώρα επειδή ο Σαμαράς πήρε δέκα μονάδες παραπάνω και το μπλοκ των τριών κομμάτων έχει δέκα έδρες παραπάνω; Αυτή ήταν η αγωνία του κ. Κουβέλη και ζήσαμε όσα ζήσαμε επί ένα μήνα;

Τέταρτον, τι ακριβώς ζητάει η ΔΗΜΑΡ όταν λέει για τα πρόσωπα; Και όταν μάλιστα δεν θέτει κυρίως θέμα πρωθυπουργού, αλλά κάποιων υπουργών και κυρίως αυτού που θα αναλάβει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης; Δηλαδή αν βρούμε έναν υπουργό λίγο πιο ευαίσθητο, που δεν βαράει πολύ στις διαδηλώσεις, είμαστε εντάξει ;

Πέμπτον, σε ποια απαγκίστρωση ακριβώς θα συμφωνήσει με τα άλλα κόμματα, όταν σχεδόν όλοι οι ευρωπαίοι δεν έχουν αλλάξει τις βασικές θέσεις τους και απαιτούν πιστή τήρηση των δεσμεύσεων; Εάν δοθεί δηλαδή ένα τράτο ενός ή δύο ετών, μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ η συνταγή;
Έκτον, τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ εάν απορριφθούν ορισμένες λογικές θέσεις της για άλλα θέματα, πέραν της οικονομίας, όπως οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα; Η ΝΔ ήδη απέρριψε τη θέσπιση της απλής αναλογικής. Για να κάνει την προγραμματική μετατόπιση η ΔΗΜΑΡ και να αποδεχθεί το μνημόνιο 2, που δεν το είχε ψηφίσει, κάτι πρέπει να πάρει. Με τι θα είναι ευχαριστημένη;

Έβδομο και τελευταίο, μιας και επτά είναι και τα σημεία, που έθεσε ο κ. Κουβέλης για προγραμματική συμφωνία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ : Έχει σκεφτεί η ΔΗΜΑΡ ότι μπορεί να παραμείνει στην αντιπολίτευση – χωρίς να διακινδυνεύει να μείνει η χώρα ακυβέρνητη, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία – και να είναι μία εφεδρεία για την επόμενη μέρα;  

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΚΤΩΒΡΙΟ -ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ
ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ
ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.ΕΠΙΣΗΣ Ο Β.Β.
ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΥΤΟ 8%.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΝΕ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΕΔΡΕ Β.Β ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.ΒΑΛΛΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ. ΔΩΣΤΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ. ΕΝΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΑΥΞΗΣΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΜΠΟΡΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΑΠ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.ΒΑΛΛΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ.ΒΑΛΛΕ ΝΕΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΟ 13%.ΔΕΝ ΤΟ ΑΥΞΗΣΕΣ. ΔΕΙΞΤΟ ΤΩΡΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙ ΕΜΑΣ. ΠΑΡΤΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ. ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

stefanos είπε...

Πραγματικά κύριοι ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΙ δεν τρωγόσαστε. Ξεχνάτε ότι στις 6 Μαΐου πρώτο κόμμα ήταν η ΝΔ και ο Σαμαράς σε 4 ώρες παράτησε την διερευνητική εντολή. Και την άφησε αμαχητί γιατί στο μυαλό του υπήρχε το plan B όπου θα έμπαινε μπροστά το σχέδιο της "μεγάλης δεξιάς" με ότι πολιτικό μπάζο υπήρχε στην αγορά. 50 έδρες μπόνους είχε ο Σαμαράς και στις σύντομες συναντήσεις με τους άλλους αρχηγούς απλά τους έλεγε πως έχει η υγεία και η οικογένεια τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε περιθώρια σχηματισμού κυβέρνησης, όχι μόνο πολιτικά αλλά και μαθηματικά. Απλά ήταν λάθος του να πάρει την διερευνητική και να την κρατήσει περισσότερο του πρέποντος. Τα νιαουρίσματα Δεξιάς (ΝΔ) και Κεντροδεξιάς (ΠΑΣΟΚ) ήταν απλά για να σχηματιστεί η εικόνα ενός ΣΥΡΙΖΑ που παίζει με τις τύχες της χώρας. Θριαμβευτική απόδειξη ότι στον β' γύρο μάνι - μάνι χτίζεται η μνημονιακή κυβέρνηση. Κομμένες λοιπόν οι πονηρές λογοκλοπίες.
Απλά ασχοληθείτε με το φαινόμενο που αυτή την στιγμή εξελίσσεται και είναι το δωρεάν μοίρασμα λαχανικών από Ιεραπετρίτες αγρότες στο Πεδίο Άρεως.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Και γιατί κυρ Στέφανε παραχαράζεις τ΄όνομα σε ΛΟΓΟΚΛΟΠΙΕΣ ; Εμείς σε είπαμε σαλταπίδα λαο γυρολόγο ;

Ανώνυμος είπε...

23.18# Συμφωνω φιλε με αυτα που λες αλλα δεν μπορεις να τα κανεις ολα αυτα οταν στελεχη και υποστηρικετς το ΒΒ σκυλλοβριζουν πανω απολα τον ΓΑΠ και τον περιλουζουν με χιλια δυο επιθετα και προτρεπουν αυτους που τοω διεσωσαν απο το μονοψηφιο να παρουν τον ΓΑΠ και την συμμορια του και να φυγου?? Καταλαβες?? Μπορω να σου αναφερω χιλια λαθη που εγιναν σε μονο 2 μηνες Προεδριας του αλλα αστο καλλιτερα.
Στεφανε# Ειλικρινα δεν καταλαβα το περιεχομενο των σχολιων σου και ειδικα κατα των ''ΛΟΓΟΠΛΟΚΩΝ'', μπορεις να μας κανεις την μεταφραση παρακαλω??

stefanos είπε...

Ειλικρινά γράφω "λάθος" στην από μέρους μου αλλοίωση των Λογοπλοπιών σε Λογοκλόποι. Έγινε χωρίς πρόθεση. Άλλωστε σε αυτά που έγραψα πάει καλύτερα το Λογοπλοκίες.
Πάντως αν έκανα κάποιο σφάλμα θα αρκούσε η από μέρους σας απλή παρατήρηση της εξ ατυχήματος ή εκ του πονηρού μεταβολής της ονομασίας του blog ή των bloggers που το διαχειρίζονται.
Γιατί ένα λάθος (όπως το δικό μου) δεν απαντιέται και πολύ περισσότερο δεν διορθώνεται με ένα άλλο λάθος (σαλταπήδας, και δεν συμμαζεύεται) .
Την καλημέρα μου.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

O.K. Στέφανε, συγχωρημένος και υπό απολογία για τα επιπρόσθετά μας. Τη συγγνώμη μας !

Ανώνυμος είπε...

09:46
Έχεις δίκιο αλλά μην τα βλέπεις τα πράγματα μονόπλευρα. Αυτά που λες κάνει το ένα στρατόπεδο αλλά τα ίδια ακριβώς κάνει και το άλλο στρατόπεδο. Σου μεταφέρω μάλιστα σχετικά σχόλια και των μεν και των δε από άλλες αναρτήσεις
Των μεν
"Σήκω φύγε Βαγγέλα είσαι τσιράκι των συμφερόντων και δεν να μπορείς να βοηθείσεις τον Έλληνα πολίτη!"

"θα βάλει και παύλα; ποιός νομίζει ότι είναι;ένας αποστάτης είναι έτσι έχει καταγραφεί στο μυαλό μας!ένας υπάλληλος μεγαλοσυμφερόντων είναι! ένας βρωμερός που δεν έχει σεβασμό για τον εαυτόν του άρα ούτε και για τους πολίτες!Δεν έχει τίποτα δημοκρατικό δεν πιστεύει στην δημοκρατία,δεν εργάζετε για την δημοκρατία της χώρας."
Των δε
"Ο Παπανδρείσμός και τα παράγωγά του τελειώσαν οριστικά!! Το βαθύ ΠΑΣΟΚ τελείωσε οριστικά!! Ας πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο θα καταστραφούν σίγουρα. Βενιζέλο δαγκωτό την Κυριακή στις εκλογές."

"Τίποτα δεν προσπάθησε να κάνει ο ΓΑΠ! Ο ΓΑΠ στηρίχθηκε λυσαλλέα από το βαθύ και καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές του 2007 βρίζοντας και λοιδωρόντας τον Βενιζέλο! Δεν τα ξεχνάμε αυτά! Αυτοί τον κατέστρεψαν όμως και αυτοί είναι που τον μισούν περισσότερο! Ο ΓΑΠ λαϊκισε, είπα χοντρά ψέμματα και απλά έχασε. Ας πρόσεχε. Δεν του φταίνε αυτοί που ήρθαν για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα! Καταστροφικός ο ΓΑΠ, διέλυσε ό,τι απέμεινε δυστυχώς."

Λύσσα κακή από τους μεν, λύσσα κακή από τους δε. Αει στα τσακίδια και οι μεν και οι δε. Καταστρέψατε το κόμμα με τα καμώματα και τις συμπεριφορές σας και τώρα στέκεστε από πάνω του και συνεχίζετε να τσακώνεστε προσπαθώντας να ρίξετε την ευθύνη ο ένας στον άλλο και προσπαθώντας ο ένας να επιβληθεί του άλλου. Ξέρετε βρε ανόητοι πόσοι είτε δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ είτε δεν ψήφισαν καθόλου, μόνο και μόνο γιατί διάβαζαν ή άκουγαν τα εκατέρωθεν σχόλιά σας και σας σιχάθηκαν και δεν ανέχθηκαν να βρίσκονται στην ίδια κομματική στέγη με σας τους ηλίθιους? Ξέρετε βρε ανόητοι ότι αν συνεχίσετε να ξεκατινιάζεστε μεταξύ σας, να αλληλοβρίζεστε μεταξύ σας ή να αλληλοβρίζετε τους δύο ηγέτες σας, ακόμα και αν ο πρόεδρος του κόμματος είναι αυτός που "υπερασπίζεστε" είτε εσείς οι μεν είτε εσείς οι δε, δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν στο κόμμα γιατί δεν σας γουστάρουν και δε θέλουν να έχουν καμιά σχέση μαζί σας? Ανεγκέφαλοι ε! ανεγκέφαλοι, βγάλτε επιτέλους το σκασμό που έχετε το θράσσος να μιλάτε ακόμα, απολλάξτε από τους καυγάδες σας εμάς τους υπόλοιπους που δε θέλουμε να συμμετέχουμε στις ανεγκεφαλιές σας, δια της σιωπής σας. Κάθηστε στην άκρη επιτέλους και αφήστε όλους εκείνους που επιθυμούν και θέλουν να επικρατήσει επιτέλους λογική, νηφαλιότητα, συλλογικότητα και ειρήνη να βγουν μπροστά και να το κάνουν. Τι νομίζετε βρε ότι είναι το κόμμα? Το τσιφλίκι σας που το διεκδικείτε και οι μεν και οι δε ταυτόχρονα με βρώμικο πόλεμο μεταξύ σας? Πιο δημοκρατικό, πολιτισμένο, κομψό, κόσμιο και επικοδομητικό τρόπο δεν ξέρετε για να διεκδικήσετε τα όποια δίκια σας? Σταματήστε τον αλληοσπαραγμό και τη διχόνοια γιατί εμείς οι υπόλοιποι δε σας φταίμε σε τίποτα να σας τρώμε στη μάπα καθημερινά. Βουλώστε το επιτέλους γιατί και η υπομονή εμάς των υπόλοιπων έχει τα όριά της και αυτά τα όρια τα έχετε υπερβεί προ πολλού. Αν πάλι θέλετε να συνεχισετε το βιολί σας ξεκουμπηστείτε από το κόμμα, φτιάξτε ένα άλλο μεταξύ σας και συνεχίστε μετά μόνοι σας να τρώγεστε και να βρίζεστε μεταξύ σας στο καινούργιο σας κόμμα χωρίς να ενοχλήτε πλέον κανέναν. Αφήστε το κόμμα να ανασάνει επιτέλους!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΕΦΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ..
ΟΝΤΩΣ
ΑΛΛΟ Η ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΟΤΗ[ΚΟΥΚΟΥΛΑ]