Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΤΡΙΒΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ !...

Η αχαλίνωτη και νοσηρή φιλοδοξία του Σαμαρά, δεν κωλώνει μπροστά σε τίποτα, ακόμα και αν αυταπόδεικτα, βάζει σε σοβαρότατο κίνδυνο την πορεία της χώρας, στην πιο δύσκολη συγκυρία της σύγχρονης ιστορίας της.
Από την άλλη, η τυχοδιωκτική και αποδεδειγμένα σχιζοφρενική στάση και πολιτική του ΚΚΕ, μένοντας απαρασάλευτη στην κεντρική ιδεολογική επιδίωξη, της (με κάθε τρόπο) όξυνσης των αντιθέσεων και των προβλημάτων του καπιταλιστικού συστήματος, δεν κάνει καν το διαχωρισμό ανάμεσα στο σύστημα και τη χώρα.

Η διάσωση και η ανάταση της Ελλάδας, μετά το φρενάρισμά της στο χείλος της καταστροφής, δεν πρέπει να προχωρήσουν, για τον ανισόρροπο μωροφιλόδοξο της Ρηγίλλης, μπας κι ανοίξει ο δρόμος για την πρωθυπουργία του, για τους σχιζοφρενείς του Περισσού, μπας και …καταρρεύσει το σύστημα και δικαιωθούν τα δόγματά τους !

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μια τέτοιου είδους «συνάντηση», πολλές φορές στη νεότερη ιστορία η περιβόητη «ετερόκλητη συμμαχία», πήρε σάρκα και οστά. Στόχος, πάντα, η κεντροαριστερά και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ, ως ηγέτιδα δύναμή του.

Σ΄ όλη την Ελλάδα, όλη την εβδομάδα, έδωσαν και πήραν τα κους – κους και οι υπόγειες συνεννοήσεις, (οι οργισμένες διαψεύσεις ήταν για τα μάτια του κόσμου), για το πως θα επιτευχθεί ο κοινός στόχος : η ανατροπή στη β΄ Κυριακή της άποψης, πως ο λαός έδειξε, στον α΄ γύρο, ανοχή στις πολιτικές εξόδου από την κρίση, που αναγκαστικά και χωρίς εναλλακτικές λύσεις, εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Το σκηνικό του επόμενου χρονικού διαστήματος είναι στημένο στην εντέλεια : το δεξιό και ακροδεξιό συναπάντημα να ωρύεται πως ο λαός καταψήφισε το μνημόνιο, συνεπικουρούμενος από τους χρεοκοπημένους εκδότες – καναλάρχες και τις ορντινάτσες τύπου Πρετεντέρη, Τρέμη, Χατζηνικολάου, Τράγκα κλπ., το δε ΚΚΕ να σκηνοθετεί τη λαϊκή εξέγερση στους δρόμους, επιστρατεύοντας τα ΠΑΜΑΤ και τα ΚΝΑΤ, σ΄ ένα γερό, χειμωνιάτικο, ρεσιτάλ επαναστατικής γυμναστικής…
Ο δημοκρατικός λαός καλείται, σήμερα Κυριακή 14 Νοέμβρη 2010, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες ν΄ αποτρέψει με την ψήφο του, ένα, ακόμα πισωγύρισμα, μια νέα υπονόμευση της πολιτικής σταθερότητας, που τόσο είναι αναγκαία αυτή την εποχή. Πρόκειται για πολύ κρίσιμη και καθοριστική επιλογή, με όλα τα ενδεχόμενα, ως προς την έκβασή της, ανοικτά !

Ανεξάρτητα των εξελίξεων που υπήρξαν μέχρι τώρα και τη θέση που πήρε ο Γ. Παπανδρέου, για τη μη προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, εφ΄ όσον από τα σημερινά αποτελέσματα επιβεβαιωθεί μια αναβίωση της «ετερόκλητης συμμαχίας» στις κάλπες των περιφερειακών εκλογών και μάλιστα σ΄ αυτήν τη συγκυρία, τότε δημιουργείται ένας εξ ίσου σοβαρός (αν όχι σοβαρότερος) λόγος, για επανεξέταση του όλου ζητήματος, της επιζήτησης, δηλαδή, μιας νέας λαϊκής ετυμηγορίας !


8 σχόλια:

Τσούγδω είπε...

Υποτίθεται πως οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ στον 2ο γύρο θα απέχουν ή θα ρίξουν ψηφοδέλτια της Λαικής Συσπείρωσης στις κάλπες.... Υποτίθεται... γιατί γίνονται διάφορες... συζητησούλες βλέπε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (δεν ξέρω αν συμβαίνει και αλλού αλλά εκεί έγινε με τον πλέον... έκδηλο τρόπο).

Πάντως δεν νομίζω πως η συμμαχία των συντηρητικών κομμάτων είναι ικανή να προβληματίσει, σε τέτοιο βαθμό ώστε να επανεξεταστεί το ζήτημα των πρόωρων εκλογών.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι "συζητησούλες" δεν έγιναν μόνο στο Β. Αιγαίο, αλλά και στη Θεσσαλία, κατά κόρον !΄Εχει βουήξει ο τόπος στον κάμπο πως οι Μπούτηδες ψηφίζουν Αγοραστό.

Ανώνυμος είπε...

o giorgos einai eksupnos tous peire ti makgia tin proti kuriaki kai tora tous exei ekei pou thelei ! den paei se ekloges an den oloklurosei tis metaruthmiseis kai mia apo aute i mitera ton maxon einai o eklogikos nomos !gi auto oi upourgoi arxisan noris ta esokommatika giati kserous ti tous erxete !!!

stelakis είπε...

Τσεκαρισμένο : οι ΚΚΕδες στην Καρδίτσα ψηφίζουν τον υποψήφιο της Ν.Δ. !

ακυβέρνητος είπε...

Μη κουράζεστε. Αν οι βουλευτικές εκλογές γίνονταν με τον ίδιο εκλογικό νόμο που γίνονται και οι Αυτοδιοικητικές, δηλαδή αν υπήρχε 2ος γύρος, πιθανότατα το ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε κυβερνήσει ποτέ.
Ας είναι καλά τα συνεταιράκια…

Ανώνυμος είπε...

Eπειδή προβλέπω ότι από αύριο, στη συζήτηση για τις σημερινές εκλογές, αυτό θα είναι το υπ'αριθμόν ένα θέμα, προτείνω ως case study τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών μετά την μεταπολίτευση, αλλά κυρίως των δύο τελευταίων τετραετιών, στο δήμο Νίκαιας δυτικής Αττικής. Τα συμπεράσματα είναι πραγματικά αποκαλυπτικά.

ακυβέρνητος είπε...

Όλη την εβδομάδα μας τρύπαγαν τα τύμπανα μέσω πολιτικής διαφήμισης ότι τάχατες «η κυβέρνηση δεν πήρε το μήνυμα. Στη δεύτερη Κυριακή δώστε τους να το καταλάβουν».
Μέχρι στιγμής, το 2% διαφορά που είχε το ΠΑΣΟΚ από τη δεξιά στον 1ο γύρο, γυρίζει γύρω στο 4-5%. Μέχρι αυτή τη στιγμή.
Τώρα που δεν τους βγαίνουν οι επικοινωνιακές αηδίες, επιστρατεύτηκε ο γνωστός παρλαπίπας-αρλουμπολόγος-κοτσανολάγνος-κωλοτούμπας-άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, εκπρόσωπος του σφουγγαράκη με τα λεξοτανίλ, τέως δημοσιογράφος και γνώστης-αναλυτής των πάντων Π. Παναγιωτόπουλος και ανακοίνωσε ότι τα μηνύματα εξήχθησαν την 1η Κυριακή.
Κατά ΠιΠι «οι σημερινές δημοσκοπήσεις είναι εκ του πονηρού».
Κι όπως θα’λεγε ο Καραγκιόζης: «ε, ρε γλέντια…»

Τσούγδω είπε...

@ stelakis

Νομίζω πως επιβεβαιώθηκες!