Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ !...

Το ό,τι ο Μαρκ Ρος έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο της κρατικής τηλεόρασης, είναι ένα θετικό γεγονός, απόδειξη της δημοκρατικότητας που χαρακτηρίζει το κανάλι της ΝΕΤ. Όπως, επίσης και το ότι δεν «χρησιμοποιήθηκε» για να εκθειάσει ή να λιβανίσει την ελληνική κυβέρνηση. Παρ΄ όλ΄ αυτά όμως, με την εμφάνισή του έγινε ένα φάουλ !

Τόσο μέσα από το βιβλίο του, όσο και μέσα από την εκπομπή «το κουτί της Πανδώρας» του Κ. Βαξεβάνη, (που επίσης έπαιξε στη ΝΕΤ), ο γάλλος δημοσιογράφος – συγγραφέας έχει αποτυπώσει τις πληροφορίες του και τις απόψεις του, για την παρέμβαση της Goldman Sachs στο ελληνικό χρέος, με το περιβόητο Swap κι έχει καταγγείλλει την όλη διαδικασία ως απόκρυψη ενός κομματιού αυτού χρέους, προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ. Σε κάθε πρίπτωση, όμως ο Ρος έχει τονίσει ξεκάθαρα πως αυτή η πρακτική δεν ήταν παράνομη, αλλά ηθικά διαβλητή και πως – το κυριότερο – το «κόλπο» αυτό δεν έγινε μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά από όλες, σχεδόν, τις χώρες που μπήκαν στην Ευρωζώνη !

Η ΄Ελλη Στάη, στη χθεσινή της συνέντευξη δεν έβαλε τον κ. Ρος να το πει αυτό κι έτσι, εκείνο που πέρασε στον τηλεθεατή ήταν η άποψη, πως η Ελλάδα – και μόνον αυτή – πλαστογράφησε τα στοιχεία του χρέους της και κορόϊψε τους ευρωπαίους, που την έβαλαν στο Ευρώ ! (΄Εχουν γίνει γνωστά, πλείστα όσα στοιχεία για Swaps δισεκατομμυρίων Ευρώ, ακόμα και από την Γερμανία !...).

Η χιλιοδιατυμπανισθείσα άδικη και αστήρικτη κατηγορία, από πολλούς κακόπιστους και εχθρούς της χώρας, πως «η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωζώνη με λαθροχειρίες», ήρθε να επιβεβαιωθεί μέσα από εκπομπή της κριτικής τηλεόρασης. Μόνο, που η λαθροχειρία έλαβε χώρα σ΄ αυτή την εκπομπή !
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Δεν γνωρίζουμε αν η κ. Στάη έχει τις γνώσεις αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων, υπάρχουν κι άλλοι πίσω της, που μπορούν να την καθοδηγήσουν και να την προφυλάξουν από «πατάτες» αυτού του είδους, οι οποίες άπτονται λεπτών ζητημάτων, και, με εθνική σημασία.

Μικρότερο, (λιγότερο …αντιαθλητικό), ήταν κι άλλο φάουλ της ΄Ελλης, στο βαθμό που ασχολούμενη με την ανάμειξη της Goldman Sachs στην Ελλάδα, απέφυγε να ρωτήσει τον συνομιλητή της για την περίπτωση του 2009 και να τον κάνει να πει και απ΄ το γιαλί, αυτό που γράφει στο βιβλίο του, δηλαδή, πως αποπειράθηκε το Φθινόπωρο του 2009 να «πάρει δουλειά» από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, αλλά εισέπραξε το όχι του Γ. Παπανδρέου. ΄Ετσι στη δράση και την επιρροή του παγκόσμιου αυτού χρηματιστικού μεγαθήριου, τσουβαλιάστηκαν όλα και όλοι !

Σίγουρα είναι άλλο να παίρνεις συνέντυξη από τον Τζίμη Πανούση κι άλλο από τον Μαρκ Ρος !...


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...πως αποπειράθηκε το Φθινόπωρο του 2009 να «πάρει δουλειά» από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, αλλά εισέπραξε το όχι του Γ. Παπανδρέου."
Οι φανατικοί και ανόητοι, στην προσπάθειά τους να "περιποιθούν" τα αφεντικά τους, τους κάνουν , αθελά τους, ζημιά.
Τους αποκαλύπτουν.
Μα αφού είχαν δώσει εντολή στον ΓΑΠ να φέρει το ΔΝΤ στην ευρωζώνη, μέσω Ελλάδας, την οποία θα χρεοκοπούσαν για να την πουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί.
Άκουσε λίγο τι είπε ο Σαχινίδης.
"Από τις 5 Οκτωβρίου επιδιωξή μας ήταν το ΔΝΤ".
Με αυτό που γράφεις ξεβρακώνεις τα επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ.
Μπράβο συνέχισε.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά παθαίνει μια κυβέρνηση που τοποθετεί anchor-woman στο κρατικό κανάλι ένα υπερεκτιμημένο τίποτε, άγνωστο μέχρι στιγμής για ποιούς λόγους με τί σκεπτικό. Δεν είναι το μοναδικό της φάουλ. Η κυρία είναι καταφανώς άσχετη και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η προσωπική της προβολή που θα ανεβάσει το κασέ της στο επόμενο συμβόλαιο που θα κάνει. Κρίμα και πάλι κρίμα.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@9.36
Ο Σαχινίδης είπε πως η νέα κυβέρνηση ανακάλυψε πως "η μοναδική λύση που υπήρχε τότε ήταν η προσφυγή στο ΔΝΤ" κι όχι ότι ήταν επιλογή.
Την ερμηνεία των ηλιθίων πως τάχα ομολόγησε προειλημμένη απόφαση μπορείς να την δέχεσαι κι εσύ, αλλά είναι, ολοφάνερα, σκόπιμη και εκτός πραγματικότητας.

ακυβέρνητος είπε...

Εδώ και τώρα εκλογές. Για να φύγει επιτέλους η χούντα του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ, η δοσίλογη κυβέρνηση του Παπανδρέου, τα προσκυνημένα τσιράκια των Αμερικάνων, οι πουλημένοι ριψάσπιδες.
Για να επιστρέψει επιτέλους στη διακυβέρνηση της χώρας το κόμμα του λαού, με τον μόνο άξιο και λαοπρόβλητο ηγέτη του, τον πλέον καταλληλότερο όλων των εποχών. Να απαλλαγούμε από το μνημόνιο που άδικα μας έβαλε το αμερικανάκι ο Jefry, το δυσλεκτικό που δεν γνωρίζει καν ελληνικά, να επιστρέψουμε στις αγορές, να αρχίσουν και πάλι τα greek statistics και να ξαναφάμε (όλοι μαζί) με χρυσά κουτάλια.

Αυτά και άλλα πολλά μπορείς να διαβάσεις, την ώρα που ξύνεσαι, σε όλο το διαδίκτυο, από την ακροδεξιά του αγωνιστή Μπουμπούκου, έως την «αριστερά» των αγωνιστών Αλέκας, Αλέξη και Αλέκου.

Υ.Γ.: Α, και μη το ξεχάσω. Όταν επιστρέψει ο καταλληλότερος, μπορεί να ξαναφέρει σε υπουργική θέση και τον έτερο καταλληλότερο, τον ξάδελφο Λιάπη. Αυτόν που όντας εν ενεργεία υπουργός το 2008, πήρε επιστροφή 6,5 χιλιάρικα ευρώ από ΕΚΑΣ (ως χαμηλοσυνταξιούχος). Αυτός που δήλωσε ότι έχει στο σπίτι του «δεξαμενή κολύμβησης» και όχι πισίνα.
Το ποιος πρώην γαλάζιος υπουργός έχει 178 μύρια σε καταθέσεις στο εξωτερικό, ακόμη το ψάχνουν…

Ανώνυμος είπε...

ego pali ithela na akouso kai gia ta paranoma swaps tou karaman-ali-alogo-skoufi.

paei o simitis einai sta 6-podia under ground !!!

i elli einai staxpina re seis mi tin purobolite!!!

me ton Petro K. sumfono,
opos episeis,na po oti,poloi anthropoi den parakolouthoun ta gegonota alla protimoun na sumbouleuontai tous filous tous na tous poun an einai kalo i oxi to kathe ti pou kanei auti i kubernisi !
perimene tora esu, me to mikrosumferon tou kahtenos pou thigete, ti tha sumbei stis ekloges!!!

bebaia mourxete mia skotodinei otan erxontai kai moulene oti eimai me paropides sto pasok opos ta aloga alla de bariese!erxontai na me peisoun me auta pou tous eipan kai oxi me tis ekselikseis pou parakoloutho kai tous nomous pou allazoun!!

pes ki esu ti tha ekanes sti thesi mou re file?

maria