Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΦΕΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ?...


Κι όμως, αποδεικνύεται κάθε μέρα και περισσότερο, πως οι τροϊκανοί είναι περιττοί ! Τζάμπα τους έχουμε, τζάμπα, τους υπομένουμε, τζάμπα τους πληρώνουμε, ως εκ του περισσού είναι οι επισκέψεις τους, οι έλεγχοί τους και οι προτάσεις τους !

Όλα έχουν ερευνηθεί, όλα έχουν ανακαλυφθεί, όλα έχουν αποκαλυφθεί, πριν καν οι original ελεγκτές πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα και πιάσουν δουλειά. Από ποιους ; Μα από τους κάθε λογής, είδους και συνομοταξίας δημοσιογραφίσκους, αναλυτές, σχολιογράφους και πάει λέγοντας…

Τι χρεία έχουμε του Πόλσεν, τι τους θέλουμε τον Ντερβάζ και τον άλλον, όταν έχουμε τον … Παππού και την …Δήμτσα ; Τι τους χρειαζόμαστε, αφού έχουμε τον Πρεντεντέρ, τον Τσίμα και κυρίως τον …Τράγκα ; Τι τράβηγμα τ΄ αυτιού να κάνουν αυτοί του Παπακωνσταντίνου, όταν τον καραχεριάζει, κάθε βράδυ, ο …Κούρος από τον Αντ1 ; Εκείνο το φοβερό στόλισμά του : «Ολόκληρο πρόγραμμα πρέπει να παρουσιάσει ο κ. Παπακωνσταντίνου στις 15 Απριλίου κι ακόμα (4, ο μήνας) δεν έχει πει τίποτα !...».
Τι άλλο να του πει ο Δανός του ΔΝΤ και τι να του σύρει ο Βέλγος με τον Γερμανό ;

Καλά θα κάνουν, λοιπόν, οι κυριλάτοι της τρόϊκας να φύγουν όπως ήρθαν και να μην μπαίνουν στον κόπο να ψάχνουν, να συγκρίνουν και να προτείνουν. Δούλεψαν άλλοι, πριν απ΄ αυτούς γι αυτούς ! Είναι όλα ξεκαθαρισμένα : πόσο έπεσαν έξω τα έσοδα, (πότε 800 εκατ., πότε 1,5 δισ., πότε 2,8 δισ…), πόσο έκατσε, τελικά το έλλειμμα του 2010, (πότε 9,8, πότε 10,2, πότε 10,6%... Με τον guest star Παπαδόπουλο να το ξαμολάει στο …13% και…), πόσα χρειάζονται, επί πλέον για το 2011, (πότε 2,5 δισ., πότε 4,5 δισ., πότε 8 δισ…).
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Το κυριότερο, όμως, δεν είναι τίποτε απ΄ αυτά, αλλά το από που θα τα βρει ο Παπακωνσταντίνου και οι άλλοι, τα επί πλέον δισεκατομμύρια, όσα και να είναι ! Είναι όλα έτοιμα, τσεκαρισμένα, ελεγμένα και υπολογισμένα : τόσα από τους μισθούς των δημοσίων, τόσα από εκείνους των ιδιωτικών, άλλα τόσα από τη φορολογία, όλα τελειωμένα, χαρτί και καλαμάρι ή μάλλον, γυαλί και καλαμάρι ! Τι κι αν ωρύονται οι κυβερνητικοί πως δεν σχεδιάζονται τέτοια μέτρα ; Είναι αναξιόπιστοι και κυρίως άσχετοι ! Ξέρουν αυτοί, τι θ΄ αποφασίσουν και δεν ξέρουν οι Πουαρώ της ελληνικής δημοσιογραφίας ;

Ακόμα κι αυτά που θάλεγαν, είτε ερχόμενοι, είτε φεύγοντας, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, τάχουμε(νε), μαντέψει και τάχουμε(νε) πλασάρει στους εμβρόντητους τηλεθεατές, πολύ πριν οι ίδιοι ανοίξουν τα στόματά τους. ΄Ολη η Ελλάδα ξέρει, ήδη, τι θα πουν, τι θα προτείνουν και τι θα ζητήσουν. Δουλέψαμε(νε) πριν απ΄ αυτούς γι αυτούς και καταστήσαμε(νε) το έργο τους ανώφελο και την παρουσία τους περιττή.
Λίγο είναι να δημιουργείς τις προϋποθέσεις για να …φύγει η τρόϊκα απ΄ την Ελλάδα ?...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλοκε συμφωνω απολυτα μαζι σου.Ευτυχως που θα μας λειψουν μερικες ημερες.Ολοι τους ειναι τσιρακια των αφεντικων οτι τους πουνε αυτα λενε.Δεν ακουσα κανεναν εδω και ημερες να λεει ποσα χρηματα θα μαζευτουν απο τον ΦΠΑ με τις δηλωσεις α!τριμηνου με βιβλια β! κατηγοριας που θα πληρωθη μεχρι 25 απριλιου.θα γελασουμε πολυ.1944

ΠΜ είπε...

θα είχε ενδιαφέρον να μάθαινε ο κόσμος, αν ήταν δυνατόν,πόσοι "φοβισμένοι" πολίτες και ποιοί, βγάλανε τον τελευταίο εναμισυ χρόνο τα χρήματά τους έξω.Και τα πολλά και τα λίγα.
Και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο ονόματα.
Αλλιώτικα για τι πατριωτισμό μιλάμε;
- Ο Τράγκας και οι λοιποί έχουν πλάκα. Οσο περισσότερο φωνάζουν τόσο περισσότερο πονάνε.
Οσο περισσότερο το οικοδόμημα στερεώνεται τόσο περισσότερο φοβούνται οτι θα πληρώσουν και αυτοί.Είναι να τους συμπονάει κανείς.Εχουν επενδύσει στα συντρίμια της χώρας, αλλά η χώρα δεν θα καταρρεύσει.Το πρόβλημα πλέον είναι Ευρωπαϊκό. Τελεία και παύλα.Ο,τι έπρεπε να γίνει εδώ και 180 χρόνια θα γίνει τώρα.
Ολοι αυτοί που κρώζουν απο τα τηλεπαράθυρα γνωρίζουν οτι ο Ελληνας πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα Ευρωπαίου και οτι αυτό έχει κόστος. Αργά ή γρήγορα θα πληρώσουν όλοι φόρους.Τέρμα η μαγκιά."ή μου δίνεις υπούργημα ή βγάζω εφημερίδα".
Οι Παπαρηγο-τσιπραίοι, Σαμαρο-καρατζαφέρηδες και δεν συμμαζεύεται είναι ανευ σημασίας.Ο κύβος ερρίφθη.Η Ελλάδα δίνει την μεγαλύτερη μάχη της νεοελληνικής της ιστορίας. Αδύνατον πλέον να την σταματήσουν οι Μαυρομιχαλαίοι και οι σύγχρονοι "πατριώτες" της ίδιας συνομοταξίας.
Δυστυχώς ουδέν κακόν αμιγές καλού.Θα πονέσουμε αλλά θα αλλάξουμε.