Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...


Ο Γ. Παπανδρέου κληρονόμησε τους "στάβλους του Αυγεία" τίγκα στην κοπριά κι ανέλαβε, (μετά το λάκισμα του τελευταίου επιστάτη...), να καθαρίσει όλη τη βρωμιά, που είχε συσσωρευτεί σε μια περίοδο δεκαετιών. Εξήγησε προς κάθε πλευρά την κατάσταση, επεσήμανε το διακύβευμα (η χρεοκοπία της χώρας) και επεδίωξε να πάρει διεθνή βοήθεια, στην προσπάθεια ν΄ αντιστρέψει την πορεία προς την καταστροφή.

Η συμφωνία με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. τέθηκε σε εφαρμογή πριν ένα ακριβώς χρόνο και μέσα σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα έγινε το "σώσε". Το ό,τι αυτά που έγιναν κι αυτά που αποφασίστηκαν δεν είχαν ξαναγίνει, οφείλεται στο γεγονός, πως τέτοια κατάσταση δεν είχε ξαναπαρουσιαστεί και τέτοια αποστολή, διάσωσης της χώρας από το γκρεμό, δεν είχε αναλάβει ξανά, ελληνική κυβέρνηση.

΄Ενα χρόνο τώρα, πρωθυπουργός, κυβέρνηση και λαός πολεμούν, με νύχια και με δόντια το "θηρίο", την "κοπριά", τη "βρωμιά", με τιτάνιες προσπάθειες, εν πολλοίς απεγνωσμένες, αλλά αναγκαίες και επιβαλλόμενες !
΄Ενα χρόνο τώρα, το κοπριταριό της φυλής το παίζει ειδήμων και ξερόλας, για τα συσσωρευμένα προβλήματα, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, (της συσσώρευσης), τόπαιζε αδιάφορο, ως συνένοχο !
΄Ενα χρόνο τώρα, η Ελλάδα βολοδέρνει στα κύματα των επιθέσεων της διεθνούς κερδοσκοπίας και οι διαχρονικοί "Εφιάλτες", "Γούσηδες", ταγματασφαλίτες και πεμπτοφαλαγγίτες, έχουν συνασπιστεί στη διευκόλυνση του έργου των σύγχρονων επιβουλέων !

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
΄Ολος ο φαρισαϊσμός, η μικρότητα, αλλά - εν μέρει - και η ηλιθιότητα αποτυπώνονται στην, τάχα, ανυπομονησία και στο χαιρέκακο αφορισμό : το Μνημόνιο απέτυχε ! Τι κι αν πρόκειται για πρόγραμμα που λήγει το 2013 ; Η ...αποτυχία του, για μερικούς, έχει διαπιστωθεί από τους πρώτους μήνες !

Σαφώς κι έχουν γίνει λάθη, παλινωδίες και παραλείψεις, σαφώς και η όλη προσπάθεια κινείται στα όρια της λαϊκής ανοχής και αντοχής, σαφώς και χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις και βελτιώσεις.
Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να συζητιέται οποιαδήποτε ανακωχή, πολύ, δε, περισσότερο, η εγκατάλειψη του αγώνα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ! ΄Αλλος δρόμος δεν υπάρχει !...

3 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Πολλά τα λάθη και του ΓΑΠ.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι και μνημόνιο να μην είχε υπογραφεί, και την πορεία προς το γκρεμό να συνεχίζαμε, και να εξακολουθούσαμε να αυξάνουμε το χρέος με τα greek statistics, και την ρουσφετολογική, επιδοματική, καταστροφική πολιτική να συντηρούσαμε, και πάλι οι συγκάτοικοι της ίδιας δεξιοαριστεράς πολυκατοικίας θα έσκουζαν. Όλοι αυτοί την κολεγιά θα την διατηρούσαν (κρατάει χρόνια η ίδια κολώνια).
Και εγώ ο άσχετος που νόμιζα το ’89 ότι επρόκειτο για ανίερη συμμαχία !

Καλό Πάσχα Λογοπλόκε…

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Αντεύχομαι Πέτρο, καλή Ανάσταση νάχουμε !

Ανώνυμος είπε...

diabaste!!! ti skarfizontai,,,epistimonikos bebaios bebaios!!!http://grpost.blogspot.com/2011/04/blog-post_7389.html
re tha mas trelanoun !!!!

xronia polla!!!
maria