Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΠΙΣΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ" !...


Το νομοσχέδιο για τα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια θα τύχει νέας επεξεργασίας ώστε να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις που διατύπωσαν οι βουλευτές του ΠαΣοκ δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής.

Την περασμένη εβδομάδα οι βουλευτές του Κοινοβουλευτικού τομέα Εργασίας του ΠαΣοκ αντέδρασαν έντονα για διατάξεις του νομοσχεδίου που είχε εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Το κείμενο θα βελτιωθεί και στη συνέχεια θα έρθει ξανά στον ΚΤΕ και θα πάρει το δρόμο του προς την Ολομέλεια της Βουλής, διευκρίνισε ο κ. Πεταλωτής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι βουλευτές είχαν συγκεκριμένες αντιρρήσεις σε συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου και τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αίσθηση στην κυβέρνηση ότι έχει γίνει "όμηρος" της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας.

Τόνισε δε ότι εάν οι βουλευτές τόσα χρόνια ασχολούνταν με την ουσία της πολιτικής, όπως κάνουν τώρα, τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα σήμερα και πως αν, στα 5,5 χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή, οι βουλευτές της ΝΔ έδειχναν τέτοιου είδους συμπεριφορές, τότε σίγουρα δεν θα ήταν ανεξέλεγκτη η τότε κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής δεν θα έλεγε στον υπουργό του: «άσ' το για αργότερα».

Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός θα αναλάβει κάποια πολιτική πρωτοβουλία ώστε να εκτονωθεί η ένταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «δεν τίθεται κανένα θέμα εκτόνωσης της ΚΟ» και υπογράμμισε ότι είναι επιβεβλημένο οι βουλευτές να εκφράζουν τις αγωνίες των πολιτών μέσα σε αυτό το πολύ δύσκολο οικονομικό και πολιτικό κλίμα.

«Βούληση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να φιμώνει τους βουλευτές του, αλλά αντίθετα η συζήτηση στα κοινοβουλευτικά όργανα σαφώς και βοηθά τη λειτουργία της κυβέρνησης», σημείωσε και τόνισε ότι την κυβέρνηση δεν την φοβίζουν τέτοιες συζητήσεις και ότι σε αντίθεση με ό,τι έκανε η ΝΔ, «αποτυπώνουμε τα προβλήματα χωρίς να τα κρύβουμε».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι υπάρχει στοχοποίηση του υπουργού Οικονομικών και πρόσθεσε ότι όλοι γνωρίζουν πως η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη οικονομική πραγματικότητα που επιδέχεται μιας πρωτόγνωρης οικονομικής πολιτικής.

«Δεν είναι θέμα προσώπων και γνωρίζουν και οι βουλευτές μας πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι υπουργός σε μια κυβέρνηση που έδιωξε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και μπορούμε σήμερα να συζητάμε άνετα για δευτερεύοντα ζητήματα», συμπλήρωσε.

Για το τι θα συμβεί αν δεν ψηφίσουν οι βουλευτές κρίσιμα νομοσχέδια, ο κ. Πεταλωτής μίλησε για «θεωρητική» ερώτηση και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση κάνει εκτεταμένες δημόσιες συζητήσεις, οι υπουργοί ακούν τους βουλευτές, εξηγούν και ενημερώνουν για την κυβερνητική πολιτική και τη συμπληρώνουν.

Σχετικά με το γιατί οι βουλευτές επέλεξαν αυτή τη στιγμή να αντιδράσουν, ενώ έχει ήδη το Υπουργικό Συμβούλιο ασχοληθεί με το νομοσχέδιο σε πρώτη και δεύτερη ανάγνωση, επεσήμανε ότι οι βουλευτές εκφράζονται μέσα στον ΚΤΕ και πως αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει το χατίρι του Υπουργικού Συμβουλίου ή των βουλευτών.

Για το εάν παραμένει ο οικονομικός στόχος των 700 εκ. ευρώ, τόνισε ότι ο στόχος να υπάρξει χτύπημα της φοροδιαφυγής μέσα από μια τακτοποίηση σαφώς και υπάρχει και σημείωσε ότι είναι επιβεβλημένο να μπει μια τάξη στον τομέα του ηλεκτρονικού τζόγου.

Για το εάν είναι ξεκάθαρο ανάμεσα στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου το μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο της χώρας, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα ακουστούν και θα εκφραστούν οι απόψεις και οι προτάσεις των υπουργών και θα υπάρχει συλλογική απόφαση.
Από το ΒΗΜΑ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν επί ΠΑΣΟΚ και επι υπουργίας Λιβανού
μοιράζονταν οι άδειες για καζίνο στίς παρυφές των πόλεων,
που διαλύσανε και διαλύουνε οικογένειες και επιχειρήσεις,
που ήταν όλοι αυτοί που σηκώσανε τώρα μπαιράκι ?

Που ήταν όλοι τους,
όταν έπεφταν οι μίζες σαν το χαλάζι ?

Μήπως διάβαζαν και αυτοί ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΤΟΤΕ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ;
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ!!

Ανώνυμος είπε...

allos maestros dieuthini tin orxistra den to katalabate akoma?
ma pou zeite stin ellada?
nomiza oti ego sto eksoteriko eixa meinei piso stin enimerosi !!!!
maria

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Μαρία,

πές τα στον 11/4/11 22:40

μήπως και ξεκουνηθεί.

Ανώνυμος είπε...

12/4/11 11:12
to afino se sena na tou peis ti katalabes apo auto pou eipa
maria