Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΗ ΦΑΚΑ !...


Μ΄ αυτή τη φουρνιά των σφαγιαστικών μέτρων, που περιλαμβάνονται στο κατατιθεμένο πολυνομοσχέδιο, οι επιδιώξεις των κυβερνώντων (κυβέρνησης – τρόϊκας), αλλάζουν άρδην. Εκεί που με πρωτοβουλίες του υπουργείου εργασίας (επί Λοβέρδου), είχαν μπει εμπόδια στην πρόωρη συνταξιοδότηση, με ρυθμίσεις που ευνοούσαν την παραμονή στην εργασία μέχρι τα 65, τώρα, με την εργασιακή εφεδρεία, αλλά και με τις ληστρικές περικοπές των αποδοχών, ο κόσμος διώχνεται προς τη σύνταξη, από τα 55 !

Δυστυχώς οι συνταξιοδοτούμενοι, οδηγούνται στη φάκα : με το που θα βγουν, θα ζήσουν ένα νέο εφιάλτη, πιθανά χειρότερο από τους μέχρι σήμερα, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται, με μαθηματική ακρίβεια, σε κραχ !

Δεν είναι, μόνον οι εισφορές που θα χαθούν από τη μείωση των απασχολούμενων, είναι και οι μειώσεις που θα προκαλέσουν οι αφαιμάξεις των αποδοχών, (λιγότεροι μισθοί, λιγότερες εισφορές), αλλά το κυριότερο και τραγικότερο είναι άλλο : με το νέο haircut των ελληνικών κρατικών ομολόγων, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων θα αποψιλωθούν κατά ένα μεγάλο, ακόμα, ποσοστό, μέχρι και 30% !

Είναι σίγουρο, πως τροϊκανοί, Βενιζέλοι και Κουτρουμάνηδες, θα εμφανιστούν αργότερα με τη διαπίστωση της ελλειμματικότητας του ασφαλιστικού συστήματος, κήρυκες της ανάγκης νέων αναλογιστικών μελετών και, φυσικά, καινούργιων, δραστικών περικοπών στις καταβαλλόμενες συντάξεις ! Και να οι μελοδραματικές περιγραφές της δύσκολης κατάστασης και να οι επικλήσεις του εθνικού συμφέροντος και οι αναφορές σε «πολεμική περίοδο» και να το αποτελείωμα των συνταξιούχων !

Δεν είναι μόνο, το γεγονός πως τρόϊκα και κυβέρνηση επιμένουν στην αποτυχημένη μονεταριστική πολιτική, της σφαγιαστικής λιτότητας, είναι – κύρια – η επιμονή, της κυβερνητικής πλευράς στην πρακτική της απόκρυψης της όλης αλήθειας από το λαό.

Συνεχίζουν να κρύβουν λόγια, σχέδια, επιδιώξεις και συνέπειες. Επιμένουν στις μισές αλήθειες και στα ψέματα ! Ως πότε και ως προς τι ; Το πεπρωμένο τείνει να διαμορφωθεί, (αν δεν έχει ήδη κλειδώσει…), και τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την εξέλιξη των γεγονότων !... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: