Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ο ΟΔΥΡΜΟΣ ΤΩΝ ...ΜΟΥΡΗΔΩΝ !...


Και κλάααμα, ο θίασος των αυτοανακηρυγμένων σε προστάτες της χώρας (προστάτες, βέβαια, με την έννοια του νταβατζή...), για τις νέες αποφάσεις των Βρυξελλών. Οδυρμός από τα χάχανα των παραθύρων, των φυλλάδων, των blogs, των ταξί και των πεζοδρομίων...

Οι αλογομούρηδες, (αποτυχημένοι κάτοχοι των περιβόητων CD' S...), οι εθνικομούρηδες, (μαυραγορίτες της εθνικοφροσύνης...) οι κοκκινομούρηδες, (μυαλοφυγόδικοι του σταλινισμού...) και οι μπαχαλομούρηδες, (ονειρορέκτες του κοινωνικού και πολιτικού περιθωρίου...), σε μια πρωτοφανή συγχορδία, επιχειρούν το νέο ζάλισμα των ούμπαλών μας με τις κραυγές και τους ψιθύρους τους !

Στο background οι σκατομούρηδες των καναλιών, πιο πιστοί αυτοί στη σχέση τους με τους καθεαυτού θιγόμενους από το "κούρεμα" του χρέους, τα αφεντικά τους - τραπεζίτες, που είτε με μισθούς, είτε με δάνεια τους έχουν ταϊσμένους και κατευθυνόμενους.

Αυτοί και βέβαια έχουν σοβαρό λόγο και σοβαρή αποστολή να διεκπεραιώσουν, παίζεται, άλλωστε το μέλλον και η ύπαρξή τους, αν και, για μια ακόμα φορά, κινδυνεύουν να μετατραπούν σε ρεζίλια των σκυλιών, αν τα πράγματα αλλάξουν : το ζήτημα σε τι είδους μετοχές θα μετατραπούν οι ενισχύσεις του κράτους, μέσω ΤΧΣ, στις ιδιωτικές τράπεζες, δηλαδή αν θάναι κοινές ή προνομιούχες δεν έχει κλείσει ακόμα, μιας και οι διαπραγματεύσεις και οι πιέσεις συνεχίζονται. Είναι σίγουρο, λοιπόν, πως έτσι και η μπίλια καθίσει στις προνομιούχες και δεν υπάρξουν κρατικοποιήσεις τραπεζών, τα αφεντικά θ΄ αλλάξουν άποψη για το haircut και φυσικά τα τσιράκια τους θα διαλαλούν τα αντίθετα απ΄ αυτά που λένε σήμερα !
Σε ποια κατηγορία, από τις παραπάνω, εντάσσεται ο Σαμαράς ; Αυτός είναι σκέτος ...μούρης, χωρίς πρώτο συνθετικό. Η πασιέντσα του τούβγαλε, πάλι, άρνηση, (ο Λαζαρίδης κι ο Φαήλος του δίνουν, συνέχεια, λειψή τράπουλα !...), και βροντοφώναξε, εκ νέου, το "όχι", όπως είχε κάνει και με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.
Το ό,τι τον τελευταίο καιρό γύρναγε και υποστήριζε εκείνη τη συμφωνία, που όταν έγινε την κατακεραύνωσε και τώρα αντιτίθεται στη νέα, η οποία είναι πολύ καλύτερη, καθώς και το γεγονός ό,τι μέσα στον αντιπολιτευτικό του οίστρο, εμφανίζεται να υπερασπίζεται το ...2009 (!) και τα δεδομένα του, είναι, απλά, αποδείξεις της ...σοβαρότητας του ανθρώπου και της πολιτικής του !...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο Καραμανλής μπορεί να ειναι αυτος ο Σαμαρας;

Ανώνυμος είπε...

Συνχαρητηρια για την αναρτηση. 1944

Ανώνυμος είπε...

Βάζω στοίχημα πως μεταξύ των διαμαρτυρομένων, η συντριπτική πλειοψηφία ανήκει στις κατηγορίες των διαχρονικών φοροφυγάδων, τωνλεγομενων αυτοαπασχολούμενων, επιχειρηματιών, επαγγελματιών εμπόρων, τεχνητών, επιστημόνων κλπ κλπ, που είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι των ελλειμμάτων και του χρέους!

Ανώνυμος είπε...

Γιάννης Αγγελής,σήμερα, στο Capital...

Ισχυρότατες πιέσεις ασκούνται τα τελευταία 24ωρα για να “μετριασθεί” η πίεση στο μετοχολόγιο των τραπεζών από την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης που αποφασίσθηκε στις Βρυξέλλες. Η ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα γίνει σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο με κοινές μετοχές, γεγονός που θα επηρεάσει καθοριστικά το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.
“Παίζεται” όμως παρασκηνιακά το ενδεχόμενο να δοθούν με αντάλλαγμα προνομιούχες αυτή την φορά μετοχές τα κεφάλαια που θα προέλθουν από το EFSF για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (επιπλέον εκείνων που θα δώσει το ΤΧΣ).
Στην διαπραγμάτευση αυτή εμπλέκονται κυβερνητικοί παράγοντες και τραπεζίτες με την υποστήριξη ισχυρών ΜΜΕ.
Το επιχείρημα για την χρήση προνομιούχων μετοχών αντί κοινών γι΄ αυτό το κομμάτι της χρηματοδότησης στηρίζεται στο γεγονός ότι ανάλογες κινήσεις ανακεφαλαιοποίησης στις άλλες χώρες από το EFSF θα γίνουν επίσης με προνομιούχες μετοχές.

boom είπε...

Αυτή η ποντικομαμή, ο Προβόπουλος, τι λέει για όλ΄ αυτά ; Θα πάρει θέση δημόσια ή θα παίξει μόνο στο παρασκήνιο ;

Ανώνυμος είπε...

&boom
Μόνο ο Προβόπουλος; Ο Σαμαρας δεν πρέπει να πάρει θέση;