Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

"ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΛΕΨΑΝΕ" ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΝ !...


Μπορεί το άκομψο και προκλητικό "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου, να μην είχε την απόλυτη θεμελίωση, όμως, το "αυτοί τα κλέψανε", ταιριάζει πλήρως στην πραγματικότητα, που ίσχυσε και ισχύει στην ελληνική κοινωνία, σχετικά με την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων των διαφόρων τάξεων του ενεργού και απασχολούμενου πληθυσμού.

Είναι, πλέον, πέρα από κάθε αμφιβολία και αμφισβήτηση, το διαχρονικό γεγονός της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, όχι (μόνο) από τους λίγους, τους ελάχιστους μεγαλοπρούχοντες, ολιγάρχες, αλλά και (κυρίως) από τα εκατομμύρια των, λεγόμενων, αυτοαπασχολούμενων !

Το ελληνικό κράτος και η ελληνική οικονομία, δεν πτώχευσε επειδή δαπανούσε πολλά, αλλά επειδή, διαχρονικά, εισέπραττε λίγα : τους φόρους για τα εισοδήματά τους, μόνο ένα μικρό ποσοστό των φορολογικών υποκειμένων πλήρωνε, αλλά κι ακόμα σήμερα, πληρώνει !

Τα προχθεσινά στοιχεία για τις δηλώσεις του 2010, (εισοδήματα του 2009), πέρα από το ό,τι επιβεβαιώνουν τον κανόνα, ξεσκίζουν και κονιορτοποιούν, τόσο την έπαρση των, τάχα, αυθεντιών της τρόϊκας, όσο και την, μέχρι τώρα, λειτουργία και πολιτεία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με βάση τις διακηρύξεις και την προσήλωσή της στην ανατροπή των κακώς κειμένων και προκαλούντων τα ελλείμματα και το χρέος.

Εν καιρώ τρόϊκας και μνημονίου, η συμμετοχή των παραδοσιακών υποζυγίων - θυμάτων των φορολογικών πολιτικών, στα δημόσια έσοδα, αντί να μειωθεί (κάπως εξισορροπούμενη...), αυξήθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες !

΄Οπως έχει πολλάκις αναλυθεί - πρόσφατη είναι η θαυμάσια παρέμβαση του Κωνσταντίνου Τσουκαλά σε τηλεοπτική εκπομπή - η παραδοσιακή και, εν πολλοίς αναλλοίωτη, δομή της ελληνικής κοινωνίας, με το 50 και 60% του ενεργού πληθυσμού να είναι αυτοαπασχολούμενοι, (έμποροι, αγρότες, επιτηδευματίες, επαγγελματίες, μικροεπιχειρηματίες, εισοδηματίες κι ένα σωρό άλλων ειδών -ίες...), την έχουν βρει και την εφαρμόζουν, όχι απλά (οι περισσότεροι...), παρασιτικά, σε σχέση με το κεντρικό νόημα του "παραγωγικού", αλλά και απόλυτα εκμεταλλευτικά, μιας και απολαμβάνουν όλες τις παροχές και τις υπηρεσίες της κοινωνίας και του κράτους, χωρίς να δίνουν τίποτα ή να δίνουν κάποια ψίχουλα, από τα "καρβέλια" που κερδίζουν.

Και μετά, ψάχνονται οι εκάστοτε υπουργοί οικονομικών για τα δημόσια έσοδα, απορούν και εξανίστανται οι τροϊκανοί και τ΄ αφεντικά τους γιατί δεν βγαίνουν τα μνημόνια, ενώ αγανακτούν και επαναστατούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για τον συνεχή και ατέλειωτο σφαγιασμό τους !

Αν ήθελε, κάποιος, να τσουβαλιάσει, όλες τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, (ΟΛΕΣ !...), και να τους αποδώσει τις μεγάλες ευθύνες για την πορεία και την κατάντια της χώρας, το ζήτημα αυτό είναι το πλέον πρόσφορο και βασικό.

Η αποδοχή και η διαιώνιση αυτής της κατάστασης δεν αφορά μόνο αυτούς που την συντήρησαν και την συντηρούν (Συντηρητικούς...), αλλά και τους λεγόμενους και αυτοαποκαλούμενους "προοδευτικούς", οι οποίοι όλο αυτό τον εσμό των κατ΄ επάγγελμα φοροφυγάδων, τους συμπεριλαμβάνουν στις ομάδες των κοινωνικών τους συμμάχων και αναφορών, είτε στο team των "μη προνομιούχων", είτε στο team των "συμμάχων της εργατικής τάξης".

΄Ισως, εδώ, βρίσκεται και η απάντηση στο μεγάλο ερωτηματικό, που αναζητάει το "γιατί" δεν απέτρεψαν, αλλά, αντίθετα, επέτειναν το αδιεξοδο της ελληνικής οικονομίας, οι πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αφού στα πλαίσια του μπλοκ των μη προνομιούχων, είχε προταχθεί η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αυτοαπασχολούμενων και, να, οι ενισχύσεις, να, οι επιχορηγήσεις, να οι απαλλαγές, οπότε, να, και η χρεοκοπία !

Εδώ, επίσης, αποκτά τη δικαιολόγησή του και το γεγονός, πως τα κόμματα της παραδοσιακής αριστεράς, δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τα μονοψήφια ποσοστά, αφού στην ελληνική κοινωνία η εργατική τάξη (το προλεταριάτο...), ο προνομιακός τους κοινωνικός χώρος αναφοράς, παραμένει, δομικά, μειοψηφία του λεγόμενου ενεργού πληθυσμού, μιας και οι, εκάστοτε, εφαρμοζόμενες μεταρρυθμιστικές πολιτικές δεν επιφέρουν την ανάπτυξη και την επέκταση της υγιούς παραγωγικής δραστηριότητας, αλλά συντηρούν την παρασιτική ύπαρξη και δράση των διαφόρων -ιών, αφού οι πολιτικοί εκφραστές τους ερωτοτροπούν, ασύστολα και επίμονα, με τα εκατομμύρια των ψήφων τους !...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι θίγεις τώρα?! Τα κατά συνθήκην απόκρυφα της Ελλαδάρας!!!

Ανώνυμος είπε...

Η αμείλικτη πραγματικοτητα δειχνει ποιοι ειναι οι προυχοντες και οι ψηφοθηρικοι στρατοι!

Ανώνυμος είπε...

...και καλά!

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλύτερο ποσοστό της ευθύνης για την φοροδιαφυγή την φέρνει το ελληνικό κράτος και η πολιτική του διάρθρωση και ηγεσία διαχρονικά.

indick είπε...

Να θεσμοθετηθεί πάραυτα στο νέο φορολογικό -μαγαζί, επάγγελμα, σπίτι και αυτοκίνητο=τεκμήριο, τουλάχιστον 40000 ευρω!Να τελειώσουν τα ψέματα!

Ανώνυμος είπε...

12.42
Λάθος! Το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης για τη φοροδιαφυγή, το φέρνει η δημόσια διοίκηση και οι λειτουργοί της. Το ανέλυσε εύστοχα χθες βράδυ στην εκπομπή tree net ένας καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (μου διαφεύγει το όνομά του) που ήταν καλεσμένος στο πάνελ.

ακυβέρνητος είπε...

Είχα σκοπό να αφιερώσω ανάρτηση.
Με πρόλαβες. Δεν χρειάζεται να συμπληρώσω τίποτα.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Φίλε Πέτρο,
Ε, αμάν, πια τα απόκρυφα, όπως λέει κι ο φίλος σχολιαστής των 12.23 !...΄Ετσι ?

Ανώνυμος είπε...

@14:06
Εγώ δεν συμφωνώ με την ανάλυση του εν λόγω καθηγητή.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΜΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ? ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ? ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ.... ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ??? ΠΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ..... ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ???? ΑΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΛΕΔΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ.... ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ??? ΕΝΑ ΚΑΡΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΩ?