Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ !...


Και ξαφνικά ο πυροσβέστης, ο καθαριστής της "κόπρου του Αυγεία", που κληρονόμησε, από "προδότης" έγινε "άφρων" και "ανεύθυνος", επειδή ....αιφνιδίασε τους εταίρους !

Το ίδιο ξαφνικά η κριτική και οι κατηγόριες για την άσκηση σκληρής πολιτικής λιτότητας, χωρίς αντιρρήσεις και αντιστάσεις στα κελεύσματα της τρόϊκας, έγιναν διαπιστώσεις γα το ό,τι οι επιταγές των δανειστών δεν εφαρμόστηκαν καλά ή καθόλου !

Υποστηρίχθηκε, κατά κόρον, πως η κυβέρνηση ευρείας στήριξης, δημιουργήθηκε, ακριβώς, για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας απέναντι στους ευρωπαίους, η οποία αξιοπιστία πληγώθηκε από την "ανταρσία" του Παπανδρεόυ. Για όποιον δεν κατάλαβε, αυτό σημαίνει, πως ο νέος πρωθυπουργός κι ο παλαιός υπουργός οικονομικών, ενισχυμένοι με την ψήφο της αντιπολίτευσης, θα πάνε, πάραυτα, στας Ευρώπας και θα δηλώσουν πλήρη υποταγή στη Μέρκελ και τον Σαρκοζί, εξορκίζοντας τα λάθη και την ανευθυνότητα του πρώην πρωθυπουργού και δεσμευόμενοι, πως μέσα σε λίγους μήνες θα τα κάνουν όλα !

Ο κ. Σαμαράς και το συνάφι του, θα συνδιαμορφώσουν το νέο Μνημόνιο, που θα δρομολογήσει την περαιτέρω λιτότητα, θα καλοπιάσουν τους , μέχρι τώρα, "αποτυχόντες" στην πολιτική τους ευρωπαίους ηγέτες, στο όνομα της διάσωσης της πατρίδας, από τα λάθη και τον τυχοδιωκτισμό του Γιώργου και θα τα δρομολογήσουν όλα, με τις απαραίτητες συμβάσεις και δεσμεύσεις.

Και μετά θα ζητήσουν από το λαό ψήφο διακυβέρνησης, ως ...αντιστα-σιακοί !

Ο Παπανδρέου στη γωνία, κατηγορούμενος για τη "μη υλοποίηση των πολιτικών της τρόϊκας" και για την "ανεύθυνη ανταρσία του, απέναντι στην Ευρώπη" !

Η σουρεαλιστική αυτή κατάσταση, ξεφεύγει ακόμα κι απ΄ τη φαντασία του Νταλί κι έρχεται να παράσχει στην ελληνική ιστορία ένα ακόμα "κουφό" επεισόδιο!

Οι "εθνικά ενωθέντες", στηριγμένοι από τη διαπλοκή και τα όργανα τους - διαμορφωτές της κοινής γνώμης, θεωρούν "ντε φάκτο", πως η κατάσταση και οι εξελίξεις τους βολεύουν, παραβλέποντας το πραγματικό γεγονός, πως. δηλαδή, με τη θέληση και τους χειρισμούς του Παπανδρέου "ενώθηκαν".

Μεσ΄ την παραζάλη τους δεν αντιλαμβάνονται, πως η στρατηγική επιδίωξη του Γιώργου για την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, με το δημοψήφισμα, επί των ευρωπαϊκών και της νέας σύμβασης, θα γίνει, έστω με λίγη καθυστέρηση, έστω και εκ των υστέρων, μέσω των εθνικών εκλογών. Μόνο που τότε θα είναι κι αυτοί στο κάδρο, ξεμπροστιασμένοι και ξεβρακωμένοι !...

5 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Φίλε Λογοπλόκε κάνεις λάθος. Δεν ενημερώνεσαι καθόλου για τις εξελίξεις και όσα γράφεις είναι εκτός πραγματικότητας.
Ο Μουρμούρας (άκου όνομα), ο νέος υφυπουργός Οικονομικών, με εντολή Αντωνίου Σαμαρά θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της δανειακής σύμβασης, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από το Ζάππειο XIII. Εσύ τι λες; Άμα τους αρχίσει στη μουρμούρα δεν θα κάνουν πίσω;
Ο μοναδικός λόγος που συμμετέχει η ΝΔ2 στο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι για να ξεμπροστιάσει τους Μερκελοσαρκοζήδες, τους Τρισεμπαρόζους και το ΠΑΣΟΚ για τη λάθος «συνταγή». Μόλις το καταφέρει (σε 5-10 μέρες δηλαδή) η Ελλάδα θα ανακάμψει από την ύφεση και θα μπει σε τροχιά ανόδου.
Υ.Γ. Προβλέπω του χρόνου με Σαμαρά πρωθυπουργό (αυτό πάλι;;;) να δανείζουμε εμείς τη Γερμανία…

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Soureal, Πέτρο, soureal...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ "ΚΑΡΕΚΛΑΣ" !...
Τόσα εκατομμύρια Ελληνες,μορφωμένοι με αξίες και ήρθε αυτός, ο ΤΙΠΟΤΑΣ, για να τους νοθετεί.Δεν ειναι άξίος να συγκριθεί ,με τον κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στο μικρό του δακτυλάκι.

Ανώνυμος είπε...

Άκου Λογοπλοκε,εχω διαβασει ολες αυτες της μέρες γνωμες και γνωμες ζηταω και τη δική σου. Τι γνωμη εχεις για την επομενη μερα στο Πασοκ με Γιωργο η χωρίς; και γιατί.
Μαρία

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Μαρία, θα υπάρξει ανάρτηση για το θέμα που βάζεις.