Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Το πρόβλημα δεν ήταν η συνείδηση των βουλευ-τών της Ν.Δ. που ήθελαν, τάχα, να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής του Παυλίδη. Από την αρχή η μάχη δίνονταν μ΄ αυτούς, στο εσωτερικό, οι οποίοι ήθελαν ΤΩΡΑ, πρόωρες εκλογές !
Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις σκλη-ρές, τα επιχειρήματα ωμά, οι επιδιώξεις απρο-κάλυπτες. Το παζάρι, πίσω από την πλάτη, όχι μόνο του έλληνα πολίτη, αλλά ακόμα κι αυτών των στελεχών της κυβερνητικής παράταξης.
Η διαπραγμάτευση, οι αλληλοεκβιασμοί και οι συμφωνίες με τον Παυλίδη, ήταν το προπέτασμα, το χοντρό παιχνίδι, γίνονταν στα κρυφά.

Οι απειλούντες με «ΝΑΙ» έρχονταν από δύο κατευθύνσεις : από τους διεκδικητές της αρχηγίας και από τους επιθυμούντες τη διάλυση της Βουλής, για να υπάρξει παραγραφή των αδικημάτων τους.
Οι πρώτοι – γνωστοί λίγο πολύ – έκαναν το παιχνίδι τους προκειμένου να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους και να επιβεβαιώσουν, για άλλη μια φορά, τις δεσμεύσεις της ηγεσίας για το μέλλον : την αποχώρηση !... Απ΄ ό,τι φαίνεται οι διαβεβαιώσεις ξαναδόθηκαν κι όλα θα πάνε φυσιολογικά…
Οι δεύτεροι, γνωστοί κι αυτοί, που πρόσφατα κόπηκαν από την κυβέρνηση, βρήκαν την ευκαιρία για να βάλουν το ζήτημά τους επιζητώντας το λυτρωμό τους : πρόκειται για τους βατοπεδινούς !

Οι εξελίξεις που υπήρξαν και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος τους και μέσα στους κόλπους της κυβερνητικής παράταξης, σε συνδυασμό με τη βέβαιη επαναφορά του θέματός τους στη Βουλή, έχουν προκαλέσει στους πρωταγωνιστές του μεγάλου σκανδάλου, πανικό, γεγονός που τους οδήγησε στο να βάλουν, ωμά, τον εκβιασμό τους στο τραπέζι : ή δεσμεύεστε πως δεν θα υπάρξει κανενός είδους παραπομπή μας, καθώς και πως θα είμαστε και πάλι υποψήφιοι στις εκλογές ή ρίχνουμε «ΝΑΙ» στην κάλπη και πάμε σε εκλογές, οπότε αυτόματα παραγράφονται τα όποια αδικήματά μας !...
Εδώ το παζάρι υπήρξε σκληρότατο, πέρασε από πολλές φάσεις και η κατάληξή του φάνταζε αβέβαιη, καθώς οι δυο πλευρές εμφανίζονταν ανυποχώρητες.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η ηγεσία της Ν.Δ. έδωσε όλες τις διαβεβαιώσεις για την υπεράσπιση των βατοπεδινών στις διαδικασίες της Βουλής και την αποτροπή της παραπομπής τους, το θέμα όμως της συμμετοχής τους ή όχι στα ψηφοδέλτια, για τις επόμενες εκλογές έμεινε μετέωρο, καθώς όπως το χαρακτήρισε ο «εξουσιοδοτημένος συνομιλητής», είναι «…και πρόωρο και άτοπο…».
Περαιτέρω διευκρινήσεις για το «άτοπο» δεν υπήρξαν, ίσως επειδή ήταν άγνωστες και στον ίδιο τον μεσολαβητή… Για τις "λογοπλοκίες", πάντως, που εξακολοθούν να έχουν την εκτίμηση, πως ο κ. Καραμανλής θέλει χωριστές εκλογές επειδή δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σ΄ αυτές, το δεύτερο αίτημα των Βατοπεδινών δεν μπορούσε να ικανοποιθεί, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο και γνωστό, ποιος θ΄ αποφασίσει, στη Ν.Δ, για τα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών...

1 σχόλιο:

ΦΡΕΣΚΟΣ είπε...

ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ....