Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ...ECONOMIST...

Πήγε κι ο ...πετυχημένος πρωθυπουργός μας, στο συνέδριο του Economist, για να μιλήσει επί μία ώρα και, περιγράφοντας μια ιδανική πολιτική, που εφαρμόστηκε στη χώρα, μια, καθ΄όλα, ειδυλλιακή κατάσταση, που υπάρχει και μια ονειρώδη εξέλιξη, που επέρχεται…
Μπερδεύοντας, πάλι, την πραγματικότητα, με την εικονική κατάσταση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, (αγαπημένο του χόμπι…), άφησε άφωνους τους ακροατές του, οι οποίοι δεν πίστευαν στ΄ αυτιά τους και δεν μπορούσαν να χωνέψουν την ωμότητα με τη οποία ο καταρρέων Καραμανλής, αποπειράθηκε, αφ΄ ενός να το παίξει ειδήμων στα της διεθνούς κρίσης και αφ΄ ετέρου, να ωραιοποιήσει προκλητικά και ξεδιάντροπα την πολιτική, που ακολούθησε στην Ελλάδα, πολιτική που έφερε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.

Ακόμα και ο απλός πολίτης – παρατηρητής, ήταν σε θέση να επισημάνει την χοντροκομμένη προσπάθεια, διαστρέβλωσης φαινομένων και γεγονότων, πόσο μάλλον, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, οι οποίοι είναι, εκ των πραγμάτων, ειδικευμένοι στα θέματα της Οικονομίας και συνεπώς πλήρως ενημερωμένοι.

«Στηρίξαμε και στηρίζουμε την αναπτυξιακή διαδικασία…», επαίρονταν ο πρωθυπουργός και το μειδίαμα είχε ζωγραφιστεί στα χείλη των περισσότερων από τους ακροατές. ΄Ολοι γνώριζαν την έκθεση των ανθρώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία, μόλις προχθές σημείωνε με κατηγορηματικότητα πως «…η ελληνική οικονομία βυθίζεται σε βαθιά ύφεση (ρυθμός ανάπτυξης μεταξύ -1% και -2%)…».

«Αναπτύξαμε σειρά δράσεων που θωρακίζουν την απασχόληση…», επέμενε ο κ. Καραμανλής και το μειδίαμα μετατρέπονταν σε γέλιο, καθώς, μόλις, λίγες ώρες πριν, είχε γίνει γνωστή η έρευνα της ΓΕΣΕΒΕ, από την οποία προέκυπτε πως «…περίπου 160.000 εργαζόμενοι από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (έως 49 άτομα) έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, ενώ άλλοι 120.000, κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι έως το τέλος του χρόνου !…».

Την ώρα, που η ίδια, παραπάνω, έρευνα αποτύπωνε το δραματικό στοιχείο πως «…100.000 επιχειρηματίες από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας…», ο πρωθυπουργός του Play Station, προκαλούσε τη νοημοσύνη του ακροατηρίου θριαμβολογώντας ότι «…δρομολογήσαμε επίσης - και δρομολογούμε συνεχώς - νέα, πρωτόγνωρης έκτασης προγράμματα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας !...».

Μπαίνοντας, τέλος, στο θέμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, ο κ. Καραμανλής ξεπέρασε κάθε προηγούμενο εαυτό του, μιλώντας για νοικοκύρεμα, για δράσεις, για πολιτικές, για αναδιαρθρώσεις, για μεταρρυθμίσεις, για… για… για… Μια τιτάνια προσπάθειά του, η οποία, σύμφωνα με το ΔΝΤ, θα πάει το έλλειμμα φέτος στο 6% και το χρόνου, πάνω από …7% !...

Μόνο σ΄ ένα πράγμα, όχι εικονικό, αλλά χειροπιαστό και επικείμενο, απέφυγε επιμελώς ν΄ αναφερθεί : στο ληστρικό σαφάρι κατά του λαϊκού εισοδήματος, που έχει σχεδιαστεί και ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές !

Δεν υπάρχουν σχόλια: