Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΘΟΔΩΡΑΣ...

Η Θοδώρα Μητσοτάκη, Μπακογιάννη, Κούβελου, έχει στρώσει το παιχνίδι της με τέτοιο τρόπο, ώστε η αναρρίχησή της στην αρχηγία της Δεξιάς, να γίνει με τον μανδύα του σωτήρα της παράταξης και στη συνέχεια στη διεκδίκηση της πρωθυ-πουργίας, να εμφανιστεί ως επίδοξος αναμορφωτής και λυτρωτής της χώρας!

Αυτά προϋποθέτουν, κατ΄ αρχήν, την πλήρη κατάπτωση του σημερινού πρωθυπουργού, με το να εκτεθεί σε υπερθετικό βαθμό, συνεχίζοντας σε μια πολιτική σκληρή για το λαό, δηλαδή, έντονα αντιλαϊκή και άρα, τελείως αντιδημοφιλή.
Ο Καραμανλής πρέπει να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά και να εφαρμόσει όλο το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων… Εκτός αυτού, όμως, η κόρη του «Εφιάλτη» και το κονκλάβιό της, επιθυμούν ο Καραμανλής να παραμείνει στη θέση του και να οδηγήσει, αυτός, τη Ν.Δ. στις επόμενες εθνικές εκλογές, φεύγοντας, μετά, αφού τις χάσει !

Στη χθεσινή συνέντευξή της, στο Βήμα, ήταν ξεκάθαρη και σαφέστατη : «…την επομένη των ευρωεκλογών, στις 8 Ιουνίου, κυβέρνηση θα είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής θα είναι πρωθυπουργός…».
Χωρίς περιστροφές η Θοδώρα δήλωσε πως «…είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση δεν κρίνεται στις ευρωεκλογές. Οι κυβερνήσεις κρίνονται στις εθνικές εκλογές…».
Στο ίδιο μοτίβο και οι απαντήσεις της σε άλλη εφημερίδα, πριν τρεις ημέρες, όταν στην ερώτηση αν «…θα θέσετε θέμα ηγεσίας μετά από μια ήττα σε εθνικές εκλογές…», αρκέστηκε στην απάντηση «…η παράταξή μας έχει ηγέτη τον οποίο στηρίζουμε απόλυτα και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε. Και μαζί του θα δώσουμε τη μάχη των εθνικών εκλογών με στόχο να την κερδίσουμε ξανά…».

Κόκκινο πανί, λοιπόν, για τη Θοδώρα του Μητσοτάκη το σενάριο, που θέλει το ταπεινωτικό, για τη Ν.Δ., αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να επιδρά καταλυτικά στις ενδοκυβερνητικές εξελίξεις και να οδηγεί σε πρόωρες εθνικές εκλογές, με τον Καραμανλή, όμως, ν΄ αποχωρεί και ν΄ ανοίγει τις διαδικασίες διαδοχής του, πριν από την εκλογική αναμέτρηση !
Σ΄ αυτή την περίπτωση, ως γνήσιο τέκνο του …πατέρα της, θα προωθήσει τη μεταβατική αρχηγία του Σουφλιά, ο οποίος θα κληθεί και θ΄ ανταποκριθεί – υποκινούμενος από την ματαιοδοξία του – για να φάει, αυτός, την κατραπακιά της λαϊκής ετυμηγορίας…
Η αρχηγία της «ύαινας» θα συνοδευτεί από την πλήρη υποδούλωση, της ηττημένης Ν.Δ. στις σκοτεινές ιδεολογικοπολιτικές θέσεις της νεοδεξιάς, καθώς και από την σκληρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου, (σε μια δύσκολη εποχή και περίοδο), έτσι ώστε η διεκδίκηση της πρωθυπουργίας, όταν γίνει, να γίνει με ελπίδες και εχέγγυα επιτυχίας…

Το σατανικό του στρατηγικού σχεδίου έγκειται και στο ό, τι, καθ΄ όλη την εξέλιξη αυτών των γεγονότων, η κόρη του μητσουτάκουλα, θα μοστράρεται ως πρότυπο υπεύθυνου και ενωτικού στελέχους, πιστή στον αρχηγό μέχρι το …τέλος του !

Οι κινήσεις και τα σχέδια, που εκπορεύονται από την άλλη πλευρά – αυτή του Καραμανλή – αλλά και τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, που παίζουν, θα προσεγγισθούν σε άλλο σημείωμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: