Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΒΟΗΘΑ, ΜΠΑΡΜΠΑ, ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ !...

Μέσα στον πανικό τους για το επερχόμενό τους βατερλώ, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα κι όλες τις εφεδρείες τους, σε μια προσπάθεια τους να πιαστούν απ΄ τα μαλλιά τους.
Μετά τους παπαγάλους, επιστράτευσαν, ήδη, στα διαφημιστικά τους spot και τον «μεγάλο» τον Καραμανλή, μπας και στηριχθεί ο μικρός, (σε ηλικία και δυνατότητες…), πρωθυπουργός, που καταρρέει !
Από το «μεγάλο» στον «καταλληλότερο», λοιπόν, κι όλα τα «μωρά» στη πίστα ή καλύτερα «…βόηθα μπάρμπα, γιατί χανόμαστε !...».

Ευκαιρίας δοθείσης, βέβαια, ο ελληνικός λαός έχει τη δυνατότητα να κρίνει και να συγκρίνει – αφού τον προκαλούν – την ιστορική συμβολή της κάθε παράταξης, στην πορεία της χώρας και του έθνους και να βγάλει τα συμπεράσματά του, π.χ. για το ζήτημα της Ευρώπης : από τις ικεσίες και τα γλειψίματα του «μεγάλου» θείου, προς τους ΕΟΚικούς, («…βάλτε μας μέσα για να σωθούμε !...» και «…ανήκομεν εις την δύσιν, ούτως ή άλλως…», στη σθεναρή πολιτική του μεγάλου Ανδρέα («…ή μας τα δίνετε ή φεύγουμε !...» και «…ή κάνετε αυτά που ζητάμε ή βάζουμε veto στην όποια διεύρυνση !...) και μετά, στη σπαθάτη ένταξη στο σκληρό πυρήνα και στη ζώνη του Ευρώ…

Είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός, πως λίγες ημέρες πριν, η περιβόητη επέτειος της υπογραφής της ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, γιορτάστηκε σε στενό …δεξιό κύκλο, μεταξύ συγγενών και φίλων, χωρίς καμιά δημοσιότητα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: