Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ !...

Δυστυχώς η χρεοκοπημένη νεοδεξιά του Καραμανλή, (του μικρού), παρεμβαίνει και αλλοιώνει ακόμα και πάγιες θέσεις της Ελλάδας, σε κρίσιμα ζητήματα εθνικά, στρατηγικής – στρατηγικότατης - σημασίας. Ο ερασιτεχνισμός, η ανικανότητα και η δουλικότητά τους, οδηγούν σε πολιτικές ενέργειες και συμπεριφορές, που μόνο σε όφελος των συμφερόντων της χώρας δεν αποβαίνουν.

Στο ελληνοτουρκικό ζήτημα, η Ελλάδα είχε, παραδοσιακά, ως στρατηγική επιλογή, την πρόταξη των εθνικών της δικαίων και επιδιώξεων, έναντι των όποιων διαφορετικών απόψεων, έρχονταν ή επιχειρούνταν να επιβληθούν, από το ΝΑΤΟ. ΄Ολες, σχεδόν, οι κυβερνήσεις, πρόσεχαν ώστε να μην υπάρξει εξέλιξη, που είτε θα δημιουργούσε αρνητικά δεδομένα, είτε θα άνοιγε το δρόμο στην άλλη πλευρά, δηλαδή την Τουρκία, προκειμένου ν΄ αποκτήσει πλεονέκτημα στις εχθρικές βλέψεις της, κατά της χώρας μας.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, κατά τις οποίες η ελληνική επιμονή και η αποφασιστικότητα, οδήγησαν στην αδρανοποίηση νατοϊκών διαδικασιών και λειτουργιών, ακριβώς επειδή η εξέλιξή τους θα δημιουργούσε δυσμενείς συνθήκες για τις εθνικές μας θέσεις. (π.χ. συμμαχικές ασκήσεις στο Αιγαίο κλπ).

Μια τέτοια περίπτωση ήταν κι αυτή του νατοϊκού στρατηγείου στη Λάρισα, το οποίο για πολλά χρόνια παρέμεινε σε αδράνεια, επειδή η συμμαχία δεν αποδέχονταν τις ελληνικές θέσεις για τα όρια της επιχειρησιακής του δράσης, αλλά και για την στελέχωσή του σε ανώτατο επίπεδο.
Μέχρι σήμερα, τόσο το Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων Λάρισας, όσο κι εκείνο του Εσκί Σεχίρ, «λειτουργούσαν» χωρίς συγκεκριμένο χώρο ευθύνης, επειδή υπάρχουν οι γνωστές διεκδικήσεις της γείτονος, για τον εναέριο χώρο του Αιγαίου, που αποσκοπούν στη διχοτόμησή του, πάνω από τον 25ο Μεσημβρινό και την ανάληψη της επιχειρησιακής ευθύνης του μισού Αιγαίου (ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού), από τους Τούρκους, συμπεριλαμβανομένων και θαλάσσιων περιοχών που περιβάλλουν όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα !

Ξαφνικά στις 7 του τρέχοντα μήνα, η Ελλάδα στα πλαίσια συνόδου των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, που έγινε στις Βρυξέλλες, αναθεώρησε όλες τις προηγούμενες θέσεις και απόψεις της και συμφώνησε στη λειτουργία ενός ΝΑΤΟικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων, στη Λάρισα, με ΄Ελληνα και Τούρκο διοικητή, εναλλάξ, που θα καλύπτει Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία.
Με τις ρυθμίσεις, που συμφωνήθηκαν στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, έχουμε την κατάργηση των εθνικών συνόρων των κρατών – μελών και τη δημιουργία ενιαίου επιχειρησιακού χώρου. Επέρχεται, δηλαδή, και σε επιχειρησιακό επίπεδο, η ΝΑΤΟποίηση ολόκληρου του εναέριου χώρου του Αιγαίου, ο οποίος εντάσσεται σε έναν ενιαίο ΝΑΤΟικό χώρο, που καλύπτει όλες τις ΝΑΤΟικές χώρες της περιοχής.

Την εξέλιξη αυτή, οι κυβερνώντες την κράτησαν κρυφή και μόλις προχθές έγινε γνωστή από τηλεοπτικό κανάλι.
Τα επιτελεία των κομμάτων, καθώς και οι αναλυτές, μελετούν το θέμα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις και οι παρενέργειες αυτής της εξέλιξης, οι οποίες, σε πρώτη ανάλυση, παρουσιάζονται σημαντικές και δυστυχώς δυσμενείς για τη χώρα μας.
Η νεοδεξιά, στο πέρασμά της, απ΄ ό, τι φαίνεται, δεν θ΄ αφήσει τίποτα όρθιο και ακέραιο, ούτε καν τα εθνικά μας θέματα !...

Υ.Γ. Ανησυχητικές πληροφορίες, αναφέρουν, πως η εξέλιξη στο θέμα του στρατηγείου της Λάρισας, προδικάζει την αλλαγή της ελληνικής στάσης και στο ζήτημα των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, το οποίο επανέρχεται προς συζήτηση στο τέλος του χρόνου… Μεσολαβεί ο ερχομός του τούρκου πρωθυπουργού κ. Ερντογάν στην Αθήνα, στις 20 Ιουνίου…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τήν απόφαση γιά τό στρατηγείο τήν πήρε τό ΠΑΣΟΚ τό 2003,απλώς ή ΝΔ τό δέχθηκε,γιά νά βάλουμε τά πράγματα στήν θέση τους.Ποιός ήταν Υπουργός Αμύνης τότε;καί ποιός ΥΠΕΞ;
Ετσι γιά νά δούμε τί διαφορές έχουν μεταξύ τους(καί μέ τούς υπολοίπους βεβαίως,βεβαίως).

Λογοπλόκος είπε...

Κάνεις λάθος φίλε μου, αν δεν παραπληροφορείς σκόπιμα. Καμιά απόφαση δεν πήρε το ΠΑΣΟΚ για διοικητή Τούρκο... Αλλού τις αντι ΠΑΣΟΚιές σου !...

saft είπε...

Το ΠΑΣΟΚ είχε δεχθεί το στρατηγείο στη Λάρισα στην προοπτική να υπάρξει ενίσχυση των εθνικών θέσεων και απόψεων. ΄Οταν είδε πως αυτό δεν επιτυγχάνονταν, το αδρανοποίησε. Ετούτοι τάδωσαν όλα, και νέο χώρο ευθύνης και τούρκο διοικητή !

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Ο κύριος βεβαίως πιο πάνω νομίζει ότι μιλάει σε βλίτα και όχι σε νοϊμοντα οντά. ποίος σου είπε ρε κουφιοκέφαλε πρώτον ότι την υπόγραψε το ΠΑΣΟΚ .και δεύτερον ας παραδεχτούμε ότι την υπόγραψε το ΠΑΣΟΚ ποίος κυβερνάει ,και ποίος σου είπε ότι αν συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφαλείας δεν ακυρώνονται οι υπογραφές. Ψοφάς για παραμύθια.