Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΗΜΑ...

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη διεξαγωγή τηλεοπτικών διαλόγων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, με τον ένα εξ αυτών, να είναι ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός, όμως, απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, δηλαδή, την τηλεοπτική συνεύρεσή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όπως γράφτηκε, πολλοί μέσα στη Ν.Δ. παρότρυναν τον κ. Καραμανλή να δεχθεί την αναμέτρηση, πιστεύοντας πως θα απέβαινε υπέρ του και πιθανά θα άλλαζε το δυσμενές για την κυβέρνηση κλίμα. Οι υπέρμαχοι της αποδοχής επιχειρη-ματολόγησαν, με το ό, τι εξακολουθεί να παραμένει «καταλληλότερος» για πρωθυπουργός, από τον αντίπαλό του, καθώς και με το πώς είναι καλύτερος χειριστής του λόγου.
Κι όμως ο κ. Καραμανλής είπε όχι !...
Η άρνησή του δείχνει ατολμία, ηττοπάθεια, αλλά κυρίως αποκαλύπτει πόσο ψεύτικες και προσχηματικές είναι οι αναφορές του για την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας και την επιστροφή στα πολιτικά ζητήματα και την καθημερινότητα.
Αυτό, ακριβώς, είναι που φοβάται περισσότερο ο υπεύθυνος για τα χάλια της χώρας και της οικονομίας, ο υπαίτιος για τα δεινά που υποφέρει ο ελληνικός λαός στους βασικούς τομείς της ζωής του, (εργασία, υγεία, ασφάλεια κλπ).
Ο πρωθυπουργός γνωρίζει, καλύτερα από κάθε άλλον, το μέγεθος της αποτυχίας της πολιτικής του, ξέρει πολύ καλά το βάσιμο της κριτικής, που κάνει η αντιπολίτευση, όπως, επίσης, είναι κοινωνός της απάτης, που γίνεται στη μέτρηση του «καταλληλότερου»… Γι αυτό και δεν ρισκάρει, γι αυτό και φυλάγεται από το αποτελειωτικό ρεζίλεμα !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο φούσκας πρωθυπουργός είναι λογικό να τρέμει την αντιπαράθεση, αφού είναι γεμάτος "αέρα"...