Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΛΑΪΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ !

Κι όμως ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να στηρίζει το Γ. Παπανδρέου, παρ΄ όλα όσα του καταμαρτυρούν και, φυσικά, παρ΄ όλα όσα έχει κάνει, δυσβάστακτα για το βαλάντιό του και το βιοτικό του επίπεδο.
Σε πολύ μεγάλα ποσοστά, ο έλληνας πολίτης, φαίνεται – μέσα από τις δημοσκοπήσεις – να έχει αντιληφθεί και να έχει αποδεχθεί δύο πράγματα : αφ΄ ενός τη σοβαρότητα της κατάστασης και των μεγάλων προβλημάτων της οικονομίας και της χώρας και αφ΄ ετέρου την ειλικρίνεια, την αποφασιστικότητα και τις δυνατότητες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού.
Δεν είναι λίγο, ούτε συνηθισμένο, την επαύριον της λήψης μέτρων, που μειώνουν εισοδήματα και αυξάνουν όρια ηλικίας, να έχεις το 60% και πλέον, να δηλώνει κατανόηση και αποδοχή. Ακόμα και η παρέκκλιση από το προεκλογικό πρόγραμμα, αναγνωρίζεται, ως μια αναγκαστική ενέργεια, μπροστά στις περιστάσεις.

Οι ακραίες φωνές και προσεγγίσεις δεν μπορούν ν΄ αποτελέσουν τον οδηγό της λαϊκής σκέψης και βούλησης, στο βαθμό, που μένοντας στη στείρα περιγραφή και εξήγηση του παρελθόντος, εμφανίζονται, είτε χωρίς ρεαλιστική και συνεπώς αξιόπιστη πρόταση για το μέλλον, είτε χωρίς, καθόλου, πρόταση !
Η άποψη του Παπανδρέου, αφού ερευνά και αξιολογεί τα περασμένα, δείχνοντας αιτίες και αίτιους, παντού και σε βάθος, περιέχει και τα βήματα για την έξοδο από το τέλμα.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Το γεγονός ότι μέσα σε λίγους μήνες ανοίχτηκαν όλα, σχεδόν, τα σοβαρά ζητήματα, ενώ για τους επικριτές αποτέλεσε αφορμή να μιλήσουν για επιχείρηση παραπλάνησης, για το λαϊκό αισθητήριο ήταν μια επίδειξη αποφασιστικότητας σε μια πορεία σύγκρουσης, με όλα τα προβλήματα.
Ιδιαίτερη, απ΄ ότι φαίνεται, είναι η στήριξη προς τον έλληνα πρωθυπουργό και στο «μπλέξιμό του» και με τη «Διεθνή Νεοφιλελεύθερη Τρομοκρατία», (χαρακτηρισμός της σημερινής Ελευθεροτυπίας), στις τιτάνιες προσπάθειες για την εξεύρεση και την προώθηση λύσεων, που θα ωφελήσουν την Ελλάδα.

Βέβαια, για να πούμε και πάσα την αλήθεια, η στάση των ελλήνων πολιτών, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει, ούτε εφησυχασμός, ούτε πλήρη εξουσιοδότηση, ούτε και «ελευθέρας» για την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα οδηγήσει στο ξεχαρβάλωμα κάθε λαϊκής κατάκτησης !... Η εμπιστοσύνη είναι ένα πράγμα, που δοκιμάζεται και επηρεάζεται, κάθε στιγμή…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.

Α.Φ.Μ. είπε...

Πλάκα έχετε αν τα πιστεύετε. Απλώς μας έκοψαν τις εναλλακτικές!!!!