Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΙ ΟΙ "ΓΥΦΤΟΙ" ?...

Μακάρι νάχουν δίκιο όσοι εκτίμησαν την πρόσκληση του αμερικάνου Προέδρου Ομπάμα, στο Γ. Παπανδρέου, ως ένδειξη πρόθεσης στήριξής του, σε μια εποχή δύσκολη, έως αφόρητη. Μακάρι να λαθεύει, το χρόνια διαμορφωμένο ένστικτο, το οποίο ανιχνεύει επιχείρηση του τύπου «τώρα είναι η ευκαιρία, πάμε κι εμείς !...».
Οι έμπειροι περί τα διπλωματικά διαβεβαιώνουν, πως η εφαρμογή της ως άνω πρακτικής δεν συνηθίζεται απλά, είναι κανόνας, ιδιαίτερα στην, πάγια και αταλάντευτη, πολιτική των ΗΠΑ.

΄Υστερα είναι κι εκείνες οι διευκρινήσεις «αξιωματούχων» πως «…η Ουάσιγκτον θέλει να στηρίξει πολιτικά την Αθήνα και την ελληνική κυβέρνηση, σε μια δύσκολη συγκυρία καθώς βρίσκεται στη δίνη αφόρητων πιέσεων για την οικονομία…».
Γιατί ρε παιδιά, σας πήρε ο πόνος ; Και πως θα μας στηρίξετε ; Α, «…θέτοντας επί τάπητος το Σκοπιανό, το Κυπριακό και τα ελληνο-τουρκικά…».
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Πολύ ωραία, λοιπόν, πάμε σε μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση – αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων, σε μια εποχή, που σαν χώρα και σαν κυβέρνηση είμαστε στα …πάνω μας, δυνατοί και ακμαίοι, γεμάτοι υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια κι έτοιμοι για …μεγάλες αποφάσεις !
Βρε δεν …αυτονόμαστε ν΄ ασπρίσουμε !... ΄Οπως θα διερωτώνταν κι ο Πάγκαλος, «που θα πάμε ξεβράκωτοι στους μαύρους, ωρέ ?...».

Υ.Γ. Μέσα σ΄ όλα, να κι ο Νίμιτς στην Αθήνα !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: