Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΨΙΝΗΣ ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ !

Δύο είναι οι δικαιούχοι του βραβείου της μπαρούφας, γι απόψε το βράδυ, της Τρίτης 9/2. Από τον ορυμαγδό των ειδήσεων, των αναλύσεων και των δηλώσεων, ξεχώρισαν, εμφανέστατα, τα λεχθέντα από έναν εκπρόσωπο της πολιτικής, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη κι έναν εκπρόσωπο των ΜΜΕ, τον γνωστό και συνηθισμένο μπαρούφα, Γ. Πρετεντέρη.

΄Εχουμε και λέμε, λοιπόν, Λαφαζάνης : « …Είναι ένα τσουνάμι φορολογικής λεηλασίας των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων !...».
Ποιους επιβαρύνουν τα νέα φορολογικά μέτρα ; ΄Οσους έχουν εισόδημα, πάνω από 40.000 € το χρόνο. Πόσοι είναι αυτοί ; Γύρω στο 6 με 7%, του συνόλου των φορολογούμενων.
Δεν είναι, μόνο, που για τον κ. Λαφαζάνη – υπεύθυνο επί των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – τα πλατιά λαϊκά στρώματα έχουν εισοδήματα πάνω από 40.000 €/χρόνο, περιορίζονται και στο, μόλις, 6-7% του πληθυσμού ! ΄Απαιχτος ο …παίκτης, χαλάλι του το βραβείο !...

Πάμε τώρα στον Πρετεντέρη : «…Ξέρετε, αυτοί που επιβαρύνονται με εισόδημα 40.000 €, το χρόνο, δεν είναι άλλοι απ΄ αυτούς που λαμβάνουν μισθούς 2.700 € το μήνα, μικτά ! Δηλαδή, κάθε άλλο, παρά υψηλόμισθοι !...».
Ο ανίδεος, που παριστάνει το φωστήρα, δεν γνωρίζει πως το ποσόν που δηλώνεται στη φορολογική δήλωση, δεν είναι τo μικτό, αλλά το καθαρό, απαλλαγμένο από τις κρατήσεις, για σύνταξη, ταμεία κλπ. Βγαίνει, λοιπόν και παραπληροφορεί, μόνο και μόνο για να περάσει μια εικόνα απαξίωσης των μέτρων.
Τι σημαίνουν τα 40.000 € ; Αποδοχές γύρω στα 3.600 μικτά και 2.400 – 2.500 καθαρά το μήνα ! (Περιλαμβάνεται και ο φόρος…).
Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, να κι ο Πρετεντεράκος, …πανάξιος, συνδικαιούχος του βραβείου της μπαρούφας !...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόσθεσε και τον Θ.Κανιάρη, δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη, για την ερώτηση που έκανε στον Παπακωνσταντίνου μετά τις ανακοινώσεις:
"...έκανα ένα πρόχειρο υπολογισμό εδώ, κ. Υπουργέ, με το φόρο που προκύπτει με το παλιό και νέο σύστημα και βλέπω ότι για εισόδημα 20.000 ευρώ με το παλιό σύστημα έβγαινε φόρος 2.000 ευρώ με το καινούργιο 1.680 ευρώ, ένα όφελος 320 ευρώ, και για ένα εισόδημα 30.000 ευρώ, με το παλιό 4.500 ευρώ φόρος, με το καινούργιο 4.480 ευρώ, ένα όφελος 20 ευρώ. Για 40.000 ευρώ, το όφελος είναι 1.280 ευρώ και για 60.000 είναι 6.000 ευρώ."
Από την αγωνία του να αποδείξει ότι τα νέα φορολογικά κλιμάκια είναι καπιταλιστική πολιτική, έκανε λάθος υπολογισμούς (του θόλωσε το μυαλό η κρυφή χαρά του να αποκαλύψει την συνωμοσία) και πέταξε την μπαρούφα του.
Ο σχετικός διάλογος εδώ (χαρακτηριστική η μονολεκτική απάντηση-ερώτηση του Παπακωνσταντίνου, εξεπλάγην ο άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ Ο ΦΟΥΣΤΗΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ,ΑΥΤΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ.

tsaousa είπε...

Κάτ παίρνουν αυτοί και μάλιστα από τον ίδιο dealer.
Δεν εξηγείται αλλιώς.