Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ !...

Κατά το «θέλει αρετή και τόλμη η Δημοκρατία», θα μπορούσε να ειπωθεί και το «απαιτεί ριζική αλλαγή της πολιτικής μας κουλτούρας, η νέα πορεία της χώρας».
Αν, από τις βασικότερες προϋποθέσεις της αναμόρφωσης του πολιτικού μας συστήματος, είναι η κάθαρση και η πλήρης διαλεύκανση όλων των μεγάλων σκανδάλων, τότε η διαδικασία αυτή, θα πρέπει να μπει σε όρους και κανόνες, τελείως διαφορετικούς απ΄ αυτούς που ίσχυαν μέχρι χθες.

Ο ελληνικός λαός είναι πεισμένος, πως η διαφθορά του συστήματος διαπερνάει τα κόμματα και το προσωπικό τους, έχει γενικά χαρακτηριστικά και δεν περιμένει από τις εξεταστικές επιτροπές τη μέτρηση και την ποσοστικοποίηση των ευθυνών, ανά κόμμα : θέλει όλη την αλήθεια καθαρή κι όλους τους ενόχους στη σέντρα !

Ο αναβιώσας κομματικός ανταγωνισμός μάταια αναπτύσσεται, καθώς, σχεδόν, κανείς δεν του δίνει σημασία. Το πόσοι απ΄ εδώ και πόσοι απ΄ εκεί, δεν ενδιαφέρει, τη στιγμή που υπάρχουν κρούσματα εκατέρωθεν.

Η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. καταδεικνύεται επί της αρχής : στο άνοιγμα των διαδικασιών έρευνας και διαλεύκανσης, αυτών, που προηγούμενα, είτε δεν άνοιξαν καθόλου, είτε έκλεισαν άρον – άρον.

Η σύγκριση γίνεται στην αποφασιστικότητα αναζήτησης της όλης αλήθειας, με τη λειτουργία των κοινοβουλευτικών θεσμών και οργάνων, σε αντιστάθμισμα με την αποχώρηση της …πλειοψηφίας ή με το κλείσιμο της Βουλής, πέρσι τέτοιον καιρό.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Η υπεροχή έχει, πλέον, καταγραφεί και δεν έχει να κάνει, πια, με το πόσοι, ποιοι κι από πού θα βγουν στη σέντρα. Ακόμα κι αν – απ΄ όλα τα σκάνδαλα – προέκυπταν ένοχοι μόνο από το ΠΑΣΟΚ, πάλι η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου θα δικαιώνονταν.

Είναι περιττές, ανώφελες και δίχως ενδιαφέρον, λοιπόν, οι όποιες αντιπαραθέσεις, οι όποιοι ανταγωνισμοί και όποιες απόπειρες συμψηφισμού, πόσο, μάλλον, όταν εκδηλώνονται και εξελίσσονται με άγαρμπο τρόπο, στο κυνήγι μικροπολιτικών στοχεύσεων. Ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του !...

4 σχόλια:

Πέτρος Κ. είπε...

Φίλε Λογοπλόκε, θα κάνω ένα μόνο σχόλιο για την υπόθεση Παυλίδη. Επειδή η τότε (και πάλε ποτέ) κυβερνητική παράταξη ήδη είχε αποχωρήσει από τη Βουλή δύο (αριθμός 2 !!!) φορές, όπως σωστά αναφέρεις, στο συγκεκριμένο σκάνδαλο προσπάθησε να αλλάξει σχέδιο. Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη συγκεκριμένη υπόθεση οι εκπρόσωποι του κάθε κόμματος όπως ήταν «φυσικό και αναμενόμενο» έβγαλαν το δικό τους πόρισμα. Οι κυβερνητικοί βουλευτές που άποψη δεν είχαν, απλά άγονταν και φέρονταν από την κακώς εννοούμενη «συναδελφική αλληλεγγύη» είχαν συντάξει απαλλακτικό πόρισμα. Τότε επιστρατεύτηκε ο γνωστός σαχλαμαρολόγος – αρλουμπολόγος - πέρα βρέχει - μονίμως διαψεύδων και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε – Αντώναρος για να μας ανακοινώσει ότι «η κυβερνητική παράταξη προσανατολίζεται στη λευκή ψήφο».
Έτσι ήθελαν να πετύχουν δύο πράγματα. Και να μην κινδυνεύσει η εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία και ταυτόχρονα να επιτραπεί στους «αντάρτες» να εκφράσουν κόσμια τη δυσαρέσκεια τους. Για να λέμε όπως τα πράγματα με το όνομα τους. Όταν οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν για το αν θα παραπεμφθεί ή όχι ένας υπουργός, καλούνται από το συνταγματικό νομοθέτη να λειτουργήσουν ως δικαστές. Νοείται λοιπόν λευκή ψήφος από δικαστή; Κάποιοι, τότε, επικαλέστηκαν το ότι «δεν είμαστε νομικοί». Ασυναρτησίες. Δεν έχουν καταλάβει ότι ασκούν νομοθετική εξουσία;;; Εμείς πρέπει να τους διαβάσουμε το σύνταγμα; Όταν νομοθετούν π.χ. για τη ναυτιλία, την εθνική άμυνα, την παιδεία ή την υγεία απαιτείται να είναι καπετάνιοι, αντιστράτηγοι, καθηγητές ή νοσοκόμες;
Με αυτές και άλλες παρόμοιες ντρίπλες της ξεφτίλας πορεύθηκαν επί 5,5 χρόνια. Έτσι άφηναν ατιμώρητα τα τρωκτικά, τους κουμπάρους, τους ημέτερους. Και σήμερα οι συντάξεις των 830 ευρώ των ανθρώπων που δούλεψαν 40 χρόνια, μετατρέπονται σε προνοιακά βοηθήματα των 350 ευρώ.
Οι τυχόν ποινικές ευθύνες του Παυλίδη έχουν ήδη παραγραφεί αφού ο ακαταλληλότερος φρόντισε να κλείσει τη Βουλή για να τον σώσει (και να σωθεί και ο ίδιος). Σε περίπτωση όμως που υπάρξει δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και καταλογιστούν πολιτικές
ευθύνες, πολύ θα ήθελα να βγει ο Καραμανλής και να πάρει θέση…

Ανώνυμος είπε...

Πείτε τα μεταξύ σας.!!
Ο Πάνος , ο Πέτρος και ο .. λογοπλόκος, που θα μπορούσε ναταν το ίδιο άτομο.
Κάποιο σχόλιο για την γκάφα σας;
Κάτι για τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ηθικού ΠΑΣΟΚ, που τα έπερναν με τις βαλίτσες και μας έφεραν στο σημείο που είμαστε.
Για τους κομπλεξικούς ανεπρόκοπους ήθελαν να γίνουν κροισοι με τα λεφτά του ελληνικού λαού.
Ο Άκης, τι σοβαρό όνομα, που δεν έχει βγάλει ένα ευρώ με την εργασία του, να ζήσει σαν αριστοκράτης σε αρχοντικό.
Ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος, ο Βαλυράκης και έχε υπομονή πόσοι άλλοι θα βγούν.
Ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ, που έστησε ένα παρακράτος στις πλάτες μας.

Και εσείς επιλεκτικά τα λιβανωτά για το ηθικό και δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ που από το 2008 είχε βάλει σκοπό να μας πάει στο ΔΝΤ, "τοις 'κείνων ρήμασι πειθόμενοι"

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Πόσο πιο κομπλεξικός μπορεί νάναι κάποιος από έναν που επιμενει να παρεμβαίνει σ΄ένα blog που εκφράζει αντίθετες απόψεις από τις δικές του και να προκαλεί με το ύφος και τον τρόπο του ;
Ποια γκάφα, ρε φίλε, και ποιο παρακράτος του ΠΑΣΟΚ ; Λούσου τους Ρουσοπουλαίους, Βουλγαράκηδες, Βαρθολομαίους, Ζαχόπουλος, κουμπάρους, Ευγένιους, Αλογοσκούφηδες, Μαγγίνες, Παυλίδηδες, Δούκες, Μπασιάκους, Κοντούς, Κιλτίδηδες, κλπ κλπ κλπ, λούσου και τον πρώην καταλληλότερο μπουχέσα,(που δεν τολμάει να κυκλοφορήσει), φάε στη μάπα έναν ανίκανο λαϊκιστή και άραξε στο 18 % ! Κάνε και τουςς απίθανους συνειρμούς σου περί ίδιων, τάχα, συγγραφέων, (εξ ιδίων κρίνεις ; Με πόσα ονόματα γράφεις σχόλια ;) κι άσε μας στην ησυχία μας...

Πέτρος Κ. είπε...

Ο ανώνυμος που θάθελε όλοι όσοι δεν ασπάζονται τις μαλακίες του κόμματος του να είναι το ίδιο άτομο, απλά κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Πρέπει να είναι ο ίδιος αργόσχολος που μπαινοβγαίνει σε μπλογκς και φόρουμ για να πετάξει τις αρλούμπες του, παριστάνοντας ότι είναι πολλοί και να κρυφτεί και πάλι στην τρύπα της ανωνυμίας του.
Βάρα την κεφάλα στον τοίχο, μπορεί να κάνει και κουκου. Αφού δεν έχεις μάθει να δέχεσαι (όχι να αποδέχεσαι) την αντίθετη άποψη δεν σου αξίζει σεβασμός. Η διαφορά μας φιλαράκο (που λέει ο λόγος) είναι ότι εγώ και εκατομμύρια άλλοι που ούτε διορίστηκαν, ούτε έγλυψαν, ούτε σημαία κούνησαν θέλουμε τα λαμόγια ανεξάρτητα που ανήκουν, να μπουν φυλακή και να δημευθούν οι περιουσίες τους. Εσύ και οι όμοιοί σου θέλετε τα καθάρματα του δικού σας κόμματος να διαφεντεύουν τις τύχες μας για να μπορείτε να γλύφετε κανένα κόκκαλο. Εάν λοιπόν δεν σου αρέσει το μπλογκ του Λογοπλόκου κάνε αλλού την τσάρκα σου. Τόσα ηλίθια μπλογκ υπάρχουν για σένα, κάτι θα βρεις να σκοτώνεις την ώρα σου.