Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ …ΜΠΛΑΝΚΟ ?...

Πριν μια και πλέον εβδομά-δα, ήταν που έγινε γνωστό πως υπάρχει κατάσταση με λήπτες δώρων από τη Siemens, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, επιχειρη-ματίες, και …δημοσιογρά-φοι !...
Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, πήγε χθες στη βουλή και κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή κατάσταση 168 σελίδων, με διάφορα δώρα της εταιρείας, οι αποδέκτες των οποίων, όμως δεν φαίνονται, καθώς τα ονό-ματά τους είχαν σβηστεί με …μπλάνκο !!!

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη, που λέει «εδώ υπάρχουν μίζες εκατομ-μυρίων κι ασχολούμαστε με τα δωράκια ?...», αλλά, επειδή όλα τα πράγματα έχουν τη σημασία τους και δεν περισσεύει δράμι, εμπιστοσύνης, δικαιούμαι να διερωτηθώ : πως έγινε κι έσβησαν τα ονόματα ; Πως έγινε και δεν βγήκε ούτε ένα όνομα δημοσιογράφου, λήπτη δώρου από τη Siemens ; Ποια «αόρατη χείρα» προστάτευσε τις λέρες του κωλοσυναφιού, που το παίζει τιμητής και κριτής των πάντων ;

Τι είδους συμφωνίες έγιναν κάτω από τα τραπέζι, κύριοι της κυβέρνησης και κύριοι της αντιπολίτευσης ; Τι «άκρα του τάφου σιωπή» είναι αυτή, όταν πρόκειται για τους νταβατζήδες της ενημέρωσης, τους πραγματικούς τρομοκράτες του ελληνικού λαού με το μαζοχιστικό και κατευθυνόμενο πλασάρισμα των παραειδήσεων και των θεωριών περί «λιμών και καταποντισμών», τον μηδενισμό των πάντων και την απαξίωση όλων των άλλων, εκτός από το τη φάρα τους ;

Η εκκόλαψη του αυγού του φιδιού, ποτέ δεν ήταν μια έξυπνη ενέργεια και ποτέ δεν ωφέλησε τον εκκολάπτοντα !...

1 σχόλιο:

Πέτρος Κ. είπε...

Ο ΣΔΟΕ έκανε έρευνα στα γραφεία της Siemens με 3 χρόνια καθυστέρηση, σύμφωνα με τον Γ.Γ. του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη. Ο κ. Καπελέρης ανέφερε ότι πολλά ονόματα παραληπτών στα τιμολόγια είχαν σβηστεί με blanco, όπως και οι διευθύνσεις τους και άλλα φορολογικά στοιχεία. Οι υπάλληλοι της Siemens που ανακρίθηκαν δήλωσαν ότι το blanco μπήκε με εντολή του Χριστοφοράκου. Πρόκειται για εταιρικά δώρα και αφορούν ηλεκτρικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, ποτά κ.α.

Το αηδιαστικό αυτό κύκλωμα της διαφθοράς, το οποίο απαρτίζεται από επίορκους πολιτικούς, ξεφτίλες δημοσιογραφίσκους και υπαλληλάκια του κάδου απορριμμάτων φαίνεται ότι δεν είχε κανέναν φραγμό. Όλα τα έσφαζε, όλα τα μαχαίρωνε. Έπαιρνε από μίζες, μέχρι αποχυμωτές και από ψυγεία μέχρι μίξερ του φραπέ. Τα τσέπωναν οι πολιτικοί για να υπογράφουν, τα τσέπωναν οι «δημοσιογράφοι» για να υμνούν τη μαμά Siemens και τις θεάρεστες και πάλλευκες συμβάσεις, τα τσέπωναν και οι υπαλληλίσκοι για να το βουλώνουν.

Εντωμεταξύ, ακόμη προσπαθούν να ανακαλύψουν που πήγαν τα 100 εκατ. ευρώ της μίζας της Μίζενς (μείον την «χορηγία» των 200.000 του Μαντέλη). Προς το παρόν ασχολούμεθα με ψυγεία, κουζίνες, τηλεοράσεις, όλα με δόσεις – πάρε κόσμε.

Κύριε Παπανδρέου, φαίνεται ότι το δούλεμα του πολιτικού συστήματος πάει σύννεφο. Η - θεός να την κάνει - εξεταστική επιτροπή για το Βατοπαίδι κατέληξε σε πέντε πορίσματα. Τα πέντε πορίσματα ξέρετε τι σημαίνουν; Ότι δεν κατέληξε.
Το ξεφτιλισμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που έχετε δημιουργήσει όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα με τους κατάλληλους γελοίους νόμους έχετε επιτύχει να επιζεί και να αυτοπροστατεύεται.

Ο Σόλων, ο μέγας νομοθέτης της αρχαιότητας, όταν τον ρώτησαν «τι είναι ο νόμος;» απάντησε: «νόμος είναι ο ιστός της αράχνης που εγκλωβίζει και εξοντώνει τα μικρά και αδύναμα έντομα, ενώ επιτρέπει στα μεγάλα και ισχυρά, όχι μόνο να περνούν αλώβητα, αλλά να τον καταστρέφουν κιόλας…».

Κύριε Παπανδρέου, προχθές στη Βουλή είπες ότι «θα μας πάρουν με τις πέτρες…» Όχι κ. Πρωθυπουργέ,
δεν ΘΑ σας πάρουν με τις πέτρες. Σας έχουν ΗΔΗ πάρει με τις πέτρες και έρχονται οι κοτρόνες και τα βράχια.

Προσέξτε μόνο να μην αρχίσουν να κρατούν χειροβομβίδες…