Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΚΩΛΟΦΩΤΙΕΣ ΓΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ !...

Ο πληθωρισμός πάτησε το 5,4% και η είδηση παίχτηκε με χαιρεκακία από πολλά ΜΜΕ.
Κάποια, πρωτοστατούντος του MEGA, βρήκαν μια, ακόμα, ευκαιρία, να τα ρίξουν στην Κατσέλη : «τι κάνει αυτή ?...».
Η υπουργός Οικονομίας, ερωτώμενη και προσπαθώ-ντας να επισημάνει τα αίτια της ανόδου των τιμών, μίλησε για τις επιπτώσεις των φορολογικών μέτρων, ιδιαίτερα των έμμεσων φόρων στα καύσιμα και την αύξηση του ΦΠΑ.
Οι φωστήρες της ενημέρωσης, ανακάλυψαν ενδοκυβερνητική κόντρα, θεωρώντας τις δηλώσεις Κατσέλη, ως στρεφόμενες κατά του Παπακωνσταντίνου, που πήρε τα φορολογικά μέτρα !

Είπε κάτι το ψεύτικο η υπουργός Οικονομίας ; Όχι : είπε την αλήθεια, αυτό ακριβώς που συμβαίνει ! Είναι του Παπακωνσταντίνου τα φορολογικά μέτρα ; Όχι : είναι όλης της κυβέρνησης, και, της κας Κατσέλη… ΄Αρα που είναι τα καρφιά, που είναι η κόντρα ;

Που αλλού ; Στις σκοπιμότητες και την κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, που ασκούν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, με τους «αστέρες» του γυαλιού, να βρίσκονται μόνιμα σε διατεταγμένη υπηρεσία και να πουλάνε στον κοσμάκη κωλοφωτιές για φανάρια, δηλαδή, κατασκευασμένες ειδήσεις, για σωστή ενημέρωση !...


1 σχόλιο:

Πέτρος Κ. είπε...

Μία από τις βασικές αρχές της τυχάρπαστης πλην βλακώδους δημοσιογραφίας είναι «αν δεν υπάρχει είδηση πρέπει να την κατασκευάσεις».
Εν προκειμένω, ασφαλώς και υπάρχουν ειδήσεις. Μεγάλες και σοβαρές που δεν επιδέχονται σαχλαμάρες και "κόντρες". Η Κατσέλη απάντησε ερωτώμενη. Η μετάφραση που έκαναν οι MEGAλοι δημοσιοκάφροι (και όχι μόνο) είναι ότι άνοιξε ενδοκυβερνητική κόντρα. Αν δεν απαντούσε καθόλου οι ίδιοι θα αποφαίνονταν «δεν ξέρει τη δουλειά της». Αν απαντούσε ότι «η κυβέρνηση κάνει συλλογική προσπάθεια», οι ίδιοι θα έβγαζαν πόρισμα ότι «καλύπτει τον Παπακωνσταντίνου, άρα, κάτι τρέχει».
Δεν τους δίνει, εδώ και χρόνια, κανένας πια σημασία. Η εποχή που περίμεναν όλοι - με το στόμα ανοιχτό να χάσκει - να δουν στη τηλεόραση το δημοσιογράφο που θα τους ενημέρωνε, χρονολογείται από την εποχή που υπήρχε μια τηλεόραση στο καφενείο του χωριού. Όσο δεν ακούγονται τα ονόματα των διαπλεκόμενων και σφιχταγκαλιασμένων με την εκάστοτε εξουσία δημοσιογράφων και όσο δεν φροντίζουν οι ίδιοι να ξεβρωμίσουν το συνάφι τους (γιατί άραγε;) αυτό που έχω εγώ να πω είναι ότι η ενημέρωση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήνουμε στους δημοσιογράφους.
Κάπου είχα διαβάσει ότι «δημοσιογράφος είναι αυτός που στο πρώτο μισό της καριέρας του μιλάει ασταμάτητα για πράγματα που δεν γνωρίζει καθόλου, ενώ στο δεύτερο μισό κρατάει το στόμα του κλειστό για πράγματα που γνωρίζει πολύ
καλά».
Δεν θυμάμαι ποιος το είχε πει αλλά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο…