Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΒΡΕΘΗΚΕ …ΣΚΕΛΕΤΟΣ !...

To e-mail για τον cabinet man θεωρήθηκε γκάφα, παρά το ό,τι υπήρχε στη δικογραφία που έφτασε στην Εξεταστική Επιτροπή, οι δεξιοί λύσαξαν να φορτώσουν «μεθόδευση» στον πρόεδρό της Σ. Βαλυράκη (με τη διαρροή στα ΜΜΕ…), και οι «αριστεροί» μίλησαν για σατανικό σχέδιο απαξίωσης της επιτροπής !

Εν μέσω, λοιπόν, σκληρών αντι-παραθέσεων και ανταλλαγής κατηγο-ριών, η ντουλάπα του …ντουλαπά, άνοιξε και, ω του θαύματος, βρέθηκε μέσα …σκελετός !

Ο κ. Κάτσικας που έπρεπε να πληρώσει τον cabinet man για τη διακόσμιση του σπιτιού του στην Αμερική και σύμφωνα με τις αρχικές του δηλώσεις, «ουδεμία σχέση ή δοσοληψία είχε με τη Siemens…», βρέθηκε με μπλοκαρισμένο λογαριασμό σε Τράπεζα της Ελβετίας, επειδή σ΄ αυτόν είχαν μπει χρήματα από τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας !
Κι έτσι αρχίζει το γαϊτανάκι και μπαίνουν στο κάδρο η Placid Blue, μέσω της οποίας διακινείτο το “μαύρο χρήμα” της Siemens, ο κ. Γ. Καλδής, που διαχειριζόταν την Placid Bluε, ο κ. Μ. Παπαδογιαννάκης …γείτονας του προηγούμενου !
Φυσικά στο κέντρο της φωτό, ο κ. Κάτσικας, κολλητός, κατά ομολογία του, του κ. Λιάπη, φίλος παιδιόθεν του κ. Καραμανλή, συνέταιρος της συζύγου του κ. Αλογοσκούφη και για να μην πάει ο νους σας στο …κακό «…ήξερε και τον Γ. Παπανδρέου πριν γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…» !...
Ο μεγαλοεπιχειρηματίας κλήθηκε, χθες, στην Εξεταστική Επιτροπή, για να δώσει εξηγήσεις για τη δέσμευση λογαριασμού που κατέχει στην ελβετική τράπεζα Union Bancaire Privee. Ο λογαριασμός “πάγωσε” με ενέργειες του Ελβετού εισαγγελέα ύστερα από αίτημα των ελληνικών αρχών, επειδή είχε κατατεθεί σε αυτό έμβασμα 200 χιλ. ευρώ από την εταιρεία Placid Blue, μέσω της οποίας διακινείτο “μαύρο χρήμα” της Siemens.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Όπως διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία» ο κ. Κάτσικας «…κατέθεσε ότι τα χρήματα που μπήκαν στο λογαριασμό του προέκυψαν ύστερα από μια αγοραπωλησία ακινήτου που τελικώς δεν έγινε. Όπως υποστήριξε, τα 200 χιλ. ευρώ ήταν προκαταβολή για την αγορά το 2003 οικοπέδου στην Αγία Μαρίνα, τα οποία του επεστράφησαν μέσω της Placid Blue.
Σύμφωνα με τον Μ. Κάτσικα, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, Μ. Παπαδογιαννάκης ζήτησε από τον Γ. Καλδή, που διαχειριζόταν την Placid Blue και είναι γείτονάς του, να παίξει το ρόλο ενδιάμεσου, επειδή γνώρισε τις διαδικασίες για την αποστολή μεγάλων ποσών στο εξωτερικό.
Ο Μ. Κάτσικας εμφάνισε συμβολαιογραφική πράξη, μέσω της οποίας ο Μ. Παπαδογιαννάκης αναφέρει ότι τα χρήματα αφορούσαν στο ακίνητο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το έγγραφο υπεγράφη έξι χρόνια μετά τη ματαίωση της αγοραπωλησίας και μάλιστα μια ημέρα μετά την κατάθεση από το ΠΑΣΟΚ αιτήματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens. Ερωτηθείς γιατί δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι δεσμεύτηκε λογαριασμός του με καταθέσεις ενός εκατ. ευρώ, απάντησε ότι έχει πολλά χρήματα. Όπως είπε, οι εταιρείες του έχουν τζίρο 350 εκατ. ευρώ…».

Λεπτομέρεια που λέει πολλά, αν όχι όλα : ο, ως άνω, κ. Μ. Παπαδογιαννάκης εμπλέκεται στο σκάνδαλο Siemens, καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία βρίσκεται πίσω από ον κωδικό «ΜΑΤΙ», στo λογαριασμό του οποίου εκταμιεύθηκαν μεγάλα ποσά από τα "μαύρα ταμεία" της γερμανικής εταιρείας !!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όσες γκάφες κι αν κάνει ο Βαλυράκης κάποιοι είναι αμετανόητοι. Πρέπει, αντί να ζητήσουν συγνώμη, να βρούν οπωσδήποτε κάτι, ότι να είναι, αρκεί να ενοχοποίησουν χωρίς στοιχεία τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Δυστυχώς αυτή η επιτροπή δεν ενδιαφέρεται για την αποκάλυψη της αλήθειας αλλά για την κατασκευή ενόχων. Και δυστυχώς ακολουθούν και μπλογκς σε αυτή την αθλιότητα. Είναι λυπηρό!