Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ Σ΄ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !...

Στα ψιλά του καταιγισμού των ανακοινώσεων και των δηλώσεων για το νέο ασφαλιστικό τερατούργημα πέρασε κάτι, που αποδεικνύει, πέρα των άλλων και την αισχρή αλητεία του κράτους, η οποία, βέβαια, εκφράζεται, κύρια δια των οικονομικών νταβατζήδων του και στη συνέχεια δια των πολιτικών τους εκφραστών και διαχειριστών.
Ο αδίστακτος υπουργός εργασίας παρουσιάζοντας το σφαγιαστικό αντιλαϊκό δημιούργημά του, ανακοίνωσε, χαιρέκακα, πως στο εξής, το κράτος δεν θα εγγυάται τις επικουρικές συντάξεις και, φυσικά γι αυτόν, δεν θα υπάρχει καμιά ενίσχυση σε σχετικά ταμεία, που έχουν ή θα έχουν πρόβλημα !

Από μια άποψη, θα ταίριαζε εδώ, το «χέστηκε η φοράδα στ΄ αλώνι» μιας κι από το κράτος των λοβέρδηδων, το τελευταίο που περιμένει κανείς πια, είναι ενισχύσεις…
Αλλά, υπάρχει όμως, ένα μεγάλο «αλλά» : το βρωμερό συναπάντημα του κράτους αυτού, παρέμβαινε, ανέκαθεν και θα παρεμβαίνει και στη συνέχεια, στη λειτουργία αυτού του «πρωτοβουλιακού συστήματος παροχής συντάξεων», όπως χαρακτήρισε (sic), ο Λοβέρος, τον τομέα της Επικουρικής Ασφάλισης, καθορίζοντας, με νόμους, τις μορφές, τους κανόνες και τις προϋποθέσεις λειτουργίας αυτών των επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων !
Και επειδή σ΄ αυτό το επίπεδο, τα ταμεία δημιουργούνται και λειτουργούν με συμφωνίες εργοδοτών και εργαζόμενων, η ιστορία λέει, πως ο νομοθέτης, αυτός ο θεσμικός «προστάτης» του, οιονεί, αντιλαϊκού κράτους, έρχεται, σχεδόν πάντα, για να σιγοντάρει, (ποιον άλλον ;), την εργοδοσία !
Αφού, λοιπόν, ευεργετεί το χαϊδεμένο του παιδί και του δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχει πλημμελώς στη διαδικασία της επικούρισης, χαρίζοντάς του πόρους, δηλαδή, δισεκατομμύρια, έρχεται τώρα και μπροστά στα προβλήματα βιωσιμότητας, που, φυσικά, δημιουργούνται, σφυράει αδιάφορα και παραγγέλλει το σύνηθες : να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, δια της μείωσης των παροχών !
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα (ένα από τα πολλά) αποτελεί,το ΕΤΑΤ, το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, που δημιούργησε το 2007, ο Αλογοσκούφης, νομοθετώντας τη θέληση και τα σχέδια των τραπεζιτών και εντάσσοντας, υποχρεωτικά, στο ταμείο αυτό, όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες, (για την επικουρική ασφάλισή τους).
Ο Αλογοσκούφης καθόρισε με νόμους, τα πάντα και κυρίως τα ποσά, που οι τράπεζες θα κατέβαλλαν στο νέο ταμείο, ως οφειλόμενη «προίκα», μιας και απαλλάσσονταν από τα επί μέρους ταμεία και πήγαιναν στο ενιαίο.
Ε, λοιπόν, στη διαδικασία αυτή οι τραπεζίτες γλύτωσαν τεράστια κονδύλια, που έπρεπε να καταβάλλουν, της τάξης των πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ ! Η ΟΤΟΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε τη μεθόδευση και χαρακτήρισε το ΕΤΑΤ θνησιγηνές κατασκεύασμα, πλην όμως ο εκπρόσωπος του κράτους Αλογοσκούφης, καθησύχαζε : «μην ανησυχείτε το κράτος είναι εδώ !...».

Πράγματι η κρατική αλητεία είναι εδώ κι αυτή τη φορά εκφράζεται με σαφήνεια, αλλά και ωμότητα, από τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος υποστηρίζει, πως τα λεφτά που λείπουν από το ταμείο, επειδή χαρίστηκαν στους τραπεζίτες, θα τα πληρώσουν οι ασφαλισμένοι μέσω της περικοπής των συντάξεών τους !...

2 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Πραγματικά είναι να απορεί και να διαολίζεται κανείς με αυτό τον υπουργό. Πιστεύει στ’ αλήθεια ότι παράγει έργο; Πιστεύει στ’ αλήθεια ότι όλα αυτά που νομοθετεί είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και εντέλει, προς το συμφέρον μας; Πιστεύει στ’ αλήθεια ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα που θα αποφέρουν αυτές οι νομοθετικές μ..κίες του (γιατί δικές του είναι) ότι τελικά θα την γλιτώσει από τον ιστορικό του μέλλοντος και δεν θα χαρακτηριστεί επάξια, μακράν ο χειρότερος υπουργός ανεργίας και εξαθλίωσης και ο νεκροθάφτης όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων;

Αυτή η εμμονή του να διαλύσει ΟΛΑ τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα ενός ολόκληρου λαού τον έχει οδηγήσει στις πλέον αντιλαϊκές και φασιστικές μεθοδεύσεις, που μόνο σε ακραία καθεστώτα μπορεί κανείς να συναντήσει και ίσως ούτε και εκεί. Χθες μόλις μάθαμε από τον ίδιο ότι απαγορεύεται από το μνημόνιο (ή μνημόσυνο κατ’ άλλους) που υπέγραψε με τους τροϊκανούς κατά τις συλλογικές ή κλαδικές διαπραγματεύσεις να δοθούν από την εργοδοσία αυξήσεις (;;;), επιτρέπεται όμως ανετότατα να γίνουν περαιτέρω μειώσεις!!!! Και αυτός με αυτά που υπογράφει εξακολουθεί ακόμη να λέγεται υπουργός εργασίας;

Με την ελπίδα να διαβάσει αυτός ή κάποιος από τους παρατρεχάμενους που έχει, τούτες εδώ τις γραμμές, του στέλνω αυτό το μήνυμα: έχω πειστεί πέρα για πέρα ότι ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ αυτό που γίνεται. Ότι ηδονίζεσαι να μας διαλύσεις. Ένα μεγάλο κρίμα (στο λαιμό σου) γιατί πριν τις εκλογές ήσουν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με τη μεγαλύτερη απήχηση στο λαό.

Αλήθεια, οι δημοσκοπήσεις καταργήθηκαν;

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε να σε ρωτήσω κάτι. Ξέρεις τι είναι τα επικουρικά, φαντάζομαι. Μαζεύεται ένας κλάδος ξενοδοχοϋπάλληλοι, αυτοκινητιστές, ηλεκτρολόγοι, ιατροί, ΔΕΗ, ΟΣΕ κλπ και ζητάν λεφτά από τα μέλη τους, ώστε να πάρουν σύνταξη μετά από 35 χρόνια για ενίσχυση της κύριας. Ως συνήθως το 90% πέφτει έξω, γιατί αυτοί που είναι πιο κοντά στη σύνταξη (όπως και οι συνδικαλιστές φυσικά) βάζουν 800,1000, 1800 Ευρώ επικουρική κα τα παίρνουν από τα γεμάτα στην αρχή ταμεία, έως ότου μία ωραία πρωία ζητάν βέβαια από το κράτος τις επικουρικές συντάξεις, γιατί τα ταμεία έχουν αδειάσει. Και επειδή η αλητεία αυτή πρέπει να σταματήσει, μόνο ένας φορέας πρέπει να δίνει την κύρια σύνταξη, δηλ. το κράτος. Και για να σου δώσω παράδειγμα εγώ είμαι στο ΤΣΜΕΔΕ. Μας έβαλαν λοιπόν οι μάγγες συνδικαλιστές να πληρώνουμε 120 ευρώ τον μήνα επιπλέον ή 120χ14=1680! επιπλέον τον χρόνο πριν μόλις 3 έτη περίπου (και με γνωστό το πρόβλημα του συνταξιοδοτικού, ότι δηλ. εμείς σε 20 έτη ούτε τα μισά δεν θα πάρουμε) για να παίρνουν οι τωρινοί συνταξιούχοι από 1300ευρώ 2000 Ευρώ. Τρέλλα! Και δεν μπορείς να πείς και τίποτα, γιατί σου λέει είναι υποχρεωτικό! Επειδή φυσικά δεν έχω σε κανέναν εμπιστοσύνη, παρά μόνο στο κράτος, ενιαίο ταμείο για όλους με κοινές εισφορές και μία ενιαία κύρια σύνταξη. Και πάνω σε αυτό κουβεντιάζουμε, αλλά να πληρώνω και το επικουρικό των ΔΕΗτζίδων (γιατί υπάρχει κρατική εισφορά και εκεί) πάει πολύ. Ήδη έχω στην πλάτη μου τους τωρινούς συνταξιούχους συναδέλφους.