Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΛΑΚΙΖΕΙΝ, ΕΞΙΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ !

Με δεδομένα τη δημόσια ομο-λογία του Καραμανλή (εν καιρώ πρωθυπουργίας του), πως άργησε να το καταλάβει, αλλά το Βατοπέδι ήταν σκάνδαλο και συνάμα την απομάκρυνση από τη σαμαρική Ν.Δ. κάμποσων στελεχών, που εμπλέκονται σ΄ αυτό, τι νόημα έχει η χθεσινή αποχώρηση των βουλευτών εκπροσώπων της Ρηγίλλης από τη σχετική Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ;
Ως συνέχιση μιας πρακτικής απαξίωσης των κοινοβουλευτικών θεσμών, που είχε χρησιμοποιηθεί από τον Καραμανλή, δεν μπορεί παρά να ενταχθεί στις εκτιμήσεις περί ανειλημμένων υποχρεώσεων του Σαμαρά, σε μια σειρά σοβαρών ζητημάτων, μεταξύ των οποίων τα σκάνδαλα φιγουράρουν στην πρώτη θέση.

Η γύμνια των γαλάζιων επιχειρημάτων αδιαμφισβήτητη, ενώ το γέλιο προκαλεί ο αφορισμός για «διαδικασίες ελεγχόμενες από το ΠΑΣΟΚ, που σκοπό έχουν το χτύπημα της Ν.Δ.», μιας και τα περισσότερα και ισχυρότερα ενοχοποιητικά στοιχεία για τα στελέχη του καραμανλισμού, προέρχονται από μαρτυρίες και καταθέσεις συναδέλφων τους ομοϊδεατών, πρώην μελών των κυβερνήσεων και του εν γένει κρατικού μηχανισμού.

Ορθά ο Χρ. Παπουτσής, από το βήμα της Βουλής, χαρακτήρισε την απόφαση του κ. Σαμαρά εξαιρετικά δυσάρεστη για τον κοινοβουλευτισμό και επιζήμια «διότι η ΝΔ, ένα κοινοβουλευτικό κόμμα και μάλιστα αξιωματική αντιπολίτευση, για μία ακόμη φορά αποφάσισε να συνταχθεί με όσους απαξιώνουν συστηματικά το πολιτικό σύστημα και το κοινοβούλιο συλλήβδην και να τους προσφέρει επιχειρήματα».
Εύλογα, πλην όμως αναπάντητα και τα ερωτήματα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ : «Μήπως και ο κ. Σαμαράς δεν καταλαβαίνει τίποτα όπως και ο κ. Καραμανλής ; Τόσο αποφασισμένος ήταν να γυρίσει σελίδα ; Γιατί σήμερα δέχεται τη συγκάλυψη ; Τον κρατούν από κάπου ; Του επέβαλε ο κ. Καραμανλής αυτή τη νέα διαταγή προς τους βουλευτές για την αποχώρηση από την Προανακριτική Επιτροπή ; Γιατί η ``νέα`` ΝΔ σήμερα προτίμησε για ακόμη μία φορά την κάλυψη από την αποκάλυψη, όπως και η παλιά ΝΔ ;».
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια ν΄ αρθρώσει κάποια δικαιολογία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κ. Τζαβάρας, τάκανε χειρότερα, υποστηρίζοντας ότι «σε αυτή την υπόθεση, που δεν υπήρξε οσμή καν σκανδάλου, αυτό για το οποίο ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι υπερήφανος είναι το ότι χρησιμοποιήσατε εξαντλητικά και καταχρηστικά για να εξυπηρετήσετε τα παιχνίδια εξουσίας τόσο τα εσωκομματικά όσο και τον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού από τα προβλήματα που τον οδηγήσατε».

«Ούτε οσμή σκανδάλου…», λοιπόν, στην υπόθεση Βατοπεδίου για την ηγεσία της «νέας» Ν.Δ. κι ο κάθε έλληνας πολίτης διερωτάται : τότε τι ανακάλυψε, έστω και καθυστερημένα, ο Καραμανλής και για το τι, ανέλαβε την ευθύνη ; Για ποιο λόγο απομακρύνθηκαν οι Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος και οι άλλοι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί ; Για ποιο λόγο η Δικαιοσύνη ελέγχει τον Αγγέλου ;

Τελικά, όμως, μάλλον υπερβάλλουμε στην προσπάθειά μας να ερμηνεύσουμε και να δικαιολογήσουμε την συμπεριφορά της Δεξιάς. Αυτοί έφευγαν απ΄ τη Βουλή όταν ήταν συμπολίτευση και κυβέρνηση, τώρα, ως αντιπολίτευση, θα κωλώσουν ;

1 σχόλιο:

ακυβέρνητος είπε...

Φίλε Λογοπλόκε, στο απαρέμφατο να προσθέσεις τον σύνδεσμο "μα".
Ταιριάζει περισσότερο ως έξις της δεξιάς...