Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ !...

Μετά από 13 χρόνια στην Ελλάδα, (το 1997 πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη) και πρώτη φορά στην Αθήνα, το θρυλικό Rock συγκρότημα των U2 και ο διάσημος τραγουδιστής του ο Bono.
Στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο, χθες βράδυ, δεν τραγούδησαν μόνο, αλλά βρήκαν την ευκαιρία να υποστηρίξουν την Ελλάδα και τους Έλληνες στη δύσκολη συγκυρία που περνάνε.
«΄Ελληνες θα τα καταφέρετε γιατί έχετε καρδιά και μυαλό !», φώναξε ο Bono, κάνοντας μια αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο η Ελλάδα, όσο και η χώρα του, η Ιρλανδία.
Και πριν αρχίσει το «Beautyful Day», έκανε το πλήθος να παραληρεί φωνάζοντας δυνατά : «I 'm the great Alexander».





3 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Δεν κατάφερα να πάω στη συναυλία, λόγω υποχρεώσεων. Περιμένω να συναντήσω 2 φίλους που πήγαν για να ακούσω εντυπώσεις.
Θα σε παρακαλούσα όμως Λογοπλόκε, με αφορμή τα λόγια του Bono, να κάνεις μια αναφορά στο τραγούδι «Coat of Arms» του σουηδικού συγκροτήματος «Sabaton» (http://www.youtube.com/watch?v=Cr00QE1uLU8).
Ξέρω ότι διακινδυνεύω να χαρακτηριστώ εθνικιστής, πατριδοκάπηλος, μιλιταριστής και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μου κολλήσει ένας ψευτοαριστερός που παρακαλάει να διαλυθεί η Ελλάδα για να γυρίσει και να μας πει «…σας τα λέγαμε…».
Το χειρότερο μου πάντως είναι να φανταστούν οι ουραγκοτάγκοι του ΛΑ(Θ)ΟΣ ότι απόκτησαν κι άλλον οπαδό.
Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου…

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Το είδα, φίλε Πέτρο, δεν τόξερα... Αμφιλεγόμενο μου φαίνεται, αν και κλείνω υπέρ της αγαθής πρόθεσης των δημιουργών του τραγουδιού και της θέλησής τους να βοηθήσουν την Ελλάδα.
Θα ταίριαζε και θα την αποδεχόμουν, ως την οπτική γωνία υπό την οποία βλέπουν την τωρινή προσπάθεια της χώρας να βγει από το τέλμα και την χρεοκοπία. Δυστυχώς θα ταίριαζε και αλλιώς πως - όπως κι εσύ το παραδέχεσαι - και θα γίνονταν αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολλούς κάπηλους...

ακυβέρνητος είπε...

Σίγουρα είναι αμφιλεγόμενο και επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Διάβασα ότι το «Coat of Arms» είναι μια συλλογή τους που περιέχει κι άλλα κομμάτια ανάλογου ύφους και για άλλες χώρες, όπως η Αγγλία, η Πολωνία, κ.ά. Υπό αυτή την έννοια, δεν «ποντάρουν» σε ελληνικές εθνικιστικές εξάρσεις, ούτε φυσικά φιλοδοξούν να παραστήσουν τους συμπαραστάτες στον δύσκολο αγώνα που κάνουμε. Πολύ δε περισσότερο δεν καίγονται για να κάνει η συλλογή τους χρυσές πωλήσεις στην Ελλάδα.
Παρ’όλα αυτά όμως, δεν παύει να είναι μια καλή προσπάθεια, από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη χώρα μας και σε εποχές που όλοι φτύνουν στο κουφάρι της Ελλάδας, αυτοί έχουν ένα καλό λόγο να πουν.
Σε αντίθεση με την εγχώρια υποκουλτούρα που συνεχίζει αβασάνιστα να παράγει στιχογραφικές αηδίες για λουλουδοπόλεμο…