Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ?...

Την Παρασκευή το βράδυ, στην επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη ο Γ. Παπανδρέου έδωσε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, το μέγεθος της προσοχής και της σημασίας, που το ΠΑΣΟΚ αποδίδει στην υλοποίηση της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης, άρα και του ενδιαφέροντος που αποκτούν, εκ των πραγμάτων, οι εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.
«Για μας, ο “Καλλικράτης” δεν είναι μια εκλογική διαδικασία. Είναι μια διαδικασία αναμόρφωσης της Ελλάδας. Για μας, οι υποψήφιοι για δήμους και περιφέρειες δεν φοράνε μια φανέλα για έναν κομματικό αγώνα. Επωμίζονται τις ιστορικές ευθύνες να γίνουν ανατροπείς και καινοτόμοι δημιουργοί μιας διαφορετικής Ελλάδας».

Μόνο και μόνο διαβάζοντας κανείς, το κομμάτι του λόγου στο οποίο αναφέρονται τα διλλήματα και οι αντιπαραθέσεις, που διαμορφώνονται στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, αντιλαμβάνεται την αγωνία, αλλά και τη θέληση του πρωθυπουργού, σε κάθε περίπτωση, να επιλεγούν και να λειτουργήσουν τα καλύτερα και τα ικανότερα στελέχη.
«Στις 7 Νοεμβρίου θα αναμετρηθούν η καθυστέρηση με την πρόοδο, το χθες με το αύριο. Το κομματικό κράτος με την ισονομία και την ισοπολιτεία. Ο μικροελλαδιτισμός, με τον έλληνα πολίτη του κόσμου. Ο εθνικισμός με τον πατριωτισμό…».

Κι όμως, κάποιοι επέμεναν, ως το τέλος, ν΄ αρνούνται την υποψηφιότητά τους, που προτάθηκε από το αρμόδιο κομματικό όργανο, μετά από την διερεύνηση και την εξέταση των δεδομένων, σε κάθε περίπτωση !
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο Γ. Παπανδρέου, φυσικά και δεν μπορεί ν΄ αφήσει το ζήτημα έτσι, φυσικά κι οφείλει ν΄ αντιδράσει, μένοντας πιστός στην άποψή του για το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου και την ανάγκη συστράτευσης όλων των δυνάμεων κι όλου του δυναμικού του ΠΑΣΟΚ γι αυτές.
Εφ όσον το φαινόμενο των αρνήσεων εξακολουθήσει, τότε – όλα δείχνουν – πως από τη Δευτέρα, θα υπάρξουν εξελίξεις και στο κόμμα και στην κυβέρνηση, με διαγραφές στελεχών και απομακρύνσεις υπουργών ή υφυπουργών !

Ο ανασχηματισμός που θα περιορίζονταν στην αντικατάσταση όσων μελών του υπουργικού συμβουλίου παραιτούνταν για να θέσουν υποψηφιότητα για Δήμαρχοι ή Περιφερειάρχες, θα επεκταθεί, καθώς θα συμπεριλάβει την αντικατάσταση και όσων αρνήθηκαν την σχετική πρόταση του κόμματος και μ΄ αυτό ως δεδομένο, δεν αποκλείεται, καθόλου, να επισπευστεί και να γίνει τώρα,
ο μεγάλος και ριζικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης !...

23 σχόλια:

banel είπε...

Υπάρχει κάποια εκτίμηση για τη συγκεκριμμένη στάση των υπουργών που αρνούνται να κατεβούν στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση ; Με ποιες δικαιολογίες λένε όχι ;

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Τρεις είναι κυρίως οι δικαιολογίες τους : Πρώτον πως υποβαθμίζονται, μιας και η θέση του Δημάρχου ή του περιφερειάρχη είναι κατώτερη, λένε, αυτή του υπουργού. Δεύτερο, πως η θητεία τους στην αυτοδιοίκηση, θάναι κουτσουρεμένη, αφού το 2013 θα ξαναγίνουν ,μαζί με τις ευρωεκλογές, εκλογές για δήμους και περιφέρειες. Τρίτον, υποστηρίζουν, πως έτσι όπως συνδέθηκε το θέμα της υποψηφιότητας με τον ανασχηματισμό, όποιος φύγει για να εκτεθεί θα εκληφθεί ως αποτυχημένος στα υπουργικά του καθήκοντα.
Υπάρχει κι ένα τέταρτο, αλλά αυτό τόπε ο δήμαρχος Αθήνας Κακλαμάνης στην τηλεόραση, πως, δηλαδή, οι υπουργοί φοβούνται ότι θα εκλεγούν κι αυτό θα τους αποκόψει από το κοινοβούλιο και την κεντρική πολιτική σκηνή, που είναι η επιθυμία τους...

Ανώνυμος είπε...

Προκλητική συμπεριφορά την ώρα που ο Παπανδρέου έχει βάλει το κεφάλι του στον τροβά, κάποιοι να επιμένουν στην πολυτέλεια νάχουν την ουρά τους απ΄ έξω !

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε τι είναι αυτο που γράφεις για διαγραφές κομματικών στελεχών ; Εδώ για υπουργούς ακούμε

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Φίλε μου των 10.36, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Για το φίλο των 10.41, να σημειώσω πως υπάρχει θέμα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που επιμένουν να θέσουν υποψηφιότητα, ως τάχα ανεξάρτητοι κι αφού το κόμμα έδωσε τη σήριξή του σε άλλον υποψήφιο. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, που δεν είναι πολλές, θα υπάρξουν διαγραφές πριν τις εκλογές !

Ανώνυμος είπε...

Μπόλαρης στην κεντρική Μακεδονία, Περγαντάς στη Στερεά. Μαγκριώτης - Μπατζελή εκτός κυβέρνησης !

Prokas είπε...

Ο Νίκος Παπανδρέου θα διαγραφεί μετά απ΄ αυτά που λέει στο πρώτο θέμα ;

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Οι μυθιστορηματογράφοι μπορούν να γράφουν και να λένε ό,τι θέλουν !

Ανώνυμος είπε...

Την Τρίτη το μεσημέρι ορκίζεται η νέα κυβέρνηση !

bratislava είπε...

Den katalavainw giati prepei o Papandreou na exei panta dikio? Giati ?

Ανώνυμος είπε...

@bratislava : Ο Παπανδρέου είναι Πρόεδρος και πρωθυπουργός, αν έχεις ακουστά.

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε, εσύ κάνεις τις αποκαλύψεις κι οι άλλοι σε κλέβουν. Διάβασε το Newsit.gr

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Η ΘΕΣΜΙΚΟ Η ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ 'ON LINE' ME TO TAXIS, KAI ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΤΟΣΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΟΜΩΣ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΡΓΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Ο ίδιος της 12.51 : γράφει το Newsit στις 12 αυτά που εσύ σήκωσες στις 9 ! Αντιγράφει ακόμα και τους σχολιογράφους !!!

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@ 12.51. Αφήστε την επαγγελματική δημοσιογραφία να οργιάσει !

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά, παραιτήθηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος ; Και που πήγε στο κόμμα του Αυτιά ;

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Αν πρόσεξες, φίλε μου, δεν παραιτήθηκε από μέλος του ΠΑΣΟΚ, απλά γνωστοποίησε τη μη προσέλευσή του στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου. Πρωτότυπη παραίτηση ...αντάξια ενός doctor της Νομικής !

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγαλοδικηγόρος εκμεταλλευτής των απλών εργαζομένων, από τους οποίους εισπράττει χιλιάδες Ευρώ για δικαστικές προσφυγές, περιμένει να τον κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής. Αν υατό δεν γίνει θα ξαναεμφανιστεί στο ΠΑΣΟΚ και θα πει πως από το Εθνικό Συμβούλιο απουσίασε, λόγω εργασίας !

ακυβέρνητος είπε...

To NEWS(H)IT είναι του Ευαγγελάτου; Ρωτάω γιατί:
1) δεν το παρακολουθώ γιατί πονάνε τα μάτια μου
2) δεν ασχολούμαι με τελειωμένους εισαγγελείς και δεν ξέρω...

Π.Μ. είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι αν οι Υπουργοί και τα προβεβλημένα στελέχη τπυ ΠΑΣΟΚ αρνούνται να αναλάβουν τους ρόλους που τους αναθέτει το κόμμα στον αυτοδιοικητικό Καλλικράτη.Το πρόβλημα αυτό λύνεται εύκολα.Η πας ή φεύγεις.Και σ΄αυτά ο Πρόεδρος δεν χωρατεύει.Το πρόβλημα κατά την γνώμη μου ειναι οτι η κόπρος του Αυγεία παραμένει και όζει και οι διάφοροι Αυγείοι ή κρύβονται -οι πλέον επώνυμοι- ή εξακολουθούν να κοπρίζουν τον σταύλο οι υπόλοιποι κοπρίτες ανενόχλητοι.
Ομως τον σταύλο πρώτα τον καθαρίζεις απο τους κοπρίτες και μετά στρέφεις τον Αλφειό να καθαρίσεις και την κόπρο.
Δεν μπορείς να εισπράξεις φόρους με κοπρίτες.Δεν μπορείς να τραβήξεις το κάρο (ανάπτυξη) με γέρους ανήμπορους και χαλασμένους.
Δεν μπορείς σε΄καμμία περίπτωση να εμπνεύσεις φιλοτιμία στους πολίτες με τέτοια δικαιοσύνη,των Ζαγοριανών και των λοιπων Σανιδάδων.Δεν μπορείς να φτειάξεις δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα με συντεχνίες.Δεν μπορείς να αφήνεις ακόμα ανενόχλητους εκατοντάδες χιλιάδες επιδοματίες στον δημόσιο τομέα και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να κοπρίζουν και να απομυζούν ασχέτως χρώματος ή είδους.
Το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα ποτέ δεν ήταν οι τίγρεις αλλά οι ψείρες.Ρωτείστε και τον Μπρέχτ.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

- Ναι Πέτρο, το Newsit είναι του Νίκου Ευαγγελάτου...
- Π.Μ. Βάζεις δύσκολα, αλλά τόσο αληθινά και τόσο αυτονόητα ! Η "επανάσταση" που είπε ο Πρόεδρος...

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά τους Υπουργούς που αρνήθηκαν να κατέβουν΄(Μπατζελή , είναι λάθος να διαγραφούν. Δε μπορεί κανέναν ο Παπανδρέου να αναγκάσει να βάλει υποψηφιότητα παρα τη θέληση του. Νομίζω οτι η Κυβέρνηση σε επίπεδο Υπουργών πρέπει να μείνει όπως είναι, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και δεν υπάρχει λόγος να κάνει τη χάρη στο Mega , που θέλει ντε και καλά ανσχηματισμό

Ανώνυμος είπε...

Διάβασε το παρακάτω άρθρο του Τατούλη, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον…

http://e-rooster.gr/09/2008/933

μας εξηγεί αναλυτικά γιατί πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυβερνήσει… τα χώνει στον ΓΑΠ. Βέβαια αυτά τα έλεγε πριν τις εκλογές του επειδή υπήρχε η προοπτική υπουργοποίησης του. Μετά βέβαια άλλαξε ξανά άποψη και τα έβαλε με τον Καραμανλή. Για να δούμε θα ξαναλλάξει στάση.