Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ !...


Στα πλαίσια της επιδίωξης των ευρωπαίων δανειστών μας να καταδείξουν στους "χρεοκοπημένους έλληνες", τι εστί βερίκοκο, θα γίνει κι αυτό : θα μείνουν υπάλληλοι και συνταξιούχοι του δημοσίου, χωρίς μισθούς και συντάξεις, για κάμποσο χρονικό διάστημα !

Οι Μερκελοσαρκοζήδες τόχουν αποφασίσει να μην δώσουν την 6η δόση σύντομα, αλλά αφού υπάρξει η κωλοστριμούρα ενός μεγάλου τμήματος του λαού, το οποίο, έστω και για λίγες ημέρες θα αντιληφθεί και τα καταλάβει "ποιος τον πληρώνει" !...

Δυστυχώς, όλες οι ενδείξεις συντείνουν προς το γεγονός, πως τα ευρωπαϊκά κέντρα έχουν επιλέξει, την "αναγκαστική" συνέχιση της στήριξης της Ελλάδας, να την συνδυάσουν και να την συνοδέψουν, με το στραπατσάρισμα της οποιασδήποτε αντίληψης και διάθεσης, όχι μόνο για αντίδραση και αντίσταση, αλλά και για απλή αντιλογία, των ελλήνων.

Η χώρα έχει μπει σε μια μέγγενη και η δύναμη σύσφιξής της είναι ανατροφοδοτούμενη από τις εξελίξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο : η επέκταση της κρίσης, που πρωτοέσκασε εδώ, πολλαπλασιάζει τους κινδύνους και τους φόβους των υπόλοιπων λαών, που αντιδρούν στη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, πιέζοντας τις ηγεσίες τους, οι οποίες, με τη σειρά τους, καταπιέζουν τους έλληνες, που επιμένουν να το παίζουν ...αυθάδεις !

΄Ολα όσα διαδραματίστηκαν κι όλα όσα γίνονται με τους εγχώριους πολιτικούς, με τις αφόρητες πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις ταπεινώσεις, που υπέστησαν και υφίστανται, εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο των πάλαι ποτέ "κουτόφραγκων", αφ΄ ενός να πάρουν το αίμα τους πίσω και αφ΄ ετέρου να πουλήσουν πολύ ακριβά τα τωρινά δάνειά τους, απαιτώντας να ενσωματωθεί στους τόκους και ποσοστό από την ελληνική αξιοπρέπεια !

Πρόκειται για την διαμόρφωση ενός σκηνικού μεγάλου, κρίσιμου και εκρηκτικού αδιεξόδου, στο οποίο σκηνικό, γίνονται όλο και πιο δύσκολες, έως ανέφικτες, οι μετριοπαθείς και διαλεκτικές συμπεριφορές, ενώ υποδαυλίζονται οι συγκρουσιακές, ακραίες και αφοριστικές πρακτικές.

Τελικά, τα γεγονότα και οι εξελίξεις, μοιάζουν να δικαιώνουν τις χαρακτηρισμένες ως τραβηγμένες εκτιμήσεις, όσων προέβλεψαν τη σημερινή καμπή, ως την πιο μεγάλη και δύσκολη δοκιμασία για τον ελληνισμό, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον τώρα μπορούμε να δούμε την πολιτική του Γιώργου, πόσο καλα ήξερε να ελίσετε και ολα τα στημενα μαγαζιά φώναζαν ότι τον κάνουν ότι θέλουν με τον πραγματικά ανάλγιτο και χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα απο πολιτικη διαπραγμάτευση τρελαντώνης μιχέλακας φαήλοςκαι οποιοσδίποτε αλλος χωριάτης λιμοκοντορος που θέλει να πάρει εξουσία και να παιξει με τις τύχες μας.Φάτε τον στα μουτρα σας δεξιοι και ακροδεξιοι, που με τη σημαία της εθνικής αξιοπρέπειας νομίζετε ότι γίνετε πολιτική!!!!