Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !...


Την κεντρική θέση, πως η «κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά» είναι η μόνη αξιόπιστη λύση, προωθεί το ΠΑΣΟΚ, σ΄ αυτή την προεκλογική περίοδο.

Τη δύσκολη «αποστολή» να πείσει ότι η πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη αξιόπιστη πυξίδα για τη συγκρότηση κυβέρνησης στις 18 Ιούνη, έχει αναλάβει ο αρχηγός του κόμματος.

Μπορεί μία από τις χαρακτηριστικές φράσεις του Β. Βενιζέλου -«το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει τσόντα κανενός»- να υποδηλώνει ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συνεργαστεί χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο διακυβέρνησης, ωστόσο στην Ιπποκράτους επισημαίνουν με έμφαση ότι η πρόταση για την οργανωμένη αναθεώρηση των δυσμενών όρων του Μνημονίου είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για την υπέρβαση της κρίσης.

«Ούτως ή άλλως η μόνη λύση είναι κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά που την εκφράζει πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις, τις οποίες αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και ισοτιμία - δεν είναι όμως Κεντροαριστερά ο τυχοδιωκτισμός, ο καιροσκοπισμός, η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, το παιχνίδι με τη φωτιά», τονίζεται σχετικά σε κείμενο 14 σημείων πολιτικής υπό μορφήν ερωτήσεων-απαντήσεων που έλαβαν χθες στα χέρια τους προς ενημέρωση στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τον Τομέα Επικοινωνίας.

Στο εν λόγω κείμενο συνοψίζονται οι βασικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την «επόμενη μέρα» και με στόχο την απάντηση στον κίνδυνο της ακυβερνησίας.
Είναι γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα από το εκλογικό αποτέλεσμα του 13% - κάτι που το δυσκολεύει στο να απευθυνθεί και να κάνει τους πολίτες να το «ακούσουν». Στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου διατηρούν πάντως «νησίδες» αισιοδοξίας, εκτιμώντας (βάσει των τελευταίων γκάλοπ) ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του ποσοστού μέσω του επαναπατρισμού «θυμωμένων» ψηφοφόρων.

Ενδεικτική δε της «γραμμής» που υιοθετεί η ηγεσία και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εν όψει του δεύτερου γύρου είναι αφενός το ότι ο Ευ. Βενιζέλος επιμένει σθεναρά στην ανάδειξη της πρότασης των 6 σημείων (προχωρώντας σε εξειδίκευση) και αφετέρου στην «αποκάλυψη» της στάσης των άλλων κομμάτων κατά τους προηγούμενους μήνες.

Δεν ήταν -λέγεται- τυχαία η χθεσινή «έκρηξη» του κ. Βενιζέλου ο οποίος, απαντώντας σε αρνητικά σχόλια για το κούρεμα του χρέους και των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων που άκουσε από τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θ. Βασιλόπουλο, υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Δεν έχει ακόμη καταλάβει κανείς τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης. Οι συζητήσεις για τις πρόωρες εκλογές τον Απρίλη σκλήρυναν στην πραγματικότητα τη στάση της τρόικας, η οποία ζητούσε να περάσουν όλα τα μέτρα πριν από τις κάλπες. Ηταν λάθος που δεν δεχθήκαμε τότε να υπογράψουν όλα τα κόμματα, όπως ζητούσε η τρόικα. Στο τώρα ή ποτέ της τρόικας, εμείς έπρεπε να είχαμε πει όλοι ή κανένας».

Στην ίδια συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους (πλην του ΣΕΒ, που έστειλε υπόμνημα) ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μίλησε διά ζώσης -μετά την αποστολή σχετικής επιστολής του- με τους κοινωνικούς εταίρους για το πώς κατά τη γνώμη του μπορούν να γίνουν βελτιώσεις στις εργασιακές σχέσεις και να μην περικοπούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παράπονο και ξέσπασμα μαζί από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, στον λογαριασμό του στο twitter.
ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ!!! ΕΙΠΑΜΕ ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ.
ΕΜ ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΒΑΓΓΕΛΗ KEEP WALKING ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΜΩς ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΤΖΕΡΗ ΤΗΝ ΕΥΑ ΤΗΝ ΤΟΝΙΑ ΚΛΠ.
-------------

Mε διαφορά λίγων λεπτών ο κ. Πάγκαλος έγραψε δυο φράσεις οι οποίες θα συζητηθούν.

"Το κόμμα μου με αγνόησε τελείως από την στιγμή που εγκατέλειψα την Βουλή", έγραψε ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επι δεκαετίες βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σε ψηφισα στις εσωκομματικες αλλα εγραψε τοτε οτι εισαι κεφαλαιο για το Πασοκ οταν κληθεις να το υπηρετησεις και σαν Αρχηγος του. Σε ψηφισα ομως τωρα εστω και ως μοναδικος υποψηφιος προς χαρην του Πασοκ και το ιδιο εκανα στις 6/5 για τους ιδιους λογους. Οχι ομως και ετσι Βαγγελη εαν αυτο που διβαζω ειναι αληθεια. Να φας ομως τον Ραγκουση προς χαρην του Βαψιμαλια του Ταξιντζη, ενα αξιολογο και νεο Πολιτικο με μοντερνες ιδεες και οχι σαν αυτες των Φωτοπουλων και των φιλων των Ταξιντζιδων Βουλευτων σου, οχι δεν θα σε ξαναψηφισω ουτε εγω ουτε αλλοι 10 του περιβαλλοντος μου που χωρις κανενα προσωπικο κερδος αλλα σαν Ελληνας πολιτης που πιστευω σε κατι σας στηριζω 2 δεκαετιες τουλαχιστον.
------------

Ο Βενιζέλος σκέφτεται να «μετακομίσει» στη Β’ Αθηνών για να κόψει τον Ραγκούση
Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο το βράδυ, πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα όμως, μπορεί να γίνουν, μέχρι την Παρασκευή, οπότε και θα κατατεθούν τα...
ψηφοδέλτια Επικρατείας.

Ανώνυμος είπε...

11:50
Λες "Ο Βενιζέλος σκέφτεται να «μετακομίσει» στη Β’ Αθηνών για να κόψει τον Ραγκούση."
Βάση του σκεπτικού σου, την προηγούμενη φορά που ο Βενιζέλος "μετακόμισε" στο Ηράκλειο Κρήτης, το έκανε για να κόψει τον Κεγκέρογλου ή τον Παρασύρη! Ή και για να προχωρήσω ακόμα περισσότερο στο παρελθόν, όταν ο ΓΑΠ ως πρόδρος του ΠΑΣΟΚ "μετακόμισε" στις εκλογές του 2007 (ή 2004?) στη Θεσσαλονική, το έκανε για να κάψει...το Βενιζέλο! Γιατί πρέπει κάθε φορά που κάποιος κάνει κάτι, αυτό το "κάτι" πρέπει ντε και καλά να έχει μόνο μικρόψυχα (εν προκειμένω μικροπολιτικά) ή και υπονομευτικά κίνητρα? Γιατί βγάζουμε τόσο αβιάστα συμπεράσματα για κάτι του οποίου την πλήρη εικόνα αγνοούμε? Γιατί εντέλει πρέπει να βλέπουμε την μια όψη του φεγγαριού στις κινήσεις ή τις πράξεις των άλλων (πάντα βέβαια αυτή που μας βολεύει) και όχι και την άλλη ή τις άλλες? π.χ. Μήπως σε αυτή την περίπτωση εκτός από αυτό που έγραψες θα μπορούσε να ισχύει και ότι ο Βενιζέλος "μετακομίζει" στη Β' Αθήνας, για να ενίσχύσει το κόμμα του ως αρχηγός του σε μια περιοχή που έχει μεγάλο πρόβλημα συσπείρωσης? Γιατί ντε και καλά σκέφτεται το πρώτο (το δικό σου) και όχι το δεύτερο (το δικό μου)? Γιατί ντε και καλά "σκέφτεται" (μόνο βέβαια το δικό σου) και όχι μπορεί να σκέφτεται (είτε το δικό σου είτε το δικό μου)? Εκτός κι αν είσαι ο εξομολόγος του και σου το έχει ομολογήσει ότι έτσι σκέφτεται, οπότε πάω πάσο, αλλά πες το για να τα μάθουμε κι εμείς οι υπόλοιποι!

Ανώνυμος είπε...

http://www.capital.gr/News.asp?id=1514511

"...Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος έχει στενούς και αδελφικούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι και παραμένουν, παρόλο που «μπορεί αυτή την περίοδο να ζούμε τη δυσαρέσκεια και την απαισιοδοξία και πολλές φορές την αγανάκτησή του"


"...Υποστήριξε, ακόμη, ότι η εργασιακή εφεδρεία και η πρόβλεψη της δανειακής σύμβασης για συγκεκριμένο αριθμό μείωσης του προσωπικού, ήταν σημεία στα οποία επέμενε η τρόικα στη διαπραγμάτευση και τα οποία «εμείς δεν είχαμε αποδεχτεί, αλλά έπρεπε κάποια στιγμή να σταθμίσουμε τα δεδομένα, να δούμε αν πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση για να μειωθεί το χρέος και να λάβουμε τα χρήματα ή αν έπρεπε να επιμείνουμε σε κάτι που θα μπορούσαμε να το θέσουμε στην πρώτη αναθεώρηση της σύμβασης».

"Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι γνωρίζει πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπέρ της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης, «δεν θέλουν όμως να απειλείται η δουλειά τους, η μονιμότητά τους, οι συνταγματικές εγγυήσεις». Όλοι θέλουν να αναδιοργανωθεί η δημόσια διοίκηση και να εκσυγχρονιστούν οι διαδικασίες του κράτους, να υπάρχουν σύγχρονος κώδικας διοικητικής διαδικασίας και διοικητικής οικονομίας και ένα πειθαρχικό δίκαιο που «να χωρίζει την ήρα από το στάρι» προσέθεσε.

Τα πιο πάνω μπορούν να αντιπαρατεθούν με τα εξής πιο κάτω:

"...«Ούτως ή άλλως η μόνη λύση είναι κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά που την εκφράζει πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις, τις οποίες αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και ισοτιμία - δεν είναι όμως Κεντροαριστερά ο τυχοδιωκτισμός, ο καιροσκοπισμός, η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, το παιχνίδι με τη φωτιά», τονίζεται σχετικά σε κείμενο 14 σημείων πολιτικής υπό μορφήν ερωτήσεων-απαντήσεων που έλαβαν χθες στα χέρια τους προς ενημέρωση στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τον Τομέα Επικοινωνίας."


Η μόνη αξιόπιστη πυξίδα;
Μπα, δε νομίζω, κ. Βενιζέλο. Σε πρόλαβαν άλλοι.
Το μόνο που σου έχει μείνει πια είναι να τρέξεις πρώτος να καταγγγείλεις μονομερώς το μνημόνιο στην τρόϊκα πριν σε προλάβει ο Τσίπρας.
Πλειοδοσία λαϊκισμού και δημαγωγίας.
Ευχαριστούμε, δεν θα (ξανα)πάρουμε, ούτε από το έναν ούτε από τον άλλον (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ).

Ανώνυμος είπε...

Θα το γραψω για τελευταιο φορα (οχι οτι θα το διαβασει ή θα ακουσει κανεις) αλλα ετσι για να μεινει καταγεγραμμενο. Οποιο κομμα προσπαθησε να αρνηθει την πολιτικη που υπηρετησε δεν κατορθωσε απολυτως τιποτα, αντιθετα εφερε χειροτερα αποτελεσματα. Οταν Υπουργοι στην προσπαθεια τους να εξεφτελισουν τον Προθυπουργο και Προεδρο τους λεγοντας οτι μονο για αποικια μπορει να ειναι αρχηγος και οτι καταστρεωαμε την χωρα, τι περιμενει να τους ψηφισει ο κοσμος?? αφου την καταστρεψατε γιατι να σας ψηφισουμε για να την καταστρεψετε αλλη μια φορα?? Αν αυτη η τακτικη δεν ειναι τουλαχιστον βλακωδης δεν ξερω τι αλλο μπορει να ειναι.Φαινεται εξαλλου απο τα αποτελεσματα και τα πριν και αυτα που ερχονται.