Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΦΤΑΝΕΙ, ΩΣ ΕΔΩ !...

Θεωρώντας πως η χώρα μας – από ένα σημείο και μετά – έχει μπλεχθεί σ΄ ένα ζήτημα – πρόβλημα, κατ΄ εξοχήν ευρωπαϊκό και κατά κύριο λόγο πολιτικό, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει μια σημαντική, όσο και καθοριστική πολιτική παρέμβαση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Σε επαφές του με τους ηγέτες των κρατών της ευρωζώνης, τις οποίες θα ξεκινήσει άμεσα, θα ξεκαθαρίσει, πως :

1. Η Ελλάδα, με τη νέα κυβέρνησή της, αναλαμβάνει την ευθύνη και την υποχρέωση να παλέψει σκληρά για την αντιστροφή της καταστροφικής πορείας της Οικονομίας, αντιμετωπίζοντας, τόσο τις χρόνιες αιτίες, όσο και τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης.

2. Η τιτάνια αυτή προσπάθεια θα εξελιχθεί, μέσω της εφαρμογής της πολιτικής και των μέτρων, που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης, το οποίο είναι το συμπύκνωμα, τόσο των εμπειριών, όσο και των ιδεολογικοπολιτικών αντιλήψεων του κόμματος που κυβερνά, με την πρόσφατη ισχυρή λαϊκή εντολή.
>>>Διαβάστε περισσότερα...

3. Τα πράγματα έχουν φτάσει σε τέτοιο κρίσιμο σημείο, ώστε δεν είναι δυνατόν η εξέλιξή τους ν΄ αφεθεί άλλο στην αποκλειστική διαχείριση των διαφόρων τεχνοκρατών, της Ευρώπης, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου. Κι αυτό επειδή τα «πράγματα» δεν αφορούν αυτή καθεαυτή την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

4. Το Συμβούλιο Κορυφής θα πρέπει με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα να ξεκαθαρίσει, προς όλες τις πλευρές, πως δεν είναι δυνατόν και δεν θα επιτραπεί, ένα ή περισσότερα κράτη, που συμμετέχουν στην ΟΝΕ, να γίνονται βορά των κάθε είδους κερδοσκοπικών κέντρων, καθώς και των αδηφάγων ΜΜΕ και να υφίστανται μια πρωτοφανή διεθνή λεηλασία, χωρίς να μπορούν ν΄ αντιδράσουν. Θα πρέπει η ηγεσία της Ε.Ε. να παρέμβει σε πολιτικό επίπεδο και ν΄ αχρηστεύσει αυτές τις επιθέσεις – πλιάτσικα !...

5. Αν η χρησιμοποίηση του προβλήματος της ελληνικής οικονομίας, για «άλλους» σκοπούς και επιδιώξεις στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια σκηνή, συνεχιστεί και προσεγγιστεί η …χρεοκοπία, που επισείεται, από κάποιους, τα οδυνηρότερα αποτελέσματα δεν θα υπάρξουν για την Ελλάδα, αλλά για την ζώνη της ΟΝΕ και, βέβαια και για τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων !...

Ο Γ. Παπανδρέου θα ξεκινήσει, άμεσα, περιοδείες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με όλους τους αρχηγούς των κρατών της ΟΝΕ, ενώ σημαντική, όσο και αποφασιστική, θάναι και η παρέμβασή του, στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2010, στις Βρυξέλλες, ακριβώς, με θέμα τα οικονομικά της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: