Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ ΟΙ ΚΟΛΕΓΙΑΡΧΕΣ !

Εκπλήσσοντας – ευχάριστα – την ακαδημαϊκή κοινότητα, η Υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, προχώρησε στο δεύτερο και ουσιαστικό βήμα, στο ζήτημα με τα, περιβόητα, Κολέγια, (το πρώτο ήταν η ακύρωση της ανεκδιήγητης απόφασης του Σπηλιωτόπουλου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, για την παροχή επίσημων αδειών, σε 33 Κολέγια), ξεκαθαρίζοντας, πως για την πολιτεία «…δεν είναι Πανεπιστήμια !...», αλλά μεταλυκειακά «…Κέντρα Ελεύθερων Σπουδών που συνεργάζονται με ιδρύματα του εξωτερικού…».
Και για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία για την πολιτική της κυβέρνησης στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, που ταλάνισε για πολλά χρόνια το χώρο της εκπαίδευσης, η υπουργός ανακοίνωσε, πως το εξής, αυτές οι ιδιωτικές σχολές, που με βάση το Σύνταγμα ανήκουν στην μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά όχι στην ανώτατη, θα πιστοποιούνται και θα αδειοδοτούνται, από το αναβαθμισμένο Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, ενώ η επαγγελματική αναγνώριση των αποφοίτων τους, θα γίνεται από τους διάφορους επαγγελματικούς φορείς, (π.χ. ΤΕΕ), οι οποίοι θα θέτουν και τους όρους κι όχι από το Υπουργείο.

΄Ηδη οι ιδιοκτήτες των «Κολεγίων» αντέδρασαν άμεσα στις ανακοινώσεις της υπουργού και γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, αλλά και στην Ε.Ε.

3 σχόλια:

NikMark είπε...

Επί τη ευκαιρία, κάνα άρθρο για την Θάλεια Δραγώνα θα έχουμε την τιμή να δούμε στο Μπλόγκ σου ή...

Το τελευταίο μου σχόλιο γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε; Περί «Εθνικής Φασιστών»...;

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@ Nik Mark
Κατ΄ αρχή δεν υπάρχει αδημοσιοποίητο σχόλιό σου στο αρχείο. Στο ποστ "εθνική..." έχει αναρτηθεί σχόλιό σου κι έχει απαντηθεί, άλλο δεν έχει έλθει...
Για τη Δραγώνα : δεν έχω πάρει και δεν έχω διαβάσει το βιβλίο... Δεν ξέρω, συνεπώς, αν αυτά που λένε ό, τι γράφει, είναι έτσι ή, όπως η ίδια λέει, δεν γράφονται πουθενά.
Αν επαληθευθεί η ύπαρξή τους δεν έχω, κανένα πρόβλημα, να τα χαρακτηρίσω "βλακείες και προϊόντα σχιζοφρενικής προσέγγισης της ιστορίας...", αλλά, απ΄ την άλλη πλευρά, δεν μπορώ να υιοθετήσω, "ελαφρά τη καρδία" καταγγελίες και αφορισμούς που ξεκινάνε από υπερεθνικιστικούς κύκλους, που βλέπουν την ιστορία απ΄ την απέναντι πλευρά, το ίδιο, όμως, σχιζοφρενικά !...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, θα είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που θα θεωρεί τετραετείς σπουδές 'επιπέδου ΙΕΚ'.