Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΄ΔΩ, ΡΕ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ !...

Η προτροπή απευθύνεται προς τους συντάκτες των 9 αιτημάτων, αυτοχριζόμενους αγροτοσυνδικαλιστές και αυταπατώμενους, πως εκπροσωπούν τον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας.
Η γελοιότητα της σύμπλευσης του κομμουνιστή τραμπάκουλα της Καρδίτσας, με τις δεξιούρες των Σερρών και τα μαζώματα από κάποιους άλλους Νομούς της Β. Ελλάδας, αποτυπώνεται πλήρως, στο κείμενο που εμφανίζει τις διεκδικήσεις τους.
Μόνο τις διευθύνσεις των σπιτιών τους ή τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών τους, για την πληρωμή του μηνιάτικού τους, μαζί με τα extra bonus της τεμπελχανίας τους, δεν σημείωσαν οι ξεσαλωμένοι χαραμοφάηδες, αγροτοπατέρες.

Δεν θέλουν κατοχύρωση του αγροτικού επαγγέλματος, μιας κι όλοι τους , σχεδόν, έχουν κι άλλη δραστηριότητα κι άλλα εισοδήματα (!), ό, τι προμηθεύονται το θέλουν αφορολόγητο, όπως αφορολόγητους θέλουν και τους εαυτούς τους !
Θέλουν χάρισμα των χρεών τους, ακόμα κι αυτών των λίγων, που έμειναν και ρυθμίστηκαν, μετά την διευθέτηση του 2005, ως, τάχα, πανωτόκια.
Θέλουν να συνεχίσουν να δανείζονται …άτοκα και να είναι πλήρως ασφαλισμένοι, χωρίς, όμως, να πληρώνουν ασφάλιστρα !
Η χάρη τους απαιτεί την ανατροπή των κοινοτικών δεδομένων στην Ελλάδα για το διακρατικό εμπόριο, ενώ, μέρες πούναι, θεωρούν ρεαλιστικό το αίτημα για διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων, ταυτόχρονα με τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η περίπτωση της πεντάδας η οποία συνέταξε τις μαλακίες, που τιτλοφορούνται 9 αιτήματα της αγροτιάς, πάει γάντι με το τριώδιο, που οσονούπω αρχίζει και τις απόκριες που έρχονται !

17 σχόλια:

OSTRIA είπε...

αρκετα με τους μασκαραδες!εχουν χασει και τα λιγα δικια που ειχαν.....ιχνος πατριωτισμου μερες που περναμε....

Ανώνυμος είπε...

Έχω κ εγώ μερικά αιτήματα από τους αγρότες:
1)Όλοι αυτοί που κλαίγονται για τις "συντάξεις πείνας" κ ζητούν το διπλασιασμό τους να πληρώσουν τις αντίστοιχες εισφορές γιατί ποτέ δεν έχουν πληρώσει ούτε σεντ.
2)Να επιστρέψουν όλες τις πλασματικές επιδοτήσεις που έχουν πάρει με διπλοζυγίσματα, διπλογραψίμματα κ άλλες πολλές κομπίνες
3)Να πληρώσουν αναδρομικά για την τελευταία 25ετία τους φόρους που αναλογούν στα εισοδήματα τους
4) Να σταματήσουν να εκδίδουν πλαστά τιμολόγια που εκτοξεύουν την λιανική τιμή των οπωροκηπευτικών στα ύψη
5)Να αποζημιώσουν όλους αυτούς που βλάπτονται από το κλείσιμο των δρόμων

Αυτά για αρχή
Παναγιώτης Χριστόπουλος

Pansofix είπε...

θα συμφωνησω με τον φιλο ostria

Βλάσιος Καρσιώτης είπε...

Για το άθρο σου μόνο μια λέξη.
ΝΤΡΟΠΗ.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Υπάρχουν, πάντα, οι "ψάλτες" που μπροστά στα δύσκολα, θα "βήχουν"! Τι να κάνουμε ;

takis ban είπε...

@10.04
Η ντροπή ταιριάζει σ΄ αυτά τα στημένα κομματόσκυλα, που προκαλούν, με τα αιτήματα και τη συμπεριφορά τους, όλο τον ελληνικό λαό ! Και, βέβαια, ταιριάζει και σε κάποιους - ελάχιστους - σαν κι εσένα, που τους επικροτούν, χαιρέκακα και εντελώς ανεύθυνα...

Ανώνυμος είπε...

Η ετερόκληρη συμμαχία που συγκρότησε ο Μπούτας με τις δεξιούς, δεν έχουν καμιά σχέση με τους έλληνες αγρότες και τα πραγματικά προβλήματά τους. Αυοτί δεν ψάχνουν για την εξασφάλιση του μέλλοντος της αγροτικής απασχόλησης, αλλά για την εξασφάλιση της δικής τους αργομισθίας !

boom είπε...

Αυτός ο ανεκδιήγητος Μπούτας, έκανε στο πρόσφατο παρελθόν, συμφωνίες στο Νομό Καρδίτσας κι έδωσε τη Νομαρχία στη Δεξιά ! Το ίδιο, ακριβώς, πάει να κάνει και τώρα, σε άλλο επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Βλάσιος, συμφωνεί να πληρώνονται οι Μπούτηδες και να κάαααθονται, να τα δώσει απ΄ τη τσέπη του !

Ανώνυμος είπε...

Οι βρωμιάρηδες του Προμαχώνα, φτάνουν να ιεροσυλούν και στο έπος του Κιλελέρ, οι χουντοδεξιοί ! Οι επαναστάτες αγρότες στο Κιλελέρ διεκδικούσαν χωράφια για να δουλέψουν κι όχι έτοιμα λεφτά για να τεμπελιάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει έστω κι ένας πραγματικός αγρότης, που πιστεύει ότι τα 9 αιτήματα των αγροτοπατέρων, μπορούν να ικανοποιηθούν ;

Π.Μ. είπε...

Οι αγρότες έχουν προβλήματα, όπως όλες οι κοινωνικές τάξεις που συντίθενται απο εργαζόμενους, μικροεπαγγελματίες,συνταξιούχους,ανέργους,
φοιτητές καιλοιπές αδύναμες εισοδηματικά τάξεις.Μάλιστα τα προβλήματα αυτά ποτέ δεν λύνονται ικανοποιητικά για τις τάξεις αυτές,γιατί απλούστατα κυττώντας μπροστά τους βλέπουν κάποιες άλλες κοινωνικές τάξεις,που είναι βολεμένοι πολύ καλύτερα απ άυτούς και θέλουν να τους μοιάσουν.Γιατί αυτός και όχι εγώ;Η λογική αυτή είναι σωστή όταν απευθύνεται στον εαυτό μας.Πχ είναι λογικό ο ψιλικατζής να θέλει να γίνει καταστηματάρχης,ο αγρότης επιχειρηματίας,ο εργαζόμενος μεγαλοστέλεχος κοκ.Δεν είναι όμως λογικό οι ψιλικατζήδες συλλήβδην να ζητούν απο την κυβέρνηση να γίνουν καταστημάρχες,όλοι οι εργαζόμενοι μεγαλοστελεχη και οι αγρότες αγροτοεπιχειρηματίες.
Οταν γίνεις αγροτοεπιχειρηματίας είσαι αγροτοεπιχειρηματίας και παύεις να είσαι αγρότης,όταν γίνεσαι καταστηματάρχης παύεις να είσαι ψιλικατζής κτλ.Αλλιώς πατάς σε δυό βάρκες.Δεν μπορείς να είσαι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ.Αυτό που έχω αντιληφθεί απο τις κινητοποιήσεις των αγροτών είναι οτι οι αγρότες που διαθέτουν αυτά τα τρακτέρ και τις άλλες αγροτικές μηχανές με τα οποία κλείνουν τους δρόμους,δεν είναι αγρότες αλλά επιχειρηματίες με ακριβό κεφαλαιουχικό εξοπλισμό (πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ)και ανάλογη έκταση αγροτικής γής.
Περουσιακά στοιχεία τα οποία οι εργαζόμενοι μισθωτοί, ούτε στον ύπνο τους δεν πρόκειται ν'αποκτήσουν.Οι παραδοσιακοί αγρότες που ακόμα υπάρχουν δεν έχουν καμμία σχέση με δαύτους και αυτοί είναι που χρειάζονται ενίσχυση όταν παθαίνουν ζημιές,όταν αρρωσταίνουν κλπ.Αλλά αυτοί δεν έχουν τρακτέρ να κλείσουν τους δρόμους άσε που τους έχουν παραμυθιάσει κάτι πονηροί,χοντροί εργατοπατέρες και κάτι άθλιοι γραφειοκράτες στις ενώσεις συνεταιρισμών,οτι καθαρίζουν αυτοί γι'αυτούς.
Ανακατεύουν τεχνηέντως, νέους αγρότες,φτωχούς αγρότες,πλούσιους αγρότες,μισοαγρότες,συνδικαλιστές αγροτοπατέρες, σε ένα σακκί και διεκδικούν αορίστως το δίκιο του αγρότη.
Ε! λοιπόν,Πούστηδες και παλληκάρια δεν είναι το ίδιο και ο κόσμος που σας βλέπει να τον ταλαιπωρείτε ξέρει ποιός είναι ποιός.Ελπίζω και η κυβέρνηση να δείξει τόλμη και σύνεση.Να ξεδοντιάσει το σύστημα που ανέδειξε όλη αυτή την γάγγραινα
των εργατοπατέρων και να μπορέσει να σταθεί αρωγός στους πραγματικούς αγρότες που και δουλευουν και παράγουν και έχουν όρεξη να τραβήξουν το κάρο της αγροτικής ανάπτυξης.

Βλάσιος Καρσιώτης είπε...

Για το άρθρο σου επαναλαμβάνω ότι δεν αξίζει να αναφερθώ. Είναι κατάπτυστο και προσβλητικό για αυτόν που έγραψε.
Θυμηθείτε όμως, όλοι οι σχολιογράφοι, ότι πέρυσι τέτοιο καιρό άλλη ήταν στάση τους.
Θυμηθείτε τον Χατζηγάκη, όταν η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση και όταν ήταν κυβέρνηση.
Θυμηθείτε την Μπατζελή πέρισυ στα μπλόκα των αγροτών να τους χαϊδεύει, φέτος να τους βρίζει.
Θυμηθείτε τον σημερινό πρωθυπουργό, πέρυσι να τρώει χημικά στην 'εκτρατεία' των Κρητών και φέτος να γυμνάζετε όταν ο Βούλγαρος συναντούσε αγρότες.
Θυμηθείτε, προκύπτει από ανάρτηση σας, ότι οι πρώτοι αγρότες που έστησαν μπλόκα ήταν εσωκομματικοί αντίπαλοι της Μπατζελή στην Φθιώτιδα.
Αν αυτά είναι "βήχας", τότε μάλλον είσαι 'καμμένος'.
Σίγουρα είναι απαράδεκτο μια κοινωνική όμάδα να κλείνει την ελέυθερη διακίνηση άλλων ομάδων, όσο δίκαια αιτήματα και αν έχουν.
Όσοι δεν φορούν παρωπίδες, οφείλουν να καταγγέλλουν και να προσπαθούν να δορθώσουν τα αίτια τέτοιων φαινομένων, όπως ο άκτρατος λαϊκισμός, ο κομματικός φανατισμός, η με κάθε τίμημα κομματική εκμετάλευση και εξαπάτηση κοινωνικών ομάδων, και όχι τα αποτελέσματα αυτών.
Γράφει, σωστά ο Π. Χριστόπουλος, για κομπίνες, διπλοζυγίσματα, διπλογραψίματα και άλλα πολλά.
Ας ψάξουμε ποιοί επέτρεψαν, υπόθαλψαν και παρεκίνησαν τα φαινόμενα αυτά και από εκεί να ζητήσουμε ευθύνες.
Όλοι θα βάλουμε πλάτη.
Όχι όμως να βρίσκουμε εύκολα θύματα και να βρίζουμε, γιατί ένα στοιχείο του Έλληνα είναι η ευγένεια, ο σεβασμός και το φιλότιμο.
Και όλα αυτά πάντα υπεύθυνα και επώνυμα.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Ευτυχώς, εσύ - κύριε εκπαιδευτικά - δεν βρίζεις, χρησιμοποιώντας κόσμιους χαρακτηρισμούς όπως π.χ. "κατάπτυστο" κλπ
Επί της ουσίας, τώρα, το άρθρο δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της αγροτιάς, τα αίτιά τους και τις διαχρονικές κοροϊδίες της πολιτείας και των πολιτικών. Αυτά έχουν θιγεί σε άλλες αναρτήσεις...
Εδώ ασχολούμαστε με το ποιοι είναι αυτοί που διαμόρφωσαν τα 9 αιτήματα, των 20, όπως λένε μπλόκων και κυρίως, με το τι ζητάνε.
Επ΄ αυτών συνεχ'ιζεις να "βήχεις" !...

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ...ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΡΕΠΩ!!!!ΡΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΤΕ!!ΓΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΑΡΑΚΙ....ΡΙΧΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ρώτησαν σε δελτίο του Mega αυτό το νέο φρούτο τον Γκανή, γιατί κλείνουν τους δρόμους κάθε Γενάρη-Φλεβάρη. Απάντηση: Και πότε να τους κλείσουμε; Τον Αύγουστο που ο κόσμος είναι διακοπές;
Δηλαδή δεν έχει νόημα να τους κλείσουμε αν δεν πρόκειται να παιδευτείτε!!! Το θέμα μας δεν είναι πότε θα πάρουμε λεφτά. Το θέμα είναι να γίνεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά.
Και με την ειρωνεία και την θρασύτητα ενός ψευτόμαγκα που πουλάει εφέ γιατί πίσω του είναι παρατεταγμένα 500 τρακτέρ.
Πρόταση: Όποιος πολιτικός, οποιουδήποτε κόμματος και σε οποιαδήποτε εποχή παρουσιάζεται στα μπλόκα, να τον περιμένουμε έξω από τη Βουλή και να του σερβίρουμε αυγά και γιαούρτια.
Αρκετά. Φτάνει πια με αυτό το χιλιοπαιγμένο εργάκι που όσο πάει γίνεται και πιο κακόγουστο...

Ανώνυμος είπε...

ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΓΡΟΤΕΣ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΕΧΕΤΕ ΞΑΦΤΙΛΗΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ.ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΑΚΡΗΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΥΠΑΛΑΛΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΗ ΤΙΠΟΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ...ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ??????ΡΟΜΠΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ.......