Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΡΑΓΙΣΕ !...

Τα λεχθέντα από τον πρωθυπουργό στο διάγγελμα της Τρίτης έπαιξαν το ρόλο τους σε επίπεδο ευρωπαϊκών οργάνων κι υπήρξε το πολυπόθητο «ναι» στο Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης, δεν έμειναν, όμως δυστυχώς, μόνο σ΄ αυτό. Τα μέτρα που μπουμπουνήθηκαν ξαφνικά, πάγωσαν τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από επί μέρους αριθμούς και στοιχεία, πέρα από τις όποιες οικονομικές επιπτώσεις τους.
Υπήρξε ζημιά στο κυρίαρχο χαρακτηριστικό της σχέσης, που είχε δημιουργηθεί και παρέμεινε, ακόμα, ανάμεσα στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και της μεγάλης πλειοψηφίας των ελλήνων : σ΄ αυτό της εμπιστοσύνης !...

Μπορεί να υπάρχει η κατανόηση της έκτασης των προβλημάτων και της βαρύτητας των πιέσεων, πλην όμως, το γυαλί ράγισε, ως αποτέλεσμα και της τακτικής, που ακολουθήθηκε, σχετικά με την ενημέρωση της κοινής γνώμης και τον προσανατολισμό της.
Πρόκειται για εξέλιξη, η οποία θα επιδράσει πολλαπλά στη συνέχιση της κυβερνητικής δραστηριότητας, φυσικά με δυσμενείς συνέπειες. Με την καχυποψία να θρονιάζεται, πλέον, ως κυρίαρχο γνώρισμα κάθε προσέγγισης και εκτίμησης του κυβερνητικού έργου, το αύριο δεν θα μοιάζει, σχεδόν σε τίποτα, με το χθες. >>>Διάβαστε τη συνέχεια...

Το «πάγωμα των μισθών» και η «αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης» δεν επισκιάζουν μόνο τα υπόλοιπα μέτρα, που λήφθηκαν ή θα ληφθούν, σε καθαρά οικονομικό επίπεδο, τα οποία συγκροτούν το λεγόμενο «οικονομικό πακέτο» και κινούνται, εν πολλοίς, προς την σωστή κατεύθυνση, όπως π.χ. την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ρίχνουν την επιβαρυντική σκιά τους και στις πολιτικές πρωτοβουλίες, που εξελίσσονται και σε άλλους τομείς.
΄Άλλωστε, όπως κατά κόρο έχει υποστηριχθεί και αναλυθεί, η αναγέννηση της χώρας, επιδιώκεται με – προγραμματικά - πολιτικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις σ΄ όλα τα επίπεδα κι όχι, μόνο, στο οικονομικό. Υπ΄ αυτό το πρίσμα οι δράσεις στα ζητήματα της διοικητικής διάρθρωσης της χώρας, της καταπολέμησης της διαφθοράς, της εξυγίανσης της Δικαιοσύνης και πολλών άλλων, τίθενται αντιμέτωπες με την αυξημένη δυσπιστία της κοινωνίας.

Κι όλ΄ αυτά για δυο μέτρα ; Ναι, για δυο μέτρα, τα οποία, όμως, είχαν αποκτήσει τα χαρακτηριστικά των «ταμπού», τόσο από την καταχρηστική χρησιμοποίησή τους στο παρελθόν, όσο και από την κατηγορηματικότητα με την οποία το ΠΑΣΟΚ, είχε αποκλείσει, όχι μόνο προεκλογικά, αλλά, φευ, και μετεκλογικά, τη λήψη τους !...

8 σχόλια:

Π.Μ. είπε...

Αγαπητέ Λογοπλόκε
Καί το πάγωμα των μισθών, εαν γίνει όπως πρέπει και η αύξηση των ορίων ηλικίας αν γίνει όπως πρέπει, δεν αρκούν να ραγίσει το γυαλί.Ο περισσότερος κόσμος δεν τρέφει αυταπάτες ούτε για την οικονομία ,ούτε για το συνταξιοδοτικό.
Τα ταμπού είναι ευχής έργον να σπάνε ακόμα και αν επαπειλείται το ράγισμα του γυαλιού.Είπαμε όμως, αν γίνουν όλα όπως πρέπει.
Αν δεν γίνουν όπως πρέπει τότε όχι μόνον ράγισμα βλέπω,αλλά κομμάτια και θρύψαλλα.Γι'αυτό ας κάνουμε λίγη υπομονή.Το όλο έργο είναι Ηράκλειο και θα χρειασθούν και οι δώδεκα άθλοι για να καθαρίσουμε.Αρα και χρόνος.Ακόμα τα φίδια προσπαθεί να πνίξει που του βάλανε πρίν ξεκινήσει την θητεία του.Επεται συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη για άλλη μια φορά : " Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα .... "

Ανώνυμος είπε...

Τα μέτρα είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα για τους Ευρωπαίους.Τι 1,5% αύξηση τι μηδέν.Οσο για υπόλοιπα περίμενε και θα δείς που θα καταλήξουν .Χρόνο κερδίζει ο ΓΑΠ που είναι με το πιστόλι στον κρόταφο.Το μεγάλο παιχνίδι είναι το φορολογικό.Περιμένουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΛΕΠΩ ΑΚΟΜΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ΩΡΑΙΑ !!!ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ...ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ? ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ,ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ναί φίλε περιμένω το φορολογικό.Το πρόβλημα των ελειμμάτων και του χρέους στην Ελληνική οικονομία είναι πρόβλημα εσόδων.
Ο Αλογόσκούφης προσπάθησε να καλύψει τα έσοδα μόνο με τούς μισθωτούς και συνταξιούχους τους οποίους ξέσκισε στην κυριολεξία και απάλλαξε τις τάξεις πού υποστηρίζουν την ΝΔ δηλ. τράπεζες,επιχειρήσεις,παπάδες,offshore,(γιατροί,δικηγόροι,μηχανικοί,έμποροι,εργολάβοι,επιτηδευματίες,κλπ.
Θυμήσου μόνο τι έγινε όταν προσπάθησε τα βάλει 1000 ευρώ φόρο στους ελέυθερους επαγγελματίες.
Οσο για τον καπιταλισμό που επικαλείσαι ,την στιγμή που συμμετέχεις στην ΟΝΕ οι κανόνες του παιχνιδιού είναι αυτοί.Τι προτείνεις λοιπόν.Να μείνουμε η να φύγουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑ ΕΔΩ ΜΑΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΦΙΛΙΚΑ, ΕΣΟΔΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ Π.Χ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΥΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΠΟΤΕ ΣΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΕΙ ΠΑΛΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΣ ΠΟΣΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ? 300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΠΑΣΟΚ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΙ ΧΑΝΕΙ ΜΕ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 00:17
΄Εχω τη γνώμη φίλε, ότι έχεις τεράστια σύγχυση με τα θέματα που καταπιάνεσαι και δεν είσαι σε θέση να παραδώσεις μαθήματα. Μπερδεύεις έμμεσους φόρους, ΦΠΑ που πληρώνουμε όλοι και εξαρτώνται από την ανάπτυξη με τους άμεσους που είναι ο φόρος του εισοδήματος του καθενός. Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί δεν πρέπει να πληρώνουν φόρο ή να πληρώνουν λιγότερο ανάλογα με το εισόδημά τους α) τα διανεμόμενα κέρδη από τις επιχειρήσεις β) οι παπάδες γ) οι διάφοροι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, εργολάβοι, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, έμποροι, κομμώτριες, offshore, μεγάλη ακίνητη περιουσία, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες γενικώς, διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων, δικαστές, βουλευτές, εφοριακοί, κλπ. Αυτά τα λεφτά λείπουν από τον προϋπολογισμό.
Ρίξε μια ματιά στα εισοδήματα που δηλώνουν κάθε χρόνο και σύγκρινέ τα με αυτά που δηλώνουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι. ΄Ασε που οι περισσότεροι από τους παραπάνω εκτός του ότι κάνουν καραμπινάτη φοροδιαφυγή κλέβουν και το ΦΠΑ που το πληρώνει ο καταναλωτής αφού επιμένεις τόσο πολύ στην ανάπτυξη.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ, Ο ΛΟΓΟΣ ΑΠΛΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΕ, ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ ΜΕ ΜΕΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ...