Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ, ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !...

Όταν υποχρεώνεσαι, ως κυβέρνηση, ν΄ ασκήσεις άλλη πολιτική απ΄ αυτή που διακήρυξες προεκλογικά, δεν θεωρείται, πως είσαι και στα καλύτερά σου. Τα πάντα σ΄ αυτήν την περίπτωση μετράνε κι έχουν τη σημασία τους, όπως π.χ. ο τρόπος που δικαιολογείς την συμπεριφορά σου, οι στόχοι που θέτεις για επίτευξη, το όραμα που δίνεις στο λαό, πάνω απ΄ όλα, όμως, τα μέτρα που λαμβάνεις.
Το ΠΑΣΟΚ με το που σχημάτισε τη κυβέρνηση, κλήθηκε να διαχειριστεί μια χρεοκοπημένη οικονομία με το – πραγματικό – χρέος, ίσαμε δύο ΑΕΠ και το έλλειμμα να προσθέτει σ΄ αυτό (το χρέος), περί τα 30 δις € το χρόνο !

Δυο πράγματα υποχρέωσαν, ουσιαστικά, το Γ. Παπανδρέου να «βάλει νερό στο κρασί του» : η εκτίναξη του ελλείμματος, (στο 12,7%) και η αντιμετώπιση της Ελλάδας από τις λεγόμενες διεθνείς αγορές, διάβαζε διεθνή κερδοσκοπικά κέντρα. Οι πόροι, που έπρεπε να εξοικονομηθούν, ήταν τεράστιοι και το κόστος του νέου δανεισμού, καθίστατο υπέρογκο.

Η Ε.Ε. είχε πολλούς λόγους για να ενδιαφερθεί και να παρέμβει, με σημαντικότερο την πορεία του Ευρώ. Ο «κάλος», που πάταγε στο πόδι της Ελλάδας, άκουγε στο όνομα κονδύλια για το ΕΣΠΑ και τις επιδοτήσεις του αγροτικού τομέα : κάμποσες δεκάδες δις €.

Χθες στις Βρυξέλλες ένας δεύτερος Παπανδρέου, οδήγησε τους ευρωπαίους, (27 αυτή τη φορά) σε αποφάσεις στήριξης του παρόντος και του μέλλοντος της Ελλάδας. Επί Ανδρέα τη χώρα την έπνιγε η υπανάπτυξη, τώρα, επί Γιώργου, ο κίνδυνος ήταν η χρεοκοπία.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Ουσιαστική διαφορά : τότε στα περίφημα ΜΟΠ, οι ευρωπαίοι της εποχής ήταν πιο γαλαντόμοι και πολύ λιγότερο ελεγκτές, σήμερα η ασπίδα έναντι των διεθνών τοκογλύφων, και το σωσίβιο απέναντι στο ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, προσφέρονται ακριβά (σε μέτρα) και με αυστηρή επιτήρηση. Οι «κουτόφραγκοι» έχουν πονηρέψει πλέον !...

Η σκληρή συμπεριφορά των εταίρων, σαφώς κι έχει να κάνει με ό, τι έγινε στην Ελλάδα την περασμένη πενταετία. Τα έργα κι οι μέρες της νεοδεξιάς εξόργισαν την Ε.Ε. και καταρράκωσαν την όποια αξιοπιστία της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ «πληρώνει», πολλαπλά, τις εγκληματικές πολιτικές του Καραμανλή και του νεοδημοκρατικού συρφετού (*), και στο εσωτερικό, αναγκαζόμενο ν΄ ακυρώνει βασικά σημεία του προγράμματός του και στο εξωτερικό, όπου ο Γ. Παπανδρέου υποχρεώνεται να διαπραγματευτεί σκληρά, ευρισκόμενος, συνέχεια, σε αμυντική και απολογητική θέση.

Η διαμορφούμενη κατάσταση οδηγεί σε πολύπλευρες διεργασίες, προσέγγισης και κρίσης, το λαό και την κοινωνία, που καλούνται να συμμετάσχουν, αλλά και να συνεισφέρουν. Τα πράγματα δεν είναι καλά, η κριτική φουντώνει, ο θυμός μεγαλώνει, η ελπίδα συρρικνώνεται… Δεν εκλείπει, όμως !...Όλα δείχνουν, πως υπάρχει, ακόμα, πίστωση χρόνου προς τη νέα κυβέρνηση και κατανόηση για τη δυσχερή θέση που βρέθηκε.
Το γεγονός αυτό, (ως εκτίμηση…), μεγαλώνει, κατά πολύ, τις απαιτήσεις για σωστή, μετρημένη και υπεύθυνη άσκηση των κυβερνητικών πολιτικών και, φυσικά, ψηλώνει τον πήχη των προσδοκιών, για ουσιαστικά και χειροπιαστά αποτελέσματα…

------------------------
(*)
Ο καταστροφικός για την Ελλάδα γαλάζιος συρφετός, συμπεριλαμβάνει όλη την σημερινή ηγετική ομάδα της νεοδημοκρατίας και τον – τυπικά και ουσιαστικά – επίγονο του Καραμανλή, Σαμαρά, ο οποίος έχει το θράσος να κάνει κριτική και να το παίζει και προστάτης του …λαού !...

12 σχόλια:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

…..’’Του ‘σπάγαν πλάκα’’…., δάκρυζε….,
ηλίθιοι ψευτομάγκες….,
σβάρνα τους δρόμους…., λεύτερος….,
σπίτι του οι παράγκες….!

Αρχίναγε το ‘’κήρυγμα’’…..
και έφτυνε ‘’τα πάντα’’….,
πολιτικούς, θρησκέμπορους,…..
που ‘’όλα’’ για τα φράγκα….!

‘’Θρήσκοι’’ αυτοί…., στραβόδοξοι….,
μαζόχια ψηφοφόροι….,
κι όμως…., τρελό τον έλεγαν….,
υποταγμένοι ‘’φλώροι’’….!

Ώσπου, μια νύχτα, φτύνοντας
‘’κόσμο’’ και ‘’λογική’’ του….,
φιλί στον Ήλιο έστειλε
και πήγε ‘κει η ψυχή του….!

Κι από ψηλά τους έριχνε
φάσκελα….. με άσπρο γέλιο….,
του Πάπα και του Καίσαρα
που ‘τρωγαν το φραγγέλιο….!.....

Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

Λεωνίδας Ματ. είπε...

Ακόμα και όταν προσπαθείς να φανείς σοβαρός, δεν κρύβεις τον ανερμάτιστο φανατισμό σου και την εργολαβία να κάνεις το άσπρο μαύρο.
Για όλα κάποιος άλλος φταίει.
Άλλοτε ό Καραμανλής, άλλοτε η δεξιά άλλοτε ή νεοδεξιά άλλοτε ο Σαμαράς άλλοτε οι ξένοι.
ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ.
Λες και η ιστορία αυτού του τόπου ξεκινά από τις 7 Μαρτίου 2004.
Πρίν δεν έγινε τίποτε κακό.
Όλα καλά. Όλα τέλεια.
Μέχρι τότε δεν διογκώθηκε κανένα χρέος. Δεν υπήρξε καν χρέος, δανείζαμε κιόλας.
Μέχρι τότε δεν υπήρξε καμία ανοργανωσιά. Το κράτος λειτουργούσε υποδειγματικά.
Μέχρι τότε δεν έγινε καμία διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Η 'ταρίφα' των δώρων, κατά τον πατέρα Παπανδρέου, ήταν μόνο 500 εκατομύρια.
Μέχρι τότε δεν ληστεύθηκε κανένα ταμείο. Η χρηματοδότηση του χρηματηστηρίου από τα ταμεία σε φούσκες δεν έγινε ποτέ.
Μέχρι τότε οι εισροές κοινοτικών πόρων πήγαιναν όλα για ανάπτυξη. Η προσπάθεια για δημιουργία 'νέων τζακιών' ήταν στην φαντασία δεξιούρων.
Μέχρι τότε καμαρώναμε για την εξωτερική μας πολιτική.
Τα Ίμια και ο Οτσαλάν συνέβησαν στον ύπνο μας.
Μέχρι τότε δεν έγινε κανένα απολύτως σκάνδαλο. Ο Τσουκάτος λέει ψέματα ότι έδωσε ένα εκατομύριο από τα ταμεία της Siemens στο ΠΑΣΟΚ. Ο Roco δεν ήταν υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Το C4I δεν υπογράφηκε από κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Δεν υπήρξε καμία υπερκοστολόγηση στα όπλικά συστήματα. Δεν παραγγέλθηκαν από τον Τσοχατζόπουλο τα γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν.
Μέχρι τότε βασίλευε η αξιοκρατία, το ενδιαφέρον για τον λαό. Απόδειξη το 'Τσοβόλα δώστα όλα'.
Λογοπλόκε είσαι προφανώς νέος και κάνεις ότι δεν θυμάσαι τι συνέβαινε παλαιότερα.
Είσαι προφανώς όργανο της προπαγάνδας εκείνης που προσπαθεί να διατηρεί επιλεκτικές και παραποιημένες αναμνήσεις.
Πράγματι "κάπως έτσι έχουν τα πράγματα".
Προσωπικά εύχομαι να πάει καλά ο Γιώργος και να ξεριζώσει όλα τα κακώς κείμενα που φύτεψε και ανάθρεψε ο πατέρας του.
Δεν θα με πειράξει αν δεν αναρτήσεις το σχόλιο αυτό.
Δεν είναι δα και η πρώτη φορά που ασκείς λογοκρισία.
Είπαμε επιλεκτική πληροφόρηση, επιλεκτική μνήμη, επιλεκτική κρίση.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@ Λεωνίδα Ματ.
Δεν ξέρω ποιος "δικαιούται" τον χαρακτηρισμό του φαναντικού και του μονοδιάστατου, πάντως εγώ δεν μπερδεύω τα πράγματα, ούτε φορώ παρωπίδες, ούτε κρύβω τίποτα ! Δεν υποστήριξα, ούτε εγώ, πως το χρέος δημιουργήθηκε μετά το 2004. Δεν έχω την άποψη πως για όλα φταίνε οι άλλοι και ποτέ οι έλληνες. Δεν φρονώ πως όλα, πριν, επί ΠΑΣΟΚ, έγιναν τέλεια, πως δεν υπήρξαν λάθη, λαμογιές, κλεψιές κι ό, τι άλλο χαρακτηρίζει το ελληνικό κράτος και τους, εκάστοτε, διαχειριστές του.
Την εθελοτυφλία την έχεις εσύ, φίλε μου, όταν το 2010, αναφέρεσαι σε γεγονότα 2 και 3 δεκαετίες πίσω, τα οποία έγιναν, κρίθηκαν, κατακρίθηκαν και πολιτικά τιμωρήθηκαν και, εν πάσει περιπτώσει, μετά την εξέλιξη του 2000, οι επιπτώσεις τους στην πορεία της χώρας, περιορίστηκαν κατά πολύ.
Ο Γ. Παπανδρέου, πέρα από το στενό οικονομικό πρόβλημα, αναφέρεται και σε χρόνιες αιτίες της ελληνικής μιζέριας,όπως είναι η διαφθορά, οι δομές, οι νοοτροπίες, οι λειτουργίες. Σαφώς κι αυτά δεν αποδίδονται μόνο στη δεξιά ή τον Καραμανλή, έχει ξεκαθαριστεί, πως αφορούν όλους.
Πως να το κάνουμε, όμως, η σημερινή οξύτητα της κατάστασης, οφείλεται στις πολιτικές της 5ετίας !...

Ανώνυμος είπε...

@ Λεωνίδας Ματ.
Κατηγορείς τον Λογοπλόκο για προπαγάνδα και επιλεκτική μνήμη, τη στιγμή που περιφέρεις αυτούσια τη μπαγιάτικη και αηδιαστική προπαγάνδα της ΝΔ.
1) Το 1993 ο Α. Παπανδρέου δήλωσε ότι πρέπει να μειώσουμε το χρέος αλλοιώς θα μας καταστρέψει. Ποιό χρέος; Αυτό που διπλασίασε ο Μητσοτάκης την τριετία που κυβέρνησε με τη βοήθεια των αριστερών κομμάτων. ΄Αλλωστε είναι κλασσική η συνταγή της δεξιάς να δανείζεται χρήματα και να χαρίζει φόρους στις τάξεις που την υποστηρίζουν προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Με το νοικοκύρεμα των οικονομικών στοιχείων μπήκαμε και στην ΟΝΕ. Συνεχίζοντας την ίδια εγκληματική πολιτική η νεοδεξιά του Αλογοσκούφη και του Καραμανλή μας έφερε στα πρόθυρα της σημερινής χρεωκοπίας.
2) Ουδέποτε ο Α. Παπανδρέου μίλησε για 500 εκατομμύρια δώρο. Αυτά είναι ηλίθια προπαγάνδα της δεξιάς. Από πού προκύπτει αυτό;
3) Η λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων έγινε από τους Κουρήδες, τους Αλογοσκούφηδες και τους υπόλοιπους με τα δομημένα ομόλογα και όχι από την επένδυσή τους στο χρηματιστήριο ή τα σταθερά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.
4) Μια που μπερδεύεις και την εξωτερική πολιτική, τι ήθελες στα ΄Ιμια π.χ. να κάνουμε πόλεμο με τους Τούρκους τον οποίο θα χάναμε και θα γυρίζαμε 100 χρόνια πίσω; ΄Αλλωστε εσύ Ελληναρά μου θα την είχες κοπανήσει για Λονδίνο. ΄Οσο για τον Οτσαλάν, η προβοκάτσια του παρακράτους έχει κοντά ποδάρια. Γιατί δεν αναφέρεις τίποτε για την κατάληψη των πρεσβειών μας από Κούρδους εντός τριών ωρών από την ανακοίνωση της σύλληψης του Οτσαλάν από τους Τούρκους;
5) Ο Τσουκάτος πήρε 500.000 ευρώ (και όχι 1.000.000 όπως αναφέρεις) και λέει πως τα έδωσε στο κόμμα. Ο Μητσοτάκης πήρε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ από τον Αλαφούζου 1.500.000 δολλάρια και πολλά άλλα εκατομμύρια μέσω της ΜΑΥΟ των εφοπλιστών και από τη ΣΗΜΕΝΣ. ΄Αλλωστε το σκάνδαλο ΣΗΜΕΝΣ είναι καθαρά υπόθεση της ΝΔ π.χ. παραλαβή C4I διότι οι μίζες πέφτουν πάντα κατά την παραλαβή του συστήματος και ποτέ στο στάδιο του διαγωνισμού διότι συμμετέχουν κι άλλοι.
6) Από πού προκύπτει ότι ο Roco είναι ο Μαντέλης κι ότι έγινε υπερτιμολόγηση οπλικών συστημάτων;
Ολόκληρη εξεταστική κάνατε και δεν προέκυψε τίποτε.
7) Ο Τσοχατζόπουλος φταίει που γέρνουν τα υποβρύχια;

Η προπαγάνδα της δεξιάς για τα παραπάνω θέματα είναι ηλίθια και δεν πιάνει πιά. Καταστρέψατε μια χώρα τα 5,5 χρόνια που κυβερνήσατε ως επίσης έγινε και το 1990-93 και πάντα καλείτε το ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί τα ερείπια που αφήνατε. Αυτή τη φορά θα κάνετε πολλάαααααα να επανέλθετε στην εξουσία αν δεν διασπαστείτε εν τω μεταξύ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, τη χώρα δεν την οδήγησαν στη χρεοκοπία οι κερδοσκόποι, ούτε οι ιμπεριαλιστές. Την οδήγησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ,ανέλαβαν το χρέος στο 21% το 1981 και το πήγαν στο 100% το 1989, ανέλαβαν υγιεί ασφαλιστικά ταμεία και ο Σημίτης τα οδήγησε να χάσουν το 85% των αποθεματικών τους στο χρηματιστήριο, αν συνυπολογίσουμε τις ορδές των αγράμματων πρασινοφρουρών που έβαλαν στο δημόσιο σε συνάρτηση με τα απίστευτα χρήματα που έδωσαν, κάτω απ το τραπέζι, σε διάφορους λαμογιοδημασιογράφους για να τους λιβανίζουν...οι κλεφταράδες του ΠΑΣΟΚ είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την σημερινή τραγωδία...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@11.58
Αυτά τα πράγματα, φίλε, είναι με το όνομά ΣΟΥ κι όχι με τ΄ όνομά τους. Εσύ δεν ξέρεις τίποτα για Μητσοτάκη, για Καραμανλή, για Αλογοσκούφη, για Βουλγαράκη, για Ρουσόπουλο, για δομημένα ομόλογα, για Βατοπέδιο, για κουμπάρους κλπ, κλπ.
Δεν έχεις διαβάσει, ούτε καν ακούσει, την έκθεση της Ε.Ε. για τις απατεωνιές μέσα στην νεοδεξιά πενταετία...
Δεν έχεις αντιληφθεί, πως το έλλειμμα πήγε στο μεγαλύτερο ύψος, χωρίς στη χώρα νάχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ !
Το ό,τι μιλάς για "αποκλειστικότητα" δείχνει πόσο σοβαρή είναι η περίπτωσή σου...

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε,
Απορώ πώς αφήνεις μερικούς αγράμματους να μπαίνουν σ' αυτό εδώ το blog και να περιφέρουν την ηλίθια προπαγάνδα της δεξιάς προσδοκώντας ότι θα μπορέσουν να πείσουν σοβαρούς ανθρώπους που γράφουν εδώ κι έχουν κάτι να πουν.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@12.29
Τσιγκλάω τ΄ αντανακλαστικά σας !

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Ανώνυμος είπε...

@ 14:37

Αυτοί σου φταίξανε ?

Και όχι αυτοί

που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα,
που διόρισαν τα τσιράκια τους,
που πούλησαν δημόσια γή,
που κάλυψαν το λαθρεμπόριο καυσίμων,
που φοροδιέφυγαν χρησιμοποιώντας offshore ενω εσύ μάτωνες να πληρώσεις τους φόρους σου,
που ...
που ...

Μάλλον δεν έχεις δίκιο.

Αυτά που μας κλέψανε οι παραπάνω αγύρτες
πρέπει να δανεισθούμε για να τα ξεπληρώσουμε
Σε λάθος ανθρώπους ρίχνεις τις ευθύνες.
_______________________

Δές και το παρακάτω

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&id=36455

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που βιώνουμε σήμερα, δεν είναι αποτέλεσμα κακής διακυβέρνησης της Ν.Δ. μόνο. Είναι αποτέλεσμα της αποφράδας χρονολογίας 1981 κατά την οποία η Ελλάδα διά του αείμνηστου εγκατέλειψε το δόγμα "ξοδεύω μόνο όσα βγάζω" και υιοθέτησε το δόγμα "Τσοβόλα δόστα όλα", γνωστό μέχρι τότε και ως "μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δόστε"! Απο τότε οι πολιτικοί ηγετήσκοι κάνουν ότι θέλει ο "λαός" και όχι οτι πρέπει για το λαό! Ο ένας πετούσε τα κάστανα στη χούφτα του αλλου και τελικά έμειναν στη χούφτα εκείνου που επιθυμούσε διακαώς να γίνει ο τρίτος Πρωθυπουργός της "οικογένειας" έναντι οποιουδήποτε τιμήματος! Και ο Κωστάκης του είπε... πάρτα.......

Ανώνυμος είπε...

Βρε Λογοπλόκε θαυμάζω την υπομονή σου. Κάθεσαι και διαβάζεις την κάθε ασυναρτησία και μπαίνεις στον κόπο να απαντήσεις;
Όλες αυτές οι απίστευτες λοβοτομημένες δεξιούρες του κερατά έχουν καταπνίξει τα blogs και τα φόρουμ αναρτώντας απίστευτες σαχλαμάρες για να γεμίσουν τις ατέλειωτες ώρες της μοναξιάς και της βλακείας τους.
Κανένας από όλους αυτούς τους χαζοχαρούμενους δεν έχει μπει στον κόπο να κάνει ΜΙΑ και ΜΟΝΟ ΜΙΑ απλή σκέψη (με τι μυαλό θα αναρωτηθείς).
Την ώρα που αυτοί επιδίδονται σε ύβρεις εναντίον του Έλληνα Πρωθυπουργού αποκαλώντας τον τζέφρυ, γιωργάκη, ανθέλληνα και άλλες σαχλαμάρες που κατεβάζει η πανίδα του εγκεφάλου τους, την ώρα που αρνούνται κάθε στήριξη στην προσπάθεια που γίνεται, την ώρα που νιώθουμε στο πετσί μας τη διεθνή πίεση, δεν αναρωτιούνται: που είναι ο ακαταλληλότερος και το υπόλοιπο καρναβάλι;
Ο Καραμανλής δεν έχει εμφανιστεί ΠΟΥΘΕΝΑ να δώσει συνέντευξη. Τι διάολο! Κανένας δημοσιογράφος δεν ενδιαφέρεται να ρωτήσει τον άνθρωπο που είχε τις τύχες μας στα χέρια του επί 5,5 χρόνια και μέχρι πριν από 4 μήνες ποια άποψη έχει για τη σημερινή κατάσταση;
Φυσικά και ενδιαφέρονται όλοι. Ξεσκίζονται για να τον πετύχουν και να κλείσουν την αποκλειστικότητα. Άρα τι προκύπτει; Κ Ρ Υ Β Ε Τ Α Ι !!!!!
Ο Αλογοκλέφτης εξαφανίστηκε. Διδάσκει στα Πανεπιστήμια για να κάνει κι άλλους φωστήρες σαν κι αυτόν.
Ο Σουφλιάς κυνηγάει μπεκάτσες.
Ο Παυλόπουλος έχει χαθεί στα πίσω έδρανα και συζητάει με τον δίπλα.
Ο Παπαθανασίου κάνει τη γλάστρα στις εκπομπές. Τον έχει καλέσει και η Βέφα.
Τα υπόλοιπα μεγαλοστελέχη (Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, Μπασιάκος, Μαγγίνας, Παυλίδης, Δούκας, Κοντός…) ετοιμάζονται για την ψειρού.
Καμιά δεκαπενταριά υπουργοί και υφυπουργοί ούτε καν εκλέχτηκαν.
Δεν βγαίνει Κ Α Ν Ε Ν Α Σ να υπερασπιστεί την ορθότητα της πολιτικής της Ν.Δ.
Και εμφανίζονται όλοι αυτοί οι απίθανοι για να μαζέψουν τα ασημάζευτα.
Ήθελα να ‘ξερα. Αν είχαν κάνει και καλό στον τόπο τι θα έλεγαν. Διέλυσαν ότι υπήρχε όρθιο και έχουν τα μούτρα και μιλάνε;

Για να ακριβολογούμε. Εμετό κάνουν.