Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ !

Ο κ. Σαμαράς περνιέται για πολιτικός που λέει τα πράγματα σταράτα, δηλαδή, χωρίς υπονοούμενα και αλληγορίες. Και ο ίδιος και οι οπαδοί του, αυτό το θεωρούν, ως προσόν και μάλιστα το μεγαλύτερό του.
Αν κρίνουμε από τα χθεσινά, μάλλον υπάρχει δίκιο σ΄ αυτή την εκτίμηση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βγαίνοντας από το Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, είπε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους : η δήθεν συναίνεσή του προς την κυβέρνηση στα οικονομικά ζητήματα, ήταν σε άμεση σύνδεση με την αμνηστία προς τους εγκληματίσαντες, με τις πολιτικές τους, κυβερνητικούς παράγοντες της πενταετίας !
Είπε, επί λέξει, ο κ. Σαμαράς, πως "η συναίνεση είναι αρετή και όχι αδυναμία… η κυβέρνηση, ωστόσο την εξέλαβε ως αδυναμία… Τώρα θα διαπιστώσει το σφάλμα της…!".
Ώστε έτσι λοιπόν ! Η πλέρια στήριξη του καραμανλικού μηχανισμού στην υποψηφιότητά του, ήταν με το αζημίωτο, δηλαδή, την υποχρέωση για υπεράσπιση των λαμογιών, των αλχημειών, των λαθροχειριών, των πλαστογραφιών, των εγκληματικών λαθών, που καταρράκωσαν την αξιοπιστία της χώρας κι οδήγησαν την οικονομία στο χείλος της αβύσσου !...
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Γι αυτό, μέχρι σήμερα, οι Αλογοσκούφηδες, οι Παπαθανάσηδες, οι Καραμανλήδες και οι άλλοι, περνούσαν με ηρεμία και ήσυχοι, βέβαιοι, πως ο Αντώνης είχε αναλάβει, εργολαβικά, την προστασία τους κι ότι τα πήγαινε, σ΄ αυτόν τον τομέα, μια χαρά. Η επίδειξη συναίνεσης στα οικονομικά, ήταν η απόδειξη, πως το σχέδιο εφαρμόζονταν χωρίς σημαντικά προβλήματα.
Και ξαφνικά η …σούπα έκοψε ! Η διαδικασία για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το οικονομικό, προκάλεσε την πτώση των μασκών…

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. επέλεξε να συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου για να του τονίσει (και να του αποκαλύψει) το τέλος της θεατρικής παράστασης της «συναίνεσης», γεγονός που οδήγησε τον πρωθυπουργό στο καρφί : «η συναίνεση δεν μπορεί να στηρίζεται στην απόκρυψη της αλήθειας !...».

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δε πρόσφερε συναίνεση αλλά ζήτησε συνενοχή....

Ανώνυμος είπε...

Εάν ένας πολιτικός σέ μιά χώρα κερδίζει εκλογές λέγοντας συνειδητά ψέματα στόν κόσμο, αυτό είναι αντικείμενο εξεταστικής;
Ας υποθέσουμε ότι σέ μιά μπανανία υπάρχει ένας πολιτικός πού ενώ ξέρει ότι η χώρα στήν οποία πολιτεύεται είναι χρεωμένη και μέσα στήν χειρότερη οικονομική κρίση τών τελευταίων ετών καί προκειμένου να κερδίσει τίς εκλογές, λέει ότι υπάρχουν λεφτά, καί απλά είναι κρυμένα, υπόσχεται δέ, έξοδο απο τήν κρίση, ενώ θα δίνει ταυτόχρονα αυξήσεις και παροχές, καί κερδίζει έτσι τις εκλογές...

Ας υποθέσουμε ότι αφού κερδίσει τίς εκογές και προκειμένου να καλύψει τα προεκλογικά ψεύδη του σηκώνει τόν κόσμο ολόκληρο στό πόδι καταγγέλοντας τήν ίδια του τη χώρα καί βγάζοντας στη φόρα αυτά πού κάνουν όλες οι κυβερνήσεις αλλά κανείς δέν λέει....

Ας υποθέσουμε ότι στήν προσπάθεια του να διασωθεί πολιτικά βυθίζει τη χώρα στην ανυποληψία και την εκθέτει διεθνώς καί έτσι οι πολίτες τής χώρας αυτής βρίσκονται μπλεγμένοι και αναγκασμένοι να πληρώνουν επί μιά δεκαετία όλη αυτή την ανευθυνότητα...

Εάν τα υποθέσουμε όλα αυτά τότε αυτός ο πολιτικός θα πρέπει να γίνει αντικείμενο εξεταστικής και ενδεχομένως προανακριτικής επιτροπής?

Αυτές οι ευθύνες είναι πολιτικές ή ποινικές?

Τέλος, για να τα λέμε όλα, η μπουνταλοσύνη και η βαρειά πολιτική ανικανότητα τών αντιπάλων του μήπως και αυτή θα έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο εξεταστικής?

Εν τέλει όταν ένα πολιτικό προσωπικό ενός λαού είναι εντελώς διεφθαρμενο και ανίκανο τότε αυτός ο λαός τι ακριβώς θα πρέπει να κάνει για να γλιτώσει απο αυτό το πολιτικο προσωπικό?
Ποιά δικαστήρια είναι αρμόδια γιά τέτοιες περιπτώσεις?

Λεωνίδας Ματ. είπε...

Δεν κατάλαβες αδελφέ !!
Θα περίμενες δηλαδή να βγάλει ο ΓΑΠ τα κόμπλεξ του, την εκδικητικότητά του, την μικροψυχία του, το μίσος του και ο Σαματράς να πεί "σφάξε με αγά μου να αγιάσω;".
Για το χάλι μας μόνο ο Καραμαλής φταίει; Εσύ ό ίδιος το έχεις γράψει πως ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
Ας ψάξουν από το 1974 για τα λάθη και τις παραλείψεις, να καταλογίσουν ευθύνες και να γίνει μια νέα αρχή.
Με τέτοια χαρακτηριστικά, ρεβανσισμού, του φανατισμού και εμπάθειας, όμως που δείχνει το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπω όμως φως.
Πρυτανεύει η ιδέα πως για ότι κακό "φταίνε οι άλλοι".
Το μεγαλύτερο λάθος του Καραμανλή, και πρέπει να το πληρώσει ακριβά, είναι η άποψή του για "πολιτικό πολιτισμό" και "την ήπια προσαρμογή".
Ενόχλησε η συνέπεια η σοβαρότητα το θάρρος και ο πατριωτισμός του Σαμαρά, που έβαλε πάνω από το συμφέρον του κόμματος το συμφέρον του τόπου.
Φάνηκε η διαφορά και τρόμαξαν στο ΠΑΣΟΚ.
Ας γυρίσουμε λοιπόν στα παλιά, στην εποχή των πράσινων και γαλάζιων καφενείων, στον νέο διχασμό, που το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε.
Άλλοστε το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ήταν προοδευτικό, ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν πατριωτικό, ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε πάνω από το κομματικό του συμφέρον το συμφέρον του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα θα συμφωνήσω απόλυτα.
"ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ" του ευγενικού, πατριώτη, του έμπειρου και υπεύθυνου πολιτικού Γ. Παπανδρέου.
Ο Καραμανλής, με τα λάθη του και τα Πασοκοκάναλα με την προπαγάνδα τους, έκαναν τον Γιωργάκη Γιώργο, αλλά ό ιδιος κάνει ότι μπορεί για πέσουν οι μάσκες.
Να αποδειχθεί ότι είναι και θα είναι ο άβουλος Γιωργάκης που θυμώνει και εκδικείται κατά παραγγελία του παλαιού ΠΑΣΟΚ του Παπουτσή του Πάγκαλου και της φανατισμένης παρέας τους.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Καλωσορίζω τους καταναλωτές του λωτού, με την επιλεκτική απώλεια μνήμης, (φαίνεται πως ο σύγχρονος λωτός είναι μεταλλαγμένος, με "ειδικές" ιδιότητες...). Πόσο γρήγορα, ξεχνιέται μια λαϊκή σφαλιάρα του 10% και πόσο, εύκολα παρουσιάζεται το μαύρο, άσπρο, λίγους μήνες, μόνο μετά !
Ποιος Γιώργος και ποιο ΠΑΣΟΚ εξαπάτησαν και κακολογούν το καραμανκλέϊκο και θυμώνουν τους επιγόνους του ; Διαβάσατε τις εκθέσεις της Ε.Ε. για τα όσα συνέβησαν την επάρατο πενταετία ; Ζητήσατε το λόγο από το κομματόσκυλό σας Προβόπουλο, για τις δηλώσεις και τα σοιχεία του, σχετικά με τα ελλείμματα ;
Κατεβήκατε στο πεζοδρόμιο ν΄ ακούσετε τη λαϊκή απαίτηση "να πάνε φυλακή τα λαμόγια !..." ή συχαίνεστε τους μετανάστες και δεν βγαίνετε,από τα σπίτια σας ; (Εγώ πιστεύω πως δεν βγαίνετε γιατί δεν σας παίρνει...).
Παρουσιάζεστε υπερασπιστές και υπέρμαχοι των φορέων και εφαρμοστών των πιο εγκληματικών πολιτικών που γνώρισε ο τόπος από την σύσταση του νεοελληνικού κράτους και νομίζετε πως έτσι θα βγείτε από την ανυποληψία, που σας έχει τάξει ο λαός με τη ψήφο του...
Πόσο αυταπατάσθε !...

Ανώνυμος είπε...

Ρε λογοπλόκε, σαν τη μύγα τραβάς τα λιγοστά, εναπομείναντα ufo της δεξιάς ! ΄Ηθελα νάξερα τι τους καλοπιάνεις και δεν τους διαολοστέλνεις...

banel είπε...

@ ανώνυμο 10.03
Ρε φιλάρα έχεις ακούσει τον μπουχέσα πρώην πρωθυπουργό σου να μιλάει, μέσα στο 2008 και το 2009, για την ισχυρή οικονομία που δημιούργησε και την θωρά κισή της απέναντι στην κρίση ; Η χρεοκοπία της χώρας ήλθε μετά απ΄ αυτές τις "ειλικρινείς" δηλώσεις - διαβεβαιώσεις του λαού ;

Γκιωνης είπε...

. μία επισήμανση : πιστεύω οτι πολλοί από τούς Ανώνυμους που πέφτουν σαν τα κουνούπια με παρόμοια σχόλια και λιγο πολύ με το ίδιο λεξιλόγιο, είνα πιθανόν ένα ή δύο άτομα που από τα υπόγεια τής Ρηγίλλης προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση ! Ψάξτε το λίγο.
. Κι επειδή λωτό δεν τρώνε αυτοί, αλλά προσπαθούν να ταΐσουν εμάς, να θυμίσω όλη την φασαρία με την απογραφή μόλις πήραν την εξουσία, και τί επιπτώσεις είχε αυτή στην εικόνα τής Ελλάδας στο εξωτερικό για την οποία τόσο πολύ ενδιαφέρονται τώρα ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Εδώ έφτασε ο κ. Σαμαράς να κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ, ότι δημιουργεί συνθήκες εισροής λαθρομεταναστών ! Ποιος ; Αυτός που ξεδιάντροπα έφερε στην Ελλάδα το μισό πληθυσμό της Αλβανίας !

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε!!
Αυτή η καραμέλα του 10% θα σας κάνει, ευτυχώς για μας, μεγάλη ζημιά. Σας επιτρέπει να βγάλετε όλο τον ... 'καλό' εαυτό σας. Αυτόν του φανατισμού και των παρωπίδων.
Στις εκλογές ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΑ !!!
Ψηφίζουν πολίτες.
Στις Τελευταίες εκλογές, η πραγματικότητα λέει, ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε περίπου 10 χιλιάδες ψήφους περισσότερους από την συντριβή του το 2004.
Όσο και να το κρύβεις αυτή είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Ευχαριστούμε εσένα και τον Γιωργάκη, που θα ξυπνήσετε αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν.
Κάτι ακόμα για τα ποσοστά. Ο Γκαίμπελς αφιερώνει μεγάλο μέρος της τεχνικής της προπαγάνδας στην χρήση των ποσοστών. Τον ακολουθείτε ακριβώς.
Για να το καταλάβεις καλύτερα.
Έστω ψηφίζουν 100 και ο Α παίρνει 45 φήφους ο Β 37 κ.ο.κ. Ο Α έχει ποσοστό 45%, ο Β έχει 37%.
Στις επόμενες δεν πάνε να ψηφίσουν 15 του Α και ένας ψηφίζει άλλο κόμμα, οπότε παίρνει 29 φήφους στους 85, ποσοστό 33%. ο Β παίρνει 37 πάλι στους 85 ποσοστό 44%.
Με ίδιες ψήφους ο Β κερδίζει με διαφορά 11%!!!!!!!!!!
Απλά μαθήματα Μαθηματικών.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@ ανώνυμος 13.08
Μ΄ αυτά τα μυαλά να πορεύεστε, για νάμαστε ήσυχοι, πως εξακολουθείτε να κοιμάστε τον ύπνο το βαθύ !

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το παραμυθι παλι των δεξιων και αυτη η καραμελα πως ο Γ. Παπανδρεου εταξε τα παντα στους παντες , ειναι εξοργιστικο. Τι εταξε δηλαδη ρε σεις μαγκες; Εταξε οχι παγωμα και αυξηση στον πληθωρισμο!!!
Ξεχνατε τον ιστορικα ακαταλληλοτερο και ανικανοτερο προ 2004, να κανει αντιπολιτευση της λακουβας και της κατσαριδας!!!
Ημαρτον!!!!
Και ναι, οι 10 μοναδες ειναι 10 μοναδες. Αυτο δεν αλλαζει. Ακομα δεν κανατε συνεδριο να αναλυσετε τα αιτια της ηττας, ορεγεστε εξουσια.
Ο Παπανδρεου - και αυτο το ξεχνατε- 2004-2005-αρχες 2006 δεν προσεφερε συναινεση; Ελεγε τοτε '' παμε μαζι σε εξεταστικη και για το χρηματιστηριο, μαζι για μετρα κατα της διαπλοκης -διαφθορας, ακομη και για την παιδεια και τα μη κρατικα Πανεπιστημια ( φερνοντας το ΠΑΣΟΚ στο χειλος της διασπασης...) Αλλα τοτε ο Κωστας ο Καραμνλης ελεγε ΄΄ Αργησες Γιωργο΄΄
Τελος , παλι ο Κωστας ο Καραμνλης δεν ελεγε το 2008 περι μεταρρυθμισεων που εκανε και θωρακησε τη χωρα, πως η ελληνικη οικονομια δεν κινδυνευει και αλλα χαριτωμενα;
Η συλλογικη μνημη δεν εξατμιζεται ετσι ευκολα , οπως πιθανον θα θελατε.
Αραξτε καμια 5ετια, παρακαλτε να πετυχει ο Γιωργος Παπανδρεου και μετα τα ξαναλεμε..

Π.Μ. είπε...

Ήγγικεν(εκ του εγγίζω) η ώρα.

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμο (μαθηματικό) 13:08
Αν κατάλαβα καλά ο Α είναι η ΝΔ και ο Β το ΠΑΣΟΚ. Τους 15 που είτε δε σας ψήφισαν ή ψήφισαν άλλο κόμμα τους θεωρείτε ακόμη δικούς σας (δεδομένους); Το γιατί δε σας ψήφισαν το ψάξατε καθόλου, το βρήκατε - μήπως ήθελαν να σας κάνουν μούτρα; Μήπως, λέω, μήπως σας πέρασε ποτέ απο το μυαλό ότι χάσατε με τόσο κρότο επειδή απλά τα κάνατε σκατά σε όλους τους τομείς και διαλύσατε μια χώρα; ΄Ιχνος αυτοκριτικής; Αυτά τα μαθηματικά που χρησιμοποιήσατε στις ευρωεκλογές τσιρίζοντας για αποχή και παραλίες (με σχετική επιτυχία, αφού μετατρέψατε τη συντριβή σε απλή ήττα), σας γύρισαν μπούμεραγκ, μόνο που ολόκληρο το ποσοστό της αποχής των ευρωεκλογών πήγε το χαζό και ψήφισε μονοκούκι ΠΑΣΟΚ!

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα διάφορες αρλούμπες, τις περισσότερες τις λέει ο 10:03.
Να του στείλω λοιπόν την απάντηση:
Τα «συνειδητά» ψέματα του Παπανδρέου προκύπτουν από τα συνειδητά ψέματα του ακαταλληλότερου πρώην και πάλαι ΠΟΤΕ πρωθυπουργού σου. Από τα ψεύτικα και βλακώδη και εν πολλοίς καταστροφικά στοιχεία που έδινε στην Ε.Ε και τα προσέφερε και για εγχώρια κατανάλωση. Από το 6% έλλειμμα που παρουσίαζε, με τάσεις μείωσης μάλιστα !!! για να αποκαλυφθεί ότι ήταν 12,7%. Με σφραγίδα και βουλοκέρι της Ε.Ε αυτή τη φορά. Έκανε τσίχλα και αυτός και οι άλλοι άχρηστοι που τον περιτριγύριζαν τη διεθνή κρίση για να κρύψει τις πομπές του. Αυτός δεν είναι που τον Οκτώβριο του 2008, όταν ξέσπασε η κρίση, έλεγε ότι δεν πρόκειται η κρίση να μας αγγίξει διότι ούτε βαριά βιομηχανία έχουμε, ούτε εξαγωγές κάνουμε, ενδεχομένως μάλιστα να ωφεληθούμε από τις πτώσεις των τιμών των καταναλωτικών ειδών που εισάγουμε, λόγω της έλλειψης ρευστότητας την οποία ρευστότητα έχουν ανάγκη οι χώρες που κάνουν εξαγωγές; Τελικά πότε (σας) έλεγε ψέματα;;; Για ψαχτείτε.
Τις εκλογές ο Παπανδρέου ΔΕΝ τις κέρδισε επειδή έταξε. Έτσι σας βολεύει να αρλουμπολογείτε μεταξύ σας στη Ρηγίλλης. Τις κέρδισε επειδή ο προηγούμενος ήταν για κλωτσιές και ο ελληνικός λαός άργησε να το καταλάβει. Θες το «τάξιμο» να έδωσε μια ώθηση; Θες αν δεν έταζε να έφτανε η διαφορά στο 8% ή στο 6%; Και τι θα άλλαζε; Ή πόσο καλύτερα θα ήσαν σήμερα τα πράγματα για την Ελλάδα αν ο ακαταλληλότερος είχε γίνει και πάλι πρωθυπουργός; (ναι καλά, λέμε τώρα)
Έκανε τις εκλογές 2 χρόνια πριν εκπνεύσει η θητεία του, ζητώντας να του δώσουμε το περιθώριο να κυβερνήσει άλλα 2 χρόνια για να μας βγάλει από την κρίση !!! Δηλαδή, τρέχα γύρευε.
Το ποιος βύθισε τη χώρα στην ανυποληψία το έχουν καταλάβει και τα νεογέννητα. Μένουν μόνο κάποιοι χαζοχαρούμενοι νεοδημοκράτες να το καταλάβουν. ‘Η καλύτερα να αρχίσουν να το παραδέχονται. Θα ξεχνάς φαίνεται την περίφημη απογραφή του Γαιδουροσκούφη σας. Το «βασικό μέτοχο» της τεράστιας νομικής οντότητας που λέγεται Προκόπης (από προκοπή άλλο τίποτα). Τους προϋπολογισμούς που κατέθεταν Δεκέμβριο και τους άλλαζαν τρεις φορές μέσα στο Γενάρη. Αν ψάχνετε λοιπόν για ανυπόληπτους να κοιτάζεστε μεταξύ σας.
Και κάτι τελευταίο. Αν ο ΓΑΠ έκανε μούγκα για τις τόσες μα..κίες που αντίκρυσε όταν ανέλαβε, θα βγαίνατε οι ίδιοι και θα λέγατε ότι «τα σκέπασε» για να μην αποκαλυφθούν οι βρωμιές του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα βουλώστε το, καθίστε στην άκρη και παρακολουθείστε. Τη συνέχεια ούτε καν τη φαντάζεστε.
Πέτρος