Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ΝΑ ΞΕΣΚΙΖΟΝΤΑΙ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΩΛΟΒΑΡΑΝΕ !

Εδώ και καιρό, μπορούσε κανείς, να διαπιστώσει τη χαρακτηριστική αντίθεση, που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης κι έχει να κάνει με την εμφανέστατη διαφορά στην απόδοση και τη δραστηριότητα, ανάμεσα στους διάφορους τομείς της.
Από τη μια ο πρωθυπουργός, με τον υπουργό οικονομικών, να συγκροτούν την, ολιγομελή δυστυχώς, ομάδα, που μέρα με τη μέρα, ώρα την ώρα, τρέχουν και δουλεύουν με εξοντωτικούς ρυθμούς και από την άλλη, όλοι, σχεδόν, οι υπόλοιποι, να φαίνονται, πως απλά …παρακολουθούν, τους δυο !

Η ειδησεογραφία, αδιάψευστος καθρέπτης των εξελίξεων, έχει μονοπωληθεί από τη δράση του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου και κάνει …κρα να συμπεριλάβει κάτι, που ν΄ αφορά κάποιο άλλο μέλος της κυβέρνησης και το χειροπιαστό έργο του.

Σαν να μην έφτανε αυτό κι αντί κάποια βήματα, κάποιες κινήσεις, της αδύνατης – υστερούσας πλευράς, για την ισορρόπηση της κατάστασης, έχουμε φαινόμενα επιδείνωσης, με γεγονότα και επεισόδια, που μεγαλώνουν τη διαφορά.
Πως αλλιώς να χαρακτηριστούν όσα συμβαίνουν σε δυο βασικούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, αυτόν της ακρίβειας και της εκτίναξης των τιμών στα πρατήρια υγρών καυσίμων κι αυτόν της δημόσιας τάξης και της έξαρσης της εγκληματικότητας ; >>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Δεν είναι δυνατόν, να επιβαρύνεται η τιμή των καυσίμων, με την πρόσθετη φορολογία, κατά 14 σεντς/λίτρο και η βενζίνη ν΄ αυξάνεται στα πρατήρια 30 και 40 σεντς ! Από, δε, την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, η συνεχιζόμενη και επιδεινούμενη, λειτουργία και δράση του μηχανισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε βαθμό που να καταντά η ονομασία του (Προστασίας) να προκαλεί γέλια και παράθεση ανεκδότων !

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, την οικονομία, αλλά – κύρια – για το λαό, η όποια υπομονή και κατανόηση δοκιμάζονται σκληρά και τα όρια τους πολιορκούνται επικίνδυνα. ΄Ετσι και ξεπεραστούν, «Κύριος οίδε τι μέλλει γενέσθαι» !...


1 σχόλιο:

marenostrum.blogspotcom είπε...

Σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται πως έχετε δίκιο.Προσωπικά από τον Νοέμβριο είχα επισημάνει τα περί"Αριθμών και ρυθμών "της Κυβέρνησης σε κείμενό μου, το οποίο καιμου κάνατε την τιμή να το αναρτήσετε.
Για να είμαστε,όμως,δίκαιοι ας θυμηθούμε πότε τοποθετήθηκαν Γ.Γραμματείς-Περιφερειάρχες-Δ.Σ σε ΝΠΔΔ. Ακόμα υπάρχουν "ακάλυπτες" θέσεις.Υπάρχουν,λοιπόν,Υπουργεία,που για να παραχθείέργο απαιτείται η λειτουργία των υφιστάμενων δομών.Χρείαζονται οι υπάρχοντες "μηχανισμοί"και οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα έχουν την πολιτική βούληση να τους κινήσουν.Πώς θα μειώσεις την τιμή του φαρμάκου πχ αν δεν έχεις μηχανογραφημένο σύστημα καταγραφής των τιμών και στις 27 χώρες της Ε.Ε.;Κάτι που έγινε μόλις χτές, με συνέπεια την ετήσια εξοικονόμηση 1 δις ευρώ και την μεσοσταθμική μείωση 6500 φαρμάκων κατά 20%.Αυτό άραγε θα προβληθεί ως πρωτεύουσα και ουσιαστική είδηση,ώστε τα φώτα των ΜΜΕ να πέσουν και σε άλλους Υπουργούς;
Ή πώς θα αντιμετωπίσεις την εγκληματικότητα με ανεκπαίδευτο προσωπικό;Απαιτείται χρόνος για την εκπαίδευση-κατάρτιση.Την πίστωση αυτού του χρόνου,νομίζω ότι γενναιόδωρα την παρέχει ο Ελληνικός λαός.
Θεωρώ ότι αν η Κυβέρνηση λειτουργήσει ως "ομάδα"θα έχει αποτελέσματα.Ας μην παρασυρόμαστε από τις επιλογές των βαρόνων των ΜΜΕ,που για προφανείς λόγους στοχοποιούν Υπουργούς.
Καλό θα ήταν όμως καιόλοιοι Κυβερνητικοί να αυξήσουν τους ρυθμούς τους,να προσέξουν τις επιλογές των συνεργατών τους και κυρίως να δράσουν ΠΟΛΙΤΙΚΑ και όχι Διαχειριστικά.
Δεν επελέγησαν για να διαχειριστούν την χώρα,επελέγησαν για να συμβάλλουν στην αλλαγή της χώρας.Ας μην ξεχνούν αυτό,που έλεγε (και το εννοούσε ο Γ.Α.Παπανδρέου)"ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε".
Ας κατανοήσουν ότι οι στιγμές είναι ιστορικές για την ύπαρξη της χώρας και οφείλουν να φανούν αντάξιοι.
Δημήτρης Σκουτέρης