Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ...

Tην επόμενη εβδομάδα εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την ιθαγένεια, το οποίο, τελικά, προβλέπει τα εξής :

-Tην ελληνική ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον είτε ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του, είτε δεν έχει αποκτήσει αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του, είτε τέλος είναι άγνωστης ιθαγένειας και εφόσον η αδυναμία διαπίστωσής της δεν οφείλεται σε άρνηση συνεργασίας των γονέων.
- Η ιθαγένεια αποκτάται αν το παιδί μεταναστών έχει φοιτήσει σε σχολείο στην Ελλάδα.
- Παιδί αλλοδαπών, που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακο-λούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα, αποκτά την Ελληνική Ιθαγένεια. Χρειάζεται, επίσης, δήλωση και αίτηση των γονέων του για την εγγραφή του στο δημοτολόγιο του δήμου μόνιμης κατοικίας του, που υποβάλλουν οι γονείς του τα επόμενα τρία έτη από τη συμπλήρωση του χρόνου αυτού.
- Την ελληνική Ιθαγένεια αποκτούν τα τέκνα αλλοδαπών με δήλωση των γονέων τους, μόνον εφ’ όσον και οι δύο γονείς τους διαμένουν νομίμως στην Ελλάδα.>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο αλλοδαπός που επιθυμεί να γίνει Έλληνας πολίτης με πολιτογράφηση θα πρέπει:
α. Να είναι ενήλικος κατά το χρόνο της υποβολής της δήλωσης πολιτογράφησης.
β. Να μην έχει καταδικασθεί αμετάκλητα για αδίκημα, που τέλεσε με δόλο, κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης, ή σε φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, για εγκλήματα προσβολής του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, ανθρωποκτονίας, εγκλήματα σχετικά με την εμπορία και την διακίνηση ναρκωτικών, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διεθνή οικονομικά εγκλήματα κ.λπ.
γ. Να διαμένει στην Ελλάδα νόμιμα για επτά συνεχή έτη πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης.
δ. Να κατέχει έναν από τους παρακάτω τίτλους νόμιμης διαμονής: άδεια επί μακρόν διαμένοντος, βεβαίωση, ή άλλο τίτλο διαμονής που χορηγείται σε πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δελτίο, ή άλλο τίτλο διαμονής που χορηγείται σε μέλη οικογένειας Έλληνα πολίτη ή πολίτη κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αλλοδαπός που επιθυμεί να πολιτογραφηθεί ως Έλληνας, υποβάλλει δήλωση στον δήμο της μόνιμης διαμονής του και αίτηση πολιτογράφησης στις υπηρεσίες της Περιφέρειας στην οποία υπάγεται ο δήμος και στη συνέχεια καλείται σε συνέντευξη ενώπιον της οικείας Επιτροπής Πολιτογράφησης, που δημιουργείται σε κάθε Περιφέρεια.

Τέκνα αλλοδαπών, που έγιναν Έλληνες ενώ ήταν ανήλικα, με κοινή δήλωση των γονέων τους ή με την πολιτογράφηση γονέα τους, μπορούν να αποβάλουν την Ελληνική Ιθαγένεια, υποβάλλοντας σχετική δήλωση και αίτηση στον δήμο, του οποίου είναι δημότες έναν χρόνο μετά την ενηλικίωσή τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΣΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ.<ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΝΑ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΙΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΡΑΒΟΛΟ 1475 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΧΑΡΤΙΑ,ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ!!ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ?ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ.ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ!!ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ....ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΤΟΙ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ?

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

΄Εχεις απόλυτο δίκιο. Το κράτος βγάζει από τη μύγα ξύγκι. Η μάνα ελληνόπαιδων για να γίνει ελληνίδα, να θέλει ένα κάρο λεφτά !

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΝΑ ΑΥΤΗ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΥΝΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΩΡΘΩΣΗ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ...ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ!!