Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ !...

Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών...

Κύριε Υπουργέ,
Στη Γερμανία, πρόσφατα, κάποιος πούλησε στην κα Μέρκελ, καταστάσεις φοροφυγάδων, τις οποίες είχε υποκλέψει στην Ελβετία, έναντι τσουχτερού αντιτίμου. Η γερμανική κυβέρνηση, παρά τις αντιδράσεις, που υπήρξαν, για την όλη υπόθεση, προχώρησε στην αγορά των στοιχείων, έστω κι αν ήταν προϊόντα αμφίβολης δραστηριότητας, θέλοντας να δείξει την αποφασιστικότητά της στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
Τι θα λέγατε, κε Παπακωνσταντίνου, για μια σειρά καταστάσεων με χιλιάδες (!) ελλήνων φοροφυγάδων ; Θα σας ενδιέφερε ;

Το δικό σας δίλλημα, δεν περιέχει τις δυσκολίες της Μέρκελ, καθώς η προσφορά μας είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ (δεν πάσχουμε από λεφτά, από άλλα πράγματα πάσχουμε…), και τα ονόματα των φοροφυγάδων (τα οποία δεν τάχουμε, αλλά ξέρουμε που υπάρχουν…), δεν προήλθαν από ακραία ή παράνομη δραστηριότητα.. Μ΄ αυτά, ως δεδομένα, θεωρούμε την καταφατική απάντησή σας, αυτονόητη και συνεχίζουμε, αποκαλύπτοντάς σας, που θα βρείτε αυτές τις καταστάσεις των φοροφυγάδων.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Στείλτε, άμεσα, κλιμάκια να ελέγξουν τους φακέλους με τα στοιχεία των δανειοδοτηθέντων – μη μισθωτών - από τις εν Ελλάδι Τράπεζες και ανακαλύψτε τα πραγματικά εισοδήματά τους, πολλαπλάσια αυτών, που δηλώνονται στην Εφορία, σε απίθανα ποσοστά, (έως και πολλές χιλιάδες τοις εκατό !!!).
Αν υπάρχουν δυσκολίες, που πρέπει να αντιμετωπισθούν και κοστίζουν σε χρόνο, αρχίστε από εκείνα τα πιστωτικά ιδρύματα (sic), που βρίσκονται στην άμεση εποπτεία σας.
Διαπιστώστε, πως ενώπιον του τραπεζικού, ο έλληνας φοροφυγάς, προκειμένου να πάρει αυξημένο δάνειο, δεν διστάζει, όχι μόνο να παραδεχθεί, αλλά να δηλώσει υπεύθυνα και ενυπόγραφα, πως όσα γράφει στην φορολογική του δήλωση είναι ψεύτικα ! Δίνοντας στον τραπεζικό αξιολογητή του κάθε πληροφορία για τις οικονομικές του δραστηριότητες, ενισχύει αυτό που ονομάζεται «ικανότητα αποπληρωμής των δόσεων» και λαμβάνει το δάνειο, που θέλει, το οποίο με βάση τα εισοδήματα της φορολογικής του δήλωσης, δεν θα τόπαιρνε ποτέ !

Πως γίνεται όλ΄ αυτό το αλισβερίσι ; Μη βιαστείτε να σκεφτείτε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι ή περίεργες και ύποπτες συμπεριφορές των τραπεζικών υπαλλήλων, (χωρίς να αποκλείουμε και τέτοιες…). Όλα γίνονται επίσημα και φανερά, με βάση οδηγίες εγκυκλίων διαταγών των ίδιων των Τραπεζών !!!
Οι διαταγές αυτές, αντί να ορίζουν, καθαρά και ξάστερα, πως για τον προσδιορισμό του εισοδήματος ενός δανειολήπτη, λαμβάνεται υπ΄ όψη, αποκλειστικά και μόνο το δηλωθέν ποσό στη φορολογική του δήλωση, περιέχουν ένα σωρό παράθυρα και παραπομπές, για πρόσθετα εισοδήματα, που υπολογίζονται με βάση τις πληροφορίες που συλλέγει ο αξιολογητής – υπάλληλος, είτε από τον ίδιο τον πελάτη, είτε από άλλες πηγές ! Στις περισσότερες, δε, των περιπτώσεων, ο δανειολήπτης, υπογράφει και υπεύθυνη δήλωση, του Νόμου 105 (1599)!...

Την ίδια ώρα, που η χώρα βουλιάζει στα ελλείμματα και το χρέος, ο κατά πολλούς …στυλοβάτης της οικονομικής δραστηριότητας, το τραπεζικό σύστημα, εμφανίζεται να προωθεί και να επιβραβεύει, μια παράνομη συμπεριφορά, που, πάλι, κατά πολλούς, είναι η κύρια αιτία των δεινών της Οικονομίας !...

Κύριε Υπουργέ,
΄Εχουμε, στα χέρια μας τα αρχικά ντοκουμέντα, που μας οδήγησαν στην έρευνα και στην συλλογή των πληροφοριών για τα συμβαίνοντα. Εσείς, βέβαια, και οι υπηρεσίες σας, μπορείτε να βρείτε πολλά περισσότερα, εφ΄ όσον ενδιαφερθείτε…
Σε κάθε περίπτωση τα διαθέσιμα στοιχεία, είναι στη διάθεσή σας…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί "ελεύθεροι επαγγελματίες", εισοδηματίες, κλπ. έχουν χρησιμοποιήσει στεγαστικά δάνεια (χωρίς να τα χρειάζονται αφού και ρευστότητα σε καταθέσεις έχουν και άλλη ακίνητη περιουσία) προκειμένου να καλύψουν το πόθεν έσχες, επιβαρυνόμενοι με το ισχύον κάθε φορά επιτόκιο. Σε τι διαφέρει άραγε αυτό από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δρατηριότητες (ναρκωτικά, κλπ), που οι εγκληματίες προκειμένου να ξεπλύνουν τα χρήματα τους σε κάποια τράπεζα όχι μόνο δεν παίρνουν τόκο αλλά πληρώνουν κι από πάνω κάποιο ποσοστό στην τράπεζα; Εκτός αυτού από τη στιγμή που όλα τα στεγαστικά τουλάχιστον δάνεια είναι πάντοτε ενυπόθηκα (είτε με το ίδιο προς αγορά είτε με άλλο υπάρχον ακίνητο, σε ποσοστό 110-120%), η τράπεζα είναι πάντα καλυμμένη και λίγο την ενδιαφέρει τι δηλώνει ο καθένας στη φορολογική του δήλωση (βέβαια αυτά υπό την προϋπόθεση ότι η αξία των ακινήτων θα συνέχιζε επ' αόριστον να αυξάνεται (αν είναι δυνατόν) - μια αντίληψη που ούτε λίγο ούτε πολύ οδήγησε και στο σημερινό κράχ).

Ανώνυμος είπε...

-Να προστεθούν στα εισοδήματα του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας ο κ. Δ. Μηλιάκος πραγματοποίησε μέσα σε λιγότερο από δέκα μήνες δαπάνες που πληρώθηκαν μέσω των πιστωτικών καρτών της τράπεζας, ύψους περίπου 24.000 ευρώ. Εξ αυτών ποσό άνω των 15.000 ευρώ δεν αφορά δαπάνες που σχετίζονται με την επαγγελματική του ιδιότητα. Ειδικότερα, το παραπάνω ποσό αφορά αγορές προσωπικών ειδών, όπως ρούχα, υποδήματα, ηλεκτρονικά είδη, αγορές για μέλη της οικογενείας του, όπως καλλυντικά, ρούχα, υποδήματα, και αγορές για το σπίτι του, όπως ηλεκτρικά, τρόφιμα ακόμη και πίτσες! Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εταιρικές κάρτες παρέχονται σε στελέχη για την πληρωμή επαγγελματικών δαπανών, όπως είναι τα γεύματα εργασίας, και όχι για την κάλυψη προσωπικών εξόδων.