Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΞΕΡΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΩ !...

Η απαράδεκτη εικόνα του ιστορικού και εμπορικού κέντρου του πρώτου δήμου της χώρας προσβάλλει όλους μας. Η πρότασή μου έχει δύο άξονες. ΄Ενα μεσοπρόθεσμο θεσμικό και έναν άμεσο πρακτικό.
Μέσα στους επόμενους μήνες πρέπει να κάτσουμε όλοι, κεντρική εξουσία, υπηρεσίες και τοπική αυτοδιοίκηση γύρω από το ίδιο τραπέζι και να τελειώσουμε μια και καλή με τη γραφειοκρατία. Αυτή τη στιγμή η Αθήνα είναι μπλεγμένη σε ένα κουβάρι συναρμοδιοτήτων.
Δεκάδες υπηρεσίες και φορείς ισχυρίζονται ότι έχουν αρμοδιότητα και ταυτόχρονα πετάνε το μπαλάκι η μία στην άλλη. Έτσι δεν γίνεται δουλειά. Μέχρι τότε, όμως, δε θα κάτσω να περιμένω. Οι άνθρωποι και οι υπηρεσίες του Δήμου θα δουλέψουν εντατικά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα για να καθαρίσουν, να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας και να παρέχουν υπηρεσίες πρόνοιας σε όσους το έχουν ανάγκη. Ο Δήμος θα επιστρέψει στο κέντρο, για να μπορέσει να επιστρέψει και ο δημότης.

Για να αλλάξεις την πόλη πρέπει να αλλάξεις πρώτα τον Δήμο. Δεν μπορείς να ζητάς επίμονα αρμοδιότητες και χρήματα, χωρίς να εξηγείς πώς ακριβώς χρησιμοποιείς τους πόρους που με θυσίες σου έχει εμπιστευτεί ο πολίτης. Θα καταγράψω την κατάσταση στον Δήμο, θα ακούσω τι θα μου πουν οι δημότες και θα δράσω.
Άμεσα και συστηματικά. Ο δημότης θα ξέρει τι ακριβώς κάνει ο Δήμος του, τι θέλει να πετύχει και πόσο κοστίζει. Ο Δήμος θα δίνει λογαριασμό και θα ζητά τον έλεγχο, δεν θα κρύβεται.

Ο Δήμος αυτή τη στιγμή αναζητά επίμονα πόρους για να καλύψει τα συσσωρευμένα χρέη και βυθίζεται σε μια θάλασσα δανείων χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στις επενδύσεις στην ίδια την πόλη. Φυσικά και θα αναζητήσω πόρους, σε τοπικό, κεντρικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Για να το κάνω αυτό, όμως, αποτελεσματικά και αξιόπιστα, πρέπει να πείσω ότι μπορώ να ασκήσω συνετή διαχείριση με διαφάνεια και λογοδοσία. Θα δείξω στους δημότες πού ακριβώς πηγαίνει κάθε ευρώ που εμπιστεύονται στον Δήμο τους.
Και θα κάνω ανακατανομή πόρων για να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα πιο επείγοντα προβλήματα.
Αντίπαλός μου εμένα δεν είναι ο απερχόμενος δήμαρχος αλλά το σύστημα που δημιούργησε. Ενα αδιαφανές σύστημα κακοδιαχείρισης, σπατάλης και κυριαρχίας της εικόνας πάνω στην ουσία. Αυτό ακριβώς ήταν το μεγάλο λάθος του απερχόμενου δημάρχου. Στο πλαίσιο αυτό δεν υπάρχει κάτι που θα το χαρακτήριζα «μεγάλη» ή «μεγαλύτερη επιτυχία».
Καλές πρωτοβουλίες υπήρξαν δεν μπόρεσαν όμως να αξιοποιηθούν διότι ήταν αποσπασματικές, χωρίς συνέχεια και εξυπηρετούσαν την εικόνα, όχι την ουσία.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, ιδιώτες, φορείς και κόμματα στηρίζει αυτήν την προσπάθεια. Κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσθέτουν τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους. Πρώτη φορά βλέπω τόσο ενθουσιασμό και ειλικρινή διάθεση για σκληρή δουλειά. Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτό θα οδηγήσει σε ευρύτερες συμμαχίες πέρα από τον Δήμο Αθηναίων.
Γιώργος Καμίνης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλεος ρε παιδια με τι ροσόντα να βγεί ο κακομοίρης ο Καμίνης;
Ούτε τηλεμαϊντανός, ούτε σουργελο είναι με τι αξιώσεις να ανταγωνιστεί το Νικήτα

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που μου αρέσει σε εσένα ρε φίλε είναι οτι αν τελικά, μετά απο τόση σκέψη, το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ είχε στηρίξει τον Καμίνη, σήμερα θα ήταν για σένα ένας γραφικός υποψήφιος της αριστεράς που θα τον έβριζες όλη μέρα μπας και βγει ο δικός σου.......
Να χαρώ εγώ χαμαιλέοντα.......