Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ?...

Ακόμη και οι αμετανόητοι, θα έπρεπε να είχαν πλέον αντιληφθεί ότι το «τζάμπα μάγκες» μας τελείωσε στην Ελλάδα από τον περασμένο Μάιο. Κι όμως, το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης συνεχίζει την αντιμνημονιακή της ρητορική, θεωρώντας ότι μπορεί να λέει ό,τι της κατέβει, χωρίς συνέπειες.

Το ΚΚΕ καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν την Κυριακή τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες που στηρίζει και οι οποίοι προκρίνουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την Ε.Ε. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το Μέτωπο του κ. Αλαβάνου κατηγορούν την κυβέρνηση για οσφυοκαμψία επειδή δεν απελαύνει από την Ελλάδα τους εκπροσώπους της Τρόικας. Και η Νέα Δημοκρατία εγκαλεί την «κυβέρνηση του Μνημονίου» και υποστηρίζει ότι το έλλειμμα θα μηδενιστεί σε 18 μήνες χωρίς περιοριστικά μέτρα και χωρίς επιπλέον φορολόγηση, λες και αν αυτό ήταν δυνατόν, δεν θα το είχε σκεφτεί κανείς άλλος στον πλανήτη, πλην του κ. Μηταράκη.

Όσοι επομένως αντί να ψέγουν τον κ. Παπανδρέου επειδή δεν είναι αρκούντως αποτελεσματικός στην εφαρμογή του Μνημονίου, τον ψέγουν επειδή μετέτρεψε τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής σε δημοψήφισμα, μάλλον αλλού θα πρέπει να στρέψουν τα πυρά τους. Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να προσδώσει αυτοδιοικητικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση. Ωστόσο, το μήνυμα της αντιπολίτευσης πέρασε επικοινωνιακά, καθώς τα ώτα των Ελλήνων είναι υπερευαίσθητα σε εθνολαϊκιστικές κορώνες (σαν αυτές που πέταγε ο κ. Παπανδρέου όταν ήταν στην αντιπολίτευση και ακόμη δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι γλιστρήσαμε ήδη από το χείλος του γκρεμού).

Αφού λοιπόν τα αντιμνημονιακά συνθήματα της αντιπολίτευσης έγιναν τόσο δημοφιλή, ο πρωθυπουργός δεν είχε παρά δύο επιλογές: η μία ήταν να το καταπιεί και να υπομείνει στωικά τη συντριβή που ερχόταν, λόγω της αποσυσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ. Τότε, εκ των πραγμάτων θα ετίθετο θέμα εκλογών από τη θριαμβεύτρια σε οκτώ ή εννέα εκ των δεκατριών περιφερειών της χώρας αξιωματική αντιπολίτευση (το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε μόνο το Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα και ίσως την Ανατολική Μακεδονία). Ή μήπως όχι;

Η δεύτερη επιλογή του κ. Παπανδρέου ήταν να σηκώσει το γάντι της πολιτικοποίησης των εκλογών, όπως και έκανε. Ορισμένοι βέβαια θεωρούν ότι υπήρχε και μία τρίτη επιλογή. Να ζητήσει δηλαδή ψήφο ευθύνης, αλλά να μη θέσει θέμα εκλογών, μόνο και μόνο «επειδή θα ηττηθεί ο κ. Σγουρός και ο κ. Καμίνης». Η συλλογιστική αυτή έχει δύο προβλήματα, τα οποία είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν όσοι επιμένουν να υποστηρίζουν δημοσίως ότι το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα βγει ο κ. τάδε ταδόπουλος στη δείνα περιφέρεια.
Το πρώτο πρόβλημα είναι πρακτικό: Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχασε ήδη τρεις βουλευτές στην ψηφοφορία για το Μνημόνιο και περνάει στη σούβλα τον κ. Παπακωνσταντίνου κάθε φορά που τον βλέπει. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν το ΠΑΣΟΚ είχε συντριβεί και προσπαθούσε ο υπουργός οικονομικών να περάσει τον σκληρό προϋπολογισμό του 2011 από τη Βουλή. Πραγματική επανάσταση! Η κυβέρνηση θα εξαναγκαζόταν σε υπαναχωρήσεις και εκπτώσεις και θα κατέρρεε στο έλεος του κάθε παλαιοπασόκου που θα το έπαιζε νέος Καζαντζίδης. Έτσι, το ερώτημα των εκλογών θα ερχόταν στο προσκήνιο ούτως ή άλλως. Αν υπάρχει μία περίπτωση να αποτραπεί, είναι με την πιθανότητα να συσπειρωθεί το ΠΑΣΟΚ, λόγω του διλήμματος του κ. Παπανδρέου. Δεν είναι σίγουρο, αλλά δεν είναι και απίθανο.

Το δεύτερο πρόβλημα ήταν ηθικό. Επιτέλους στην Ελλάδα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι πράξεις και οι παραλείψεις μας έχουν και αντικειμενικά αποτελέσματα. Δεν θέλει ο λαός το Μνημόνιο; ας ψηφίσει τότε τον κ. Ψωμιάδη και τους συναγωνιστές του και ας πάμε σε εκλογές. Και αν δεν εκλεγεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, τότε οι αντιμνημονιακές δυνάμεις μπορούν πάντα να συνασπιστούν. Για όσους ενδιαφέρονται, έχω και προτάσεις για τη σύνθεσή της:

Υπουργός Άμυνας: Αλέκος Αλαβάνος για φυλάει τα σύνορα, μπας και μπει η Τρόικα

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Γιάνης Δραγασάκης, για να πετάει έξω από τα δημόσια κτίρια τους ξένους τεχνοκράτες

Υπουργός Οικονομικών: Ο ταχυδακτυλουργός Νότης Μηταράκης που μπορεί να εξαφανίσει 18,5 δισεκατομμύρια ελλείμματος σε 18 μήνες. Υφυπουργοί: Γιώργος Αλογοσκούφης και Γιάννης Παπαθανασίου

Υπουργός Πολιτισμού: Παναγιώτης Ψωμιάδης με υφυπουργό τον Ηλία Ψινάκη

Υπουργός Υγείας: ο αναμορφωτής του υπουργείου, Δημήτρης Αβραμόπουλος

Και πάει λέγοντας...

Αν αυτούς θέλουν οι πολίτες, με γεια τους με χαρά τους. Ας αποφασίσουν αναλόγως και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κυριακή, κοντή γιορτή...

Υ.Γ : Το μόνο λάθος του κ. Παπανδρέου (στο συγκεκριμένο ζήτημα, γιατί σε άλλα, έχει κάνει πολλά λάθη), είναι ότι δεν διαχώρισε τους δήμους από τις περιφέρειες. Για παράδειγμα, ο δήμαρχος του Π. Φαλήρου, της Κοζάνης, ή της Σίφνου, ενδεχομένως να είναι επιτυχημένος, ή όχι και αυτό να μην εξαρτάται άμεσα από τη γενικότερη κομματική του τοποθέτηση. Αντιθέτως, οι περιφερειάρχες – και λόγω των αρμοδιοτήτων που έχουν από τον Καλλικράτη, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι είναι οι πρώτοι αιρετοί που αναλαμβάνουν το αξίωμα - είναι αμιγώς «πολιτικοί» υποψήφιοι.

Τόγραψε ο Νικηφόρος Μαλεβίτης στο REPORTER.GR

10 σχόλια:

Π.Μ. είπε...

O Kαλλικράτης είναι πολύ σοβαρή μεταρρύθμιση και ο κόσμος δεν έχει πάρει χαμπάρι την σοβαρότητά της.
Ποιός φταίει γι΄αυτό;
Ανακατεύτηκε η σούπα των εν τοις πράγμασι "διεφθαρμένων" εκπροσώπων της μέχρι τούδε Αυτοδιοίκησης και αυτό ήταν όλο. Οι μάγειροι σε επίπεδο Δήμων, παρέμειναν οι ίδιοι. Οι ίδιοι βρωμεροί και τρισάθλιοι στην πλειοψηφία τους (κατά κοινή ομολογία και κατά τις διαπιστώσεις των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης).Ελάχιστοι νέοι προσελκύσθηκαν, έτσι ώστε να ελπίζει κανείς οτι θα στηρίξουν την μεταρρύθμιση.Τι προσδοκά κανείς απο τέτοιους μαγείρους που στην πλειοψηφία τους αποτελούν ετερόκλητες συμμαχίες προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων; Στίς περιφέρειες είναι όντως διαφορετικά τα πράγματα.
Εχει όμως το σύστημα τον τρόπο να τους κλείνει το μαγαζί και να τους στέλνει στην φυλακή;
Φοβούμαι πως δεν έχει και οι όποιες δικλείδες υπάρχουν θ΄αποδειχθούν ανεπαρκείς. Μακάρι να κάνω λάθος.

ακυβέρνητος είπε...

Αντιγράφω από το http://1klik-aristera.blogspot.com:
«…Δηλαδή αγαπητοί μου οι παραπάνω μικροκομματικές ίαινες (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, κοκ) δικαιούνται για να λασπολογούν, να ελεεινολογούν και να κινδυνολογούν και ο ΓΑΠ να είναι ο μαλάκας καρπαζοεισπράκτορας μέχρι το 2013;
Δηλαδή να έχουμε μια κυβέρνηση, που ενώ, α) επιχειρεί την οικονομική σωτηρία της χώρας και β) κάνει παράλληλα δυνατές μεταρρυθμίσεις, να υφίσταται ταυτόχρονα σοβαρή ήττα στις Περιφερειακές εκλογές (εκεί δηλαδή που είναι το ζουμί) και αυτή να πρέπει συνεχίσει να κυβερνάει υβριζόμενη και υπονομευόμενη!
Κάτσε ΓΑΠ να βγάλεις τη «λέζα» και οι άλλοι να σε ροκανίζουνε…
Ε, δεν γίνονται αυτά….»

Σε λίγες γραμμές ο stefanos τα λέει ΟΛΑ. Είναι ακριβώς το ζουμί της υπόθεσης των πιθανολογούμενων πρόωρων εκλογών!
Τώρα που ο ΓΑΠ σήκωσε το γάντι της αντιμνημονιακής ψήφου και αποδέχτηκε ότι το διακύβευμα των μεθαυριανών εκλογών δεν είναι ο «Καλλικράτης» αλλά η βιωσιμότητα της κυβέρνησής του, ξεβρακώθηκε η ανίερη αριστεροδεξιά συμμαχία που ζητούσε καταδίκη, πτώση της κυβέρνησης και εκλογές.
Εγώ πάντως δεν θυμάμαι στο παρελθόν Πρωθυπουργό να μιλούσε για πρόωρες εκλογές και να μην τις αποδεχόταν η αντιπολίτευση. Το ακριβώς αντίθετο θυμάμαι.
Αν στους «αντιμνημονιακούς» συνεταίρους τους έβγαιναν τα κουκιά και από τις δημοσκοπήσεις (φανερές και κρυφές) φαινόταν ότι εισέπρατταν σε ψήφους τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων, θα είχαν ανέβει στα κεραμίδια, ζητώντας εκλογές εδώ και τώρα. Διαπιστώνουν όμως ότι την όποια φθορά την μοιράζεται όλο το πολιτικό σύστημα, με πρώτη φυσικά την κυβέρνηση αφού αυτή είναι που παίρνει τις αποφάσεις.
Τώρα που η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι πια ορατή, τους ρωτάς «εσείς δεν ζητούσατε εκλογές;» και σου απαντούν «έλα μωρέ, λέμε και καμιά μ..κία για να περνάει η ώρα…»

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν πιστεύω οτι θα γίνουν εκλογές. Αν συνεχίσει η ΝΔ και τα άλλα κόμματα να κάνουν το κομματι τους ας τις προκηρύξει.
Είναι προκλητικότατο η παρέα του καταλληλότερου να βγαίνει και να μας κανει μαθηματα.
Ο ίδιος ο Σαμαράς έκανε σωρεία διορισμών στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Στυλιανίδης έκανε προσλήψεις προεκλογικά και στο ΤΡΑΜ και το Μετρο με αποτέλεσμα να γίνουν ελλειμματικές, ο Λυκουρέντζος έχει διορίσει τη μισή Αρκαδία , Ο αβραμόπουλος παρήγγειλε 16 εκατομμύρια εμβόλια, τα οποία η κατα τα άλλα "λίγη" Μαριλίζα, ακύρωσεκ.α Μην συζητήσω για τους εκσυγχρονιστές του Σημίτη, που βγαίνουν τώρα να μας κάνουν τους εξπέρ. Αντίθετα οι Υπουργοί του ΓΑΠ, δεν έχουν διορίσει ούτε μισό απο το Παράθυρο και δεν έχουν δώσει ούτε μισό εργο κάτω απο το τραπέζι.

Και για να μιλήσουμε και για τη σημερινή Κυβέρνηση, η μόνη που έκανε απολύσεις, όσων είχαν προσληφθεί παράνομα στην ΑΓΡΟΓΗ ήταν η Μπατζελή, η μόνη που έφυγε στον ανασχηματισμό
Η Κυβέρνηση επίσης μετα τον ανασχηματισμό είναι φανερό οτι έχε χάσει το βηματισμό της.


Αν συνεχίσει λοιπόν ο Αντωνάκης και η παρέα του και οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ(δεν ξέρω με ποιον αρχηγό θα ξαναεμφανιστούν) να κάνουν το κομματι τους, μιλώντας για δοσίλογη Κυβέρνηση, Υπουργούς ανεπαρκείς (κατα πολλούς παρέα του ΓΑΠ)Ας τις κάνει τις πρόωρες να έρθουν στην εξουσία και να διαχειριστούν τη δύσκολη αυτη κατάσταση, αυτοί που πραγματικά μας φέραν εδω.

Το μόνο που πιστεύω οτι χρειάζεται, μετα απο μια ήττα, είναι ξανα ανασχηματισμός

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι δυνατόν να μιλάτε εν έτει 2010 ακόμη για σωτήρες ο οποίοι ήρθαν να μας σώσουν.Η λογική αυτή ίσχυε εκατό χρόνια πριν όταν ακόμη ο κόσμος είχε τρομακτική έλλειψη ενημέρωσης.Εκτιμώ ότι κανένα μέτρο δεν είναι μονόδρομος.Το αν η κυβέρνηση διάλεξε το συγκεκριμένο τρόπο ν΄ αντιμετωπίσει το πρόβλημα τηε Ελληνικής οικονομίας δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά πρέπει να πανηγυρίζουμε.Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα ούτε στην πολιτική αλλά ούτε και στην οικονομική πολιτική.Η αντιμετώπιση μιας κρίσης μπορεί να γίνει με διάφορα μείγματα οικονομικής πολιτικής, από την καθαρά επεκτατική οικονομική πολιτική έως την καθαρά περιοριστική οικονομική πολιτική.Το χειρότερο όλων είναι ότι η σημερινή οικονομική πολιτική έγινε ερήμην του Ελληνικού λαού.

banel είπε...

@18.22.
Κανείς δεν μιλά για σωτήρες αλλά για κυβέρνηση και πρωθυπουργό που κλήθηκαν να μπουκάρουν μέσα στο φλεγόμενο σπίτι για να σβήσουντη φωτιά.
Το να περιμένου απ΄έξω οι εμπρηστές και να κάνουν κριτική, δεν θεωρείς πως είναι πρόκληση ;
Το να λες πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν πιο καλύτερους πυροσβεστήρες δεν θεωρείς πως είναι μικροπρεπές ;

Κλεάνθη είπε...

Αγαπητοί κοντομνήμονες. Ποιός μας έφερε σ' αυτή την κατάσταση ?? Μόνο ο Καραμανλής. Ο κοντός κολωνακιότης πρίν είναι άμοιρος ευθυνών? Αυτοί οι βολεψάκιδες που ψήφιζαν πασοκ επί χρόνια είναι κι αυτοί άμοιροι ευθυνών. Εθνικό κτηματολόγιο έχουμε?? ποιός ήταν υπουργός που δεν το συνέχισε και τώρα κρύβεται στο χωριό του και δεν ακούγεται πουθενά.?? Γιατί η κόρη του πήγαινε στα καλύτερα πανεπηστήμια με ποιανού λεφτά αφού ο τύπος δεν είχε εργαστεί ποτέ στην ζωή του?? Ε τώρα σιγά τον σωτήρα. Μας ρώτησε άν θέλαμε να σωθούμε τοιουτοτρόπως??

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Inkas είπε...

Αυτοί που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ θα εξακολουθήσουν να ψηφίζουν, κυρία μου και θα το φέρνουν στην εξουσία, μπας και ξεβρωμίσει τους κόπρους της Δεξιούρας. Κατάλαβες ;

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Καλησπέρα "Κλεάνθη", σέβομαι την άποψή σου , αλλά διαφωνώ με την απολυτότητά της και την επιλεκτική στοχοποίηση ενός εκ των πολιτικών...
Καλησπέρα "Inkas", ίσως στις κατ΄ ευθείαν απαντήσεις μας, χρειάζεται περισσότερη ...εγκράτεια...

Το σχόλιο του ανώνυμου των 15.06, τόσβησα εγώ, ως υβριστικό...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Προς κάποιον Δ. Παπαγεωργίου : στο blog αυτό τα φασισταριά δεν έχουν πέραση. Στρίβε !...