Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ !...

Μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση, κρίσιμη (όπως όλες), και καθοριστική για το μέλλον. Μόνο που αυτή τη φορά, φαίνεται πως τα επίθετα έχουν πραγματικό περιεχόμενο.
΄Ο, τι και να γίνει αύριο, την επομένη θα χαραχτεί, εν πολλοίς, η πορεία της Ελλάδας στον 21ο αιώνα. Τώρα είναι που τελειώνει, ουσιαστικά ο λεγόμενος κύκλος της μεταπολίτευσης και μπαίνουμε, ως χώρα και ως λαός, σε μια νέα εποχή.

Οι μεγάλοι ηγέτες δεν κρύβουν τα προβλήματα και τα διλλήματα, αλλά τα παρουσιάζουν και τα θέτουν μπροστά στο λαό, προκειμένου, ως κυρίαρχος να πάρει τις αποφάσεις του.
Οι δυνάμεις της παρακμής και της χρεοκοπίας, δίνοντας τον τελευταίο αγώνα τους, χαρακτήρισαν την πεμπτουσία της Δημοκρατίας, εκβιασμό !
Οι διαχειριστές των ιδεών και των πολιτικών, που έφερε τη χώρα στο γκρεμό, τη διεθνή απαξίωση και το διασυρμό, επιμένουν να προκαλούν !

Μοιάζει να έχει διαμορφωθεί ένα παράξενο μέτωπο, μια ανίερη συμμαχία, όπως λέγαμε παλιά, μια ετερόκλητη σύμπλευση ακροδεξιών, δεξιών, αριστερών και αριστερίστικων πολιτικών δυνάμεων, που επιδιώκει ν΄ ανακόψει την πορεία διάσωσης της χώρας, την απομάκρυνσή της από το χείλος της χρεοκοπίας, που την έφεραν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !
Ναι όλοι μαζί, Δεξιοί, Κεντρώοι, ΠΑΣΟΚοι, αριστεροί, κλπ. Ο καθένας με τον τρόπο του, την πολιτική του και την συμπεριφορά του, οδήγησαν την Ελλάδα του 20ου αιώνα, στην κατρακύλα. Είτε με πράξεις, είτε με αδράνεια, είτε με σιγοντάρισμα, είτε με κανάκεμα. ΄Ολοι τους έπαιξαν το ρόλο τους κι έβαλαν το πετραδάκι τους για να κτιστεί το οικοδόμημα της αποτυχίας !

Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κι ο Γ. Παπανδρέου, θα καταβάλλουν, αύριο, το κόστος των όποιων λαθεμένων ή τραβηγμένων επιλογών τους κι αυτό είναι κάτι το φυσικό και το αναμενόμενο, δεν είναι, όμως, αυτό που θα καθορίσει τη συνέχεια, το στήσιμο, δηλαδή ή όχι, της εθνικής κάλπης.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι, αν ο ελληνικός λαός ταυτόχρονα με τη διαμαρτυρία του δώσει εμπιστοσύνη και ενίσχυση στις δυνάμεις της παρακμής και της χρεοκοπίας. Τότε, είναι, που – αναγκαστικά – θα κληθεί για να επιβεβαιώσει τις προθέσεις του και τις οριστικές επιλογές του και στην orizinal διαδικασία του δημοκρατικού πολιτεύματος…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ με τη σειρά μου ελπίζω να βγεί δυναμωμένο το ΠΑΣΟΚ από την εκλογική διαδικασία, ως το μόνο κόμμα, που μπορεί να δώσει λύση στην κρίση και προοπτική στη χώρα.