Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΓΥΡΤΕΙΑ !...

Σαν τους παλιούς αλμπάνηδες και τους κομπογιαννίτες, οι φωστήρες του σαμαρέϊκου επιχειρούν να εξαπατήσουν και να ποδηγετήσουν τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, στην …αντιμνημονιακή ψήφο ! Λες κι αυτοί είναι ηλίθιοι και δεν αντιλαμβάνονται ή λες κι η νΝΔ, είναι …κατά του μνημονίου !...

Μέχρι σήμερα, όπως έχει γίνει αντιληπτό, οι λεπτομέρειες του λεγόμενου οικονομικού προγράμματος του Σαμαρά, δεν έχουν βγει παρά έξω και μόνο μια επιλεκτική συνθηματολογία, αφοριστικής υφής, έχει, μεθοδικά, κυκλοφορήσει, για εσωτερική και μόνο κατανάλωση, (στας Ευρώπας, βέβαια, ο αντωνάκης, άλλα λέει κι άλλα πράττει, στεκόμενος σούζα στους πατέρες του μνημονίου, δηλαδή, τους ηγέτες του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος…).

Για να ξεσκεπάσει, κανείς, τη νέα, χοντροκομμένη, απόπειρα της αιώνιας Δεξιάς, να εξαπατήσει το εκλογικό σώμα, εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν χρειάζεται να εντρυφήσει, καν, στις σελίδες των οικονομικών της θέσεων και να αποκωδικοποιήσει τις φκιασιδωμένες διαπιστώσεις και τις μαγικές συνταγές για την …ταχύρρυθμη εκμηδένιση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Αρκεί να σταθεί σε μια εξέλιξη, μόλις χθεσινή, και να δει με προσοχή δύο δηλώσεις που έγιναν.

Υπήρξε, κατ΄ αρχήν, μια ραδιοφωνική συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως θα μπορούσε και θάπρεπε να γίνει μια επαναδιαπραγμάτευση κάποιων όρων του μνημονίου, έτσι ώστε να υπάρξει επιμήκυνση του χρόνου μείωσης του ελλείμματος, κάτι που θα σήμαινε τη λήψη πιο ήπιων περιοριστικών μέτρων…
«Η επαναδιαπραγμάτευση του όρου του Μνημονίου για τη μείωση του ελλείμματος είναι ότι ενδεχομένως χρειάζεται να γίνει με ηπιότερους ρυθμούς και σε μακρύτερο χρόνο» υπογράμμισε ο κ. Καστανίδης και έκανε λόγο για «εμμονή της Ευρώπης» στη μείωση του ελλείμματος μέχρι το 2013, κάτι που οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση.
Αμέσως, η Ρηγίλλης, με δήλωση του εκπροσώπου της Π. Παναγιωτόπουλου, έδειξε τη χαρά της για το ό,τι «το ένα μετά το άλλο, τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποχρεώνονται να παραδεχθούν ότι χρειάζεται “επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου», ενώ επίσης διευκρινίζει ποια είναι η βασική της ένσταση για το μνημόνιο, διερωτώμενη : « όταν, λοιπόν, η ίδια η κυβέρνηση -έστω και αργοπορημένα- διαπιστώνει τα δραματικά αδιέξοδα της πολιτικής του Μνημονίου, γιατί κατηγορεί τη Ν.Δ., που ζήτησε από τον Ελληνικό λαό να στείλει μήνυμα για την καταδίκη αυτής της πολιτικής και για την ανάγκη να αλλάξουμε αμέσως πορεία ;».

Δηλαδή, με τον πλέον επίσημο τρόπο, η Ν.Δ. παραδέχεται και ομολογεί πως η εναντίωσή της στο μνημόνιο δεν έγκειται στην ουσία του, αλλά στα διαδικαστικά, όπως π.χ. στο πόσο γρήγορα θα προσεγγιστούν οι στόχοι του και επικροτεί (έμμεσα πλην σαφώς…) την προοπτική επιμήκυνσης της διαδικασίας (που λέει ο Καστανίδης), με πιο ήπια μέτρα.

Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι, τουλάχιστον, τρία :

1. Πόσο αντιμνημονιακή είναι αυτή η θέση και πόσο δίνει το δικαίωμα στη Ν.Δ. να εμφανίζεται ως ο αντιμνημονιακός πόλος, καλώντας και τους άλλους ενάντιους στο μνημόνιο, σε συστράτευση την προσεχή Κυριακή, όταν είναι ολοφάνερο, πως πρόκειται για θέση και στάση ψεύτικη και παραπλανητική, δηλαδή …μαϊμού !
2. Πόσο πρωτοπόρα είναι στο άνοιγμα του θέματος των όρων του μνημονίου, όταν ο πρώτος που μίλησε για “επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων του Μνημονίου” και μάλιστα προεκλογικά, ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στην περιβόητη διακαναλική συνέντευξή του, κάτι που αναγκάζεται ν΄ αναφέρει κι ο Παναγιωτόπουλος στη δήλωσή του ;
3. Πως μπορεί να επικροτεί τη θέση Καστανίδη για επιμήκυνση του χρόνου μείωσης του ελλείμματος, πέραν του 2013, όταν ο ίδιος ο Σαμαράς και οι οικονομικοί του φωστήρες, μας έχουν ζαλίσει με τη (μαγική) συνταγή του μηδενισμού του ελλείμματος σε 18. μόλις, μήνες ;

Γενικό συμπέρασμα ; Μα, το ό,τι, με τη λογική της νΝ.Δ., αντιμνημονιακές δάφνες θα μπορούσε να διεκδικήσει και η κυβέρνηση και ειδικά ο Γ. Παπανδρέου, που πρώτος έβαλε το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης και μάλιστα με ποιο πειστικό τρόπο, μιας κι είναι αυτός που διαμορφώνει τις εξελίξεις και τα γεγονότα και δεν τα σχολιάζει απλά και μάλιστα με κουτοπονηριά και λαϊκίστικες μεθόδους.
Μόνο που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, δεν είναι αλμπάνηδες, ούτε κομπογιαννίτες !...

4 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Πριν από λίγες μέρες (4 Νοεμβρίου) ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, συναντήθηκε με τον ακαταλληλότερο.

Λίγο μετά ο Βασίλης Κορκίδης, βγήκε στα κανάλια και μετέφερε αυτά που ειπώθηκαν στη συνάντηση. Είπε πως ο πρώην Πρωθυπουργός εκτίμησε πως η χώρα δεν θα πτωχεύσει και πως εδώ που είχαμε φτάσει η υπογραφή του μνημονίου ήταν αναγκαίο κακό.

Επακολούθησε ο σχετικός χαμός στη Ρηγίλλης. Έψαχναν να βρουν πως θα τα μπαλώσουν, πέρασαν λίγες ώρες για να συνεννοηθούν να λένε όλοι τα ίδια ψέματα, για να βγει στο τέλος ο Κορκίδης και να πει πως δεν επρόκειτο για λόγια του τέως, αλλά για …προσωπικές του εκτιμήσεις!!! Όλο αυτό το παραμύθι, σε απλά ελληνικά μεταφράζεται ως εξής: όταν κουβεντιάζεις με κάποιον, δεν καταλαβαίνεις τίποτα από αυτά που σου λέει, βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα, εκ των υστέρων του βάζεις στο στόμα λόγια που ποτέ δεν είπε και όταν ζορίσουν τα πράγματα αρχίζουν οι πασίγνωστες πλέον δεξιές κωλοτούμπες. Επειδή ο Κορκίδης είναι ανήλικος και δεν καταλαβαίνει ότι είναι ο μόνος στον οποίο έχει μιλήσει μέχρι σήμερα ο σιωπηλότερος, άρα όλοι θα κρέμονταν από τα χείλη του για να μάθουν το περιεχόμενο της κουβέντας. Και το δούλεμα πάει σύννεφο. Όμορφος κόσμος ε;

Πάντως ο πάλαι ποτέ καταλληλότερος, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ακόμη και μέσα από τη μουγκαμάρα του, όταν θέλει στέλνει τα μηνύματα του.

Μόνο που τον Αντωνάκη Πόττερ τον έχουν θολώσει οι «ολικές επαναφορές» και δεν καταλαβαίνει ότι αυτός είναι ο αποδέκτης τους…

Τσούγδω είπε...

Τα επιχειρήματα της νΝΔ μπορούν να πείσουν μόνο δεξιές αμοιβάδες. Πραγματικά πιστεύω πως η νΝΔ και τα στελέχη της είναι ανάξια σχολιασμού...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Την ειδική καλησπέρα μου στη Τσούγδω και την εκτίμησή μου στα γραπτά της.
Πάντως Πέτρο εκεί κατά τη Ρηγίλλης πλέουν σε πελάγη ευτυχίας - για την πριχθεσινή νίκη τους - θ΄ ανοίξουν σαμπάνιες το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής - ούτως ή άλλως - και στη συνέχεια, μια Κυριακή πιο πάνω, θα ...διασπαστούν, στο φόρτε των πανηγυρισμών τους !
Αθάνατη Δεξιά !...

Ανώνυμος είπε...

Πάνα βρακάκι Κικίλιας.
Ο Χουάν Αντόνιο Πινόκιο Σαμαράς
να κουβαλάει χεράκι-χεράκι τον μακρύ μπέμπη Πιπίλια από γειτονιά σε γειτονιά ...Πιο γελοίο θέαμα δεν υπάρχει...Φιλ